Windows 10 ağ bağlantılarında ethernet görünmeme sorunu

Hocam AIDA64 incelerken dikkatimi bir şey çekti. Overclock sekmesinde;

CPU Saati: 1400 ile 4100 arası
CPU Çarpanı: 7x ile 20.5x arası
CPU VID: 0.8525 ile 1.4250 V arası kendi kendine değişiyor.
Kuzey Köprüsü: Sabit 1.1750 V değerinde.

Acaba bu problemin sebebi oyun esnasında bu değerlerden kaynaklanıyor olabilir mi?

USB' yi ilk başta biçimlendirirken FAT32 olarak mı, NTFS olarak mı biçimlendireyim. Gerçi Rufus ile imajı USB' ye yazdırırken MBR bölüm düzenini seçeceğimden ve o bölümde de bir biçimlendirme olacağından şuan bir etken olmaz sanırım.

Bir de Win7' nin bana en uygun performanslı sürümü hangisidir acaba? Hemen indirmeye başlayacağım. Şuan Sata Mode: AHCI olarak kullandığımdan formatı attığımda da AHCI olacak şekilde format atmış olurum değil mi?

Bu arada ağ kartını hiç takmadım hocam. Eski bozuk anakartın üstünde öyle duruyor.

Acaba bu problemin sebebi oyun esnasında bu değerlerden kaynaklanıyor olabilir mi?
O değerler aşırı değişiyorsa tabi olabilir.
USB' yi ilk başta biçimlendirirken FAT32 olarak mı, NTFS olarak mı biçimlendireyim. Gerçi Rufus ile imajı USB' ye yazdırırken MBR bölüm düzenini seçeceğimden ve o bölümde de bir biçimlendirme olacağından şuan bir etken olmaz sanırım.
İmajı attığında zaten otomatik düzeni seçecektir.
[Rehber] Rufus ile Freedos USB Bootable Yapma
İşaretli olan bölümdeki gibi olacak.
Bir de Win7' nin bana en uygun performanslı sürümü hangisidir acaba? Hemen indirmeye başlayacağım. Şuan Sata Mode: AHCI olarak kullandığımdan formatı attığımda da AHCI olacak şekilde format atmış olurum değil mi?
Evet AHCI olacak sadece UEFI seçili olmayacak.

Hocam araştırdığım kadarıyla 'Cool İn Quiet' teknolojisi sistem boştayken CPU frekanslarını düşürüp ısı ve enerjiden tasarruf edilmesini sağlıyor. Bu ayar bende açık idi. Ben bu ayarı dün kapattım. Frekans FX6300 base değeri olan 3.5 GHZ' de sabitlendi. (3499.5-3499.6-3499.7-3499.8-3499.9-3500-3500.1-3500.2 MHZ hızlarında dolanıyor) 'CPU Çarpanı' da 17.5x' te sabit duruyor. Güç seçenekleri ayarı da, (Yüksek Performans) modunda. Dengeli ayarındaydı. Oyundayken kitlenmeler sebebi araştırdığımda 'Yüksek Performans' moduna almıştım. O ayarda da takılma devam edince sitede FX serisi işlemci olupta bu tarz sorunu yaşayan herkesin konularını az çok okudum. Format atmadan deneme maksatlı BIOS ekranından 'Cool İn Quiet' teknolojisini 'Disabled' yaptım. Şuan sabit ortalama 3.5 GHZ hızında çalıştığı için 50-51 derece civarlarında CPU sıcaklığı var.

OC yaparak sizinle beraber frekansı arttırmayı düşünüyordum. Otomatik kendi OC Genie 2 teknolojisi hız aşırtma yapıyormuş sanırım. Fakat ilk baştan beri 'Standart' olarak kullanmaktayım. Zaten size danışmadan hiçbir ayarı değiştirmedim. Değiştirmem de.

Ayrıca araştırma yaparken, AMD FX 8350 Voltaj Sorunu burada arkadaş BIOS OC bölümünden girip 'Cpu Smart Protection' ayarını 'Disabled' yaparak ısı artışı nedeniyle ani frekans düşüşlerini engellemek mümkünmüş.

Bir başka arkadaşta, 'Power' => 'Hardware Monitör' => ' Cpu Q Fan Mode' manuel yapıp, 'Cpu Upper Temperature' kısmını 80 derece yaparak 80 dereceye kadar işlemci frekans düşüşlerini engellemiş.

Bu arada dün sabah 'Cool İn Quiet' teknolojisi 'Disabled' yapıp CPU 3.5 GHZ sabitlediğimden beri bilgisayar oyundayken hiç kitlenmedi. Yukarıdaki 2 ayar ile ilgili herhangi bir işlem yapmadım. Heniz BIOS girip seçeneklerde hangi ayarlar aktif size sormadığım için bakmadımda. 'Cpu Smart Protection' ve 'Cpu Upper Temperature' kısımlarına bakıp, sizce herhangi bir işlem yapmama gerek var mı?

Şuan için FPS drop sorunum var sadece. Bu FPS drobu da bir şekilde nasıl giderebiliriz? Bu arada

Bilgisayarcıya gidip elindeki son benim işlemcime uygun olan 990 Chipsetli MSI anakartın tam modelini öğrenip, 'Eğer derseniz ki, alman her türlü faydana olur.' şimdiki anakartı geri verip üstüne 100 TL daha verip 990 Chipsetli MSI anakartı alacağım. Çünkü sizde daha önce söylediniz. 990 Chipsetli anakart şuanki işlemcime takabileceğim en iyi ve güçlü anakart. 100 TL falan hiç önemli değil. Yeterki şu bilgisayar adam gibi performans versin. Sorun çıkartmasın. Tek derdim bu.

Win 7' ye de henüz geçmedim. Sebebi de yukarıdaki bilgiler sorunumu çözmeme yetecekse sizi daha çok uğraştırmak istememem. Şuan 17 sayfa açılı CPU sıcaklığı 50-51 derece civarlarında. Sebebi hem CPU frekansı 3.5 GHZ sabitlemem, tahmimine göre bir de benim CPU fanı biraz küçük. Elinden bu kadarı geliyor. :)

Hocam ek olarak FPS sorununu da muhtemelen çözdüm. Mesajı dün hazırladım. Fakat bugünde araştırmadığım yer kalmadı. Ve FPS düşüş anlarında 'Görev Yöneticisi' kaynak görüntüleyicisiden CPU frekansını kontrol ettiğimde şuan sabit 3.5 GHZ yapmıştım. ( Cool İn Quiet teknolojisini kapatınca) Ve AIDA64' ten sıcaklık kontrolü yaptığımda genelde 55 dereceyi geçince 60 derecelere yakın CPU frekans düşürüyor. Bu FPS droplarının çok aşırı dalgalanmalarının sebebinin bu olduğunu düşünüyorum. ( GÜNCEL )

Değerli fikir ve görüşlerinizi bekliyorum.

Saygılar @Murat5038 hocam.
Hocam bir de eklemeyi unutmuşum. Sürücü güncellemesi mevcut dedi. Bende yükselti seçtim. %100 dedi. Sonra bu ekran geldi.

EKRAN KARTI SÜRÜCÜ HATASI.jpg

Son düzenleme:
Sürücüyü yüklemeseydiniz keşke AMD hala yazılımsal hatalardan kurtulabilmiş değil. AMD pek tavsiye etmememin sebeplerinden biridir.

Dediğiniz BIOS ayarlarını yapabilirsiniz sorun olmaz. Manuel OC değil de performans moduna almanız bir sorun teşkil etmez tabi ilerleyen zamanlarda takibi bırakmayıp kilitlenmeler artmaya devam ederse değişkenlik olmadan aklınıza o gelsin.

Yani şimdi sizi boşa masrafa sokmak istemem zaten AMD içinde olmanız başlıca sorun benim için. FX serisinden çıktığından beri 990 çipsetini önermiştim ancak şuan yine farklı sorunlarla uğraşmayın diye geçmenizi istemem bu haliyle idare edebiliyorsanız edin. 1 sene daha götürsün sizi İntel'e yükseltmeyi düşünün bence.

Merhaba hocam. MSI 970A G46' yı, MSI 990FXA GD65 ile değiştirdim. G46' yı bildiğiniz üzere 200 TL fiyata almıştım. GD65' e bilgisayarcı 300 TL dedi. Güç bela 280 ikna ettim. 80 TL ilave ederek GD65 aldım. Hemen format attım. D sürücüsüne hiç dokunmadım. İçi zaten boştu. Masaüstündeki resim klasörümü boş olan D sürücüsüne atmadan önce her ihtimale karşı D sürücüsünü biçimlendirdim. Ardından masaüstündeki resim klasörümü D sürücüsüne attım. Pc kapattım. USB taktım. HDD bölümünde D sürücüsü hariç herşeyi sildim. C sürücüsüne yeni diyerek D sürücüsünden kalan miktarı oluşturdum. Ardından bütün UEFI için ek bölümler oluştu. C sürücüsünden devam ederek formatı attım. Şuan PC gayet stabil oldu.

En son G46'daki açılırkenki USB hatası falan yok. PC hiç kitlenmedi. Fakat AMD Turbo Core teknoloji açık olduğundan işlwmci çok ısınıyor. 80 dereceleri gördüğünde PC otomatik oyundayken kapandı. Belki henüz Windows güncelleştirmelerini yapmadım diye. Veya BIOS güncelleştirmesi yapmadım diye. Fakat işlemci çok ısındığından işlemci soğutucusu almak zorundayım. FX6300 işlemcime uyumlu, voltaj vermeden sadece çarpan değerini arttırarak 4 veya 4.1 GHZ hızında CPU' yu serin ve stabil çalışmaşını sağlayan F/P 100-150 TL civarı güzel bir soğutucu tavsiyenizi rica edeceğim.(Sosyalden araştırdığım kadarıyla Dark Freezer X120 önerileri çok gördüm. Fakat benim için sizin öneriniz önemli.)

BIOS güncel değil. Garip bir sürüm yüklü 2013 Haziran sürümü. Sanırım BIOS güncelleştirmesi yapmam gerekiyor. Bilgisayarcıya ''BIOS güncel mi?'' diye sorduğumda, ''Bize bu anakartlar böyle geliyor. BIOS işi riskli iş. Sizde fazla ellemeyin. Biz bile güncellerken birçok anakart bozduk.'' dedi. :D Bende ayıp olmasın diye benim @Murat5038 hocam var diyemedim. :)

Driverlerle ilgili neler yapmam gerekiyor. Şuan sadece Winrar yükledim. Birde ''Aygıt Yöneticisinden sağ tık sürücüyü güncelleştir", diyerek ekran kartını güncelledim. Bunun dışında neler yapmam gerekiyor?

Telefondan yazıyorum. Bir yanlışım veya eksiğim varsa kusura bakmayın. Şimdiden yardımlarınız için tekrar teşekkürler. Fikir ve görüşlerinizi genel olarak sabırsızlıkla bekliyorum.

BIOS güncel değil. Garip bir sürüm yüklü 2013 Haziran sürümü. Sanırım BIOS güncelleştirmesi yapmam gerekiyor. Bilgisayarcıya ''BIOS güncel mi?'' diye sorduğumda, ''Bize bu anakartlar böyle geliyor. BIOS işi riskli iş. Sizde fazla ellemeyin. Biz bile güncellerken birçok anakart bozduk.'' dedi. :D Bende ayıp olmasın diye benim @Murat5038 hocam var diyemedim. :)
:D İşini doğru yapamayan kişiler BIOS güncellemesi ne bilsinler o yüzden bozarlar. Neyse, evet güncelleme gerekli. O yüzden güncel anakart takılıyken güncel Aida64 sonucunu paylaşmanız gerekli.

BIOS güncelledikten sonra BIOS default yapılıp duruma göre soğutucu gerekirse tavsiye verebilirim. Onun için de şimdiden bütçeyi söylerseniz gerekli olursa cevabınızı beklememiş olurum.

Buyrun hocam. AIDA64 HTML Raporu.htm

Formatı atmadan Sata Mode: IDE idi. AHCI yaptıktan sonra kaydedip restart atıp formatı öyle atmıştım. Orada bir problem yoktur diye düşünüyorum. Şuan mesaj yazdığım için bakmadım.
BIOS=>Windows Depolama=>Standart Sata AHCI Denetleyici tıkladığımda Sürücü tanımı: Standart Sata AHCI Controller yazıyor. Sanırım yazan bölüm AHCI olduğu anlamına geliyor.

Hocam bir de benim bu kasa kapalıyken oyundayken kasanın tepe kısmı çok ısınıyor. Ayrıca güç kaynağıda ısınıyor. Sanırım kasa kapalıyken hava sirkülasyonunda problemler var. Şuan kapak açık kullanıyorum. Bu arada kasada egzoz fanı dışında bir tek fan ufacık işlemci fanı. Kasaya da fan koymak istiyorum. Nereye nasıl kaç adet koyulabileceğine dair pek bir fikrim yok. :) Dilerseniz kasanın fotoğraflarını çekerek yükleyebilirim.

Hocam artık masrafı falan geçtim.:D Zaten anakartı da yine 990 chipsete döndürdüm. GD55 ve GD65 vardı. Ben GD65 modelinin chipset soğutucusu daha büyük olduğu için ve çift ekran kartına tam destek verdiği için GD65 modelini tercih ettim. Kasa içi hava sirkülasyonu da zaten rezalet. Egzoz fan harici kasada fan yok. Artık sorunlarla uğraşmak istemediğimden 200 TL bütçeye kadar çıkacağım. İşimi 100-150 TL civarı gören olursa tabikide isterim. Fakat bu neticede bana her zaman lazım olacak bir şey. Sizin de söylediğiniz gibi 1-2 seneye sistemi komple değiştirirken soket uyduğu taktirde yeni sistemde de kullanabilirim. Yeterki yük altındaki sıcaklıklar minimum olsun ve yüksek frekanslarda da stabil bir şekilde CPU performansından tam anlamda verim alabileyim. Bir de ricam önereceğiniz modelde çok kaliteli bir termal macun olabilirse çok sevinirim.

Son olarak BIOS CPU Specifications bölümünün resimlerini çekeceğim. Ayarların nasıl olmasıyla ilgili fikirlerinizi danışacağım.

http://download.msi.com/bos_exe/mb/7640vK5.zip
Bununla BIOS'u güncelleyip ayarları tekrardan gözden geçirin.
Kasaya da fan koymak istiyorum. Nereye nasıl kaç adet koyulabileceğine dair pek bir fikrim yok. :) Dilerseniz kasanın fotoğraflarını çekerek yükleyebilirim.
Evet resimleri paylaşırsanız iyi olur. Kasa modelini yazın resimlerle beraber.

Bunlardan birini alabilirsiniz.
Xigmatek Fan
PcCooler X4 120mm 4 heatpipes CPU cooler fan 4pin quiet fan for AM2 AM3 AM4 Intel 775 1150 1151 1155 1156 2011 X99 motherboard -in Fans & Cooling from Computer & Office on Aliexpress.com | Alibaba Group

Son düzenleme:
Hocam BIOS güncellemesi yaparken ilk yaptığımız gibi RAR dosyasını klasöre çıkarttım. Klasörün içindeki EXE dosyasını FAT32 olarak biçimlendirdiğim USB belleğime kopyala yapıştır yaptım. Ardından çift tıkladım açılan pencerede BIOS sürümlerinin değiştireleceği yazıyordu. OK tıkladım. Ardından Reboot tıkladım. Restart attı. Restart sonrası ilk ekran gelir gelmez otomatik olarak güncelleştirmeyi yaptı. BIOS güncelleşmesi başarıyla gerçekleşti yazdı. 5 saniye sonra restart atılacak yazdı. Restartı attı. Ekran geldiğinde MSI anakart logo sonrası gelen ekran;

Windows 10 ağ bağlantılarında ethernet görünmeme sorunu

Birkaç defa hata gelince restart attım. Otomatik onarıma geçti. Kişisel bilgisayarınız tanımlanıyor. Windows düzgün başlayamadı dedikten sonra restart at seçeneğine tıklayınca yine aynı ekran. Kasa ve BIOS resimleri masaüstünde. Henüz onları PC bu mavi ekran hatasını verdiğinden açılmadığından yükleyemiyorum.
Hocam bi 10 kereye yakın denedim. Aynı mavi ekran geldi. Sonra kapattım PC yi. Sizden cevap bekledim. PC' yi BIOS girmek için açtım yine. Ayarları kontrol etmek için. Şuan ekran gelmiyor. 20 kere kapatıp açmışımdır. Önceki anakartta da oluyordu bu biliyorsunuz. Ama onda ekran arada geliyordu. Bunda arkadan da kapattım. Bekledimde bir türlü ekran gelmedi.
Kasanın öndeki kapatma tuşu da 2 kere PC' yi kapatmadı. Arkadan kapatmak zorunda kaldım.
GÜNCEL: Hocam 3-5 kere daha denedim. Ekrana görüntü yine gelmeyince öncelikle PSU kablosunu prizden çıkarttım. Ardından BIOS pilini çıkarttım. 1 dakika bekledim. Ardından BIOS pilini yerine taktım. PSU kablosunu prize taktım. Ekrana görüntü geldi. BIOS girdim. SATA Mode: IDE olmuştu. AHCI olarak değiştirip Save and Boot dedim. Yeniden başladı. Şuan PC MSI başlangıçtan logosundan sonra gelen mavi ekran hatası gelmeden açıldı. Masaüstündeyim.

BIOS güncellendikten yani öğlen 5 ten itibaren ilk defa PC' yi açıp masaüstüne gelebildim. En güncel AIDA64 raporunu paylaşıyorum. Güncellemeyi doğru yapabilmiş miyim?

AIDA64 GÜNCEL OLUŞTURDUĞUM RAPOR.htm

Bu arada hocam bu anakartın saçmasapan teknolojilerinden kaynaklı ısınma yapıyormuş. O sorunu da çözdüm. BIOS resimlerini alta paylaşıyorum. Cool in Quiet teknolojisi habire CPU frekansını değiştirdiği için haliyle Voltaj değerleri de değişiyor. Bundan kaynaklı ısınmalar oluyor. Enableddi. Disabled yapmıştım. Bir de SVM diye bir teknoloji var. Çok önemli bir şey midir? Onuda kapatmıştım. Bir de Core 6 State diye bir seçenek var o da enableddi. Onuda kapatmıştım. Bu söylediklerim saat 5 gibi BIOS güncellemesini yapmadan önce kullandığım ayarlardı. Alta resimleri paylaşıyorum. BIOS pilini çıkartıp taktıktan sonra ayarları Default aldığından kapattığım ayarlar sanırım açılmış. CPU Specifications sekmesinde otomatik alttaki ilk paylaştığım resimdeki ayarlarla oynama yapabiliyordum. Şuan değiştireceğim herhangi bir ayar görünmüyor. Tekrar BIOS girip bakacağım. Alta paylaştığım resimler BIOS güncellemeden önceki resimler. Herşeyin resmi tamamdı. BIOS' uda güncelledikten sonra herşeyi paylaşayım dedim. Yine olanlar oldu. :)

Alttaki resimdeki bölümü BIOS Default sonrası göremedim. Şimdi yazdığım mesaj sonrası bakmaya çalışacağım. Yükteyken güzel. CPU frekansı arttırıyor. Fakat çok fazla frekans değiştiği ve bu değerler değişirken voltaj değişmelerinden kaynaklı ısınmanın olduğuna kanaat getirdim. Fakat hemen şuan ilk önce oyuna girip güncel BIOS ile test edeceğim. Bu alttaki resimlerdeki ayarlar nasıl olmalı?

BIOS4.jpg

BIOS1.jpg

BIOS2.jpg

BIOS3.jpg

Alta da kasanın resimlerini paylaşıyorum. Nereye nasıl fan ekleyebiliriz acaba?

kasa2.jpg

kasa3.jpg

Son düzenleme:
O saçma Everest PSU'dan bir an önce kurtulursan iyi olacak tabi ilerleyen zamanlarda. Şuan sistem açılıyorsa sıkıntı yok. BIOS ayarlarını kendine göre düzenlemeyin. BIOS default en uygun halde getiri sistemi. Diğer genel değişiklikler için performans profilleri mevcut modlar daha doğrusu ECO, Normal, OC Genie diye ana menüde bulunur oradan hangisi stabil kalıyorsa onda kalabilirsiniz.

BIOS güncellendi mesajı çıktıysa güncellenmiştir bakmaya gerek yok yani :) İyi ki diğer anakartta olduğu gibi exe tıklayıp kendin reset atmaya veya uyarılara aldırış etmeyip reset vb. yapmaya girişmemişsin. Normal durumlarda şuan olduğu gibi günceller ve otomatik işlemlerini tamamlar.
Isı normal modda devam ediyorsa CPU fan tavsiyeleri için farklı konu açabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı