Windows 10 ağ bağlantılarında ethernet görünmeme sorunu

Evet PSU haklısınız hocam. Onuda halledeceğim. 500W sanırım. Bu arada sistem geri geldi. Fakat oyundayken yine kendi kendine kapandı. Tahminime göre bu kapanmayı CPU 70 75 arası derecelerde yapıyor. Hocam CPU Features bölümünden açık olupta benim kapattığım ayarlar;

Cool in Quiet
SVM Mode
Core C6 State bu 3 ayarı 'Disabled' yapıyorum.

Cool in Quiet fan voltaj frekanslarını yük durumuna ve CPU sıcaklık durumuna göre dengeliyor. Tahminime göre de CPU 75 dereceye yaklaşınca PC kendini oyundayken birdenbire kapatıyor. Bunun dışında bir de OC bölümünden 'CPU Smart Protection' kapatıyorum. Bir de sanırım AMD Turbo Core Technology kapatmalıyım. Fakat ben yine de BIOS default yapıp OC Genie modda deneyeceğim.

Hocam bu kapattığım ayarları da çok araştırdım. Sosyalde 2-3 arkadaş benim nesillerden AMD sistem kullanmış. Onların konulardaki yorumları ve tecrübelerinden faydalanarak güç tasarrufu ile ilgili olan bütün ayarları kapatıyorum. Birde CPU otomatik OC kapatınca pek bir problem kalmıyor. BIOS Default hali ile yukarıda saydığım 3 özellik Enabled konumunda oluyor. Fakat bu zamanda söylediğim gibi CPU frekansı stabil olmadığından voltaj değeri de stabil olmuyor. Bu sefer sistem fazla ısınmaya başlıyor. Bu otomatik cpu frekansıyla koordineli voltaj frekansı ve fan hızı ayarı bana hiç iyi gelmedi. :) Hani çok bir şeyde istemiyorum hocam. Tek isteğim Turbo ile çıktığı 4-4.1 GHZ değerlerine voltaj vermeden çarpan sayısını arttırarak stabil ve serin bir şekilde CPU' yu çıkartıp FPS değerini arttırmak. Yani 200 FSB anakartta çarpan kilidini 20.5 yapınca 4.1 GHZ hızına voltaj vermeden ulaşmış olacak. Tabiki 4.1 kesin olacak diye bir şey yok. Fakat 4.0 GHZ hızına rahatlıkla voltaj vermeden çıktığını okudum. Yapmak istediğimde bu. Ayarlarla uğraşma sebebim bu. Fakat tam stabil olabilmesi için ayarları sanırım düzgün şekilde yapmalıyım.

CPU fanı ile ilgili sormak istediğim, sizin önerdiğiniz gibi kaliteli olan CPU fanlarında termal macun kendinde sürülü geliyor. Fanda yüksek kalite sürülmüş bir termal macun olursa da kafam da rahat olmuş olur. Bu bilgisayarcıların ne sürdüğü belli değil. Direkt CPU üstüne takmak yeterli oluyor. Bu zamana kadar termal macun sürme ile ilgili veya CPU fanı takmakla ilgili herhangi bir tecbürem olmadığı için en azından bir tanesinden yırtmak istiyorum. CPU fanı kesinlikle almak zorundayım hocam. Şuan oyundayken değerler stabil görünüyor olabilir. Fakat yukarıda söylediğim gibi Cool'n Quiet teknolojisini kapatınca CPU otomatik olarak 3.5 GHZ hızında kalıyor. Boştaykende oyundaykende 3.5 GHZ. Haliyle böyle olunca stabilite sağlanıyor. Fakat PC açıkken her zaman 3.5 GHZ de çalıştığı için CPU normale oranla haliyle boştayken dereceler 50-51 oluyor.

BIOS ile ilgili tek yaptığım hata hızlı yapayım derken USB içindeki Exe'ye çift tıkladım. Sağ tık yapıp 'Yönetici çalıştır' demedim. Neyseki sizle yaptığımızdaki gibi çıkan pencerede 2 BIOS sürümünü gösterdi. Evet deyince 5 saniyede restart atacak dedi. Bende beklemeden 'Reboot Now' tıklayıp hemen yeniden başlatmasını sağladım. Zaten ilk ekranda direkt çıktı. Siyah ekranın ortasında BIOS güncelleniyor diye. %100 oldu. Sonra Succesfully ..... yazdı. İngilizcem az çok olduğu için başarıyla yüklendi yazdığını anladım.

Hocam söylemeden edemeceğim. Bu zamana kadar bana zaman ayırdığınız, abuk subuk problemlerimde beni hiç yalnız bırakmadığınız, her türlü problem ve sorunuma cevap verip bilgi,tecrübe ve deneyimlerini benimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim. BIOS menüsüne bile girmeyen ben sayenizde cesaretlenip BIOS güncellemeleri bile yapar oldum. :) Hakkınızı helal edin lütfen.

Hocam hayırlı cumalar. Nasılsınız?

Çok kısa yardımınızı rica edeceğim. Önceki anakartım olan MSI 970A G46 için paylaştığınız;

Realtek sitesinden en üstteki Win10 Auto Installation Program
(SharedID:1152921504607480984
SId:1152921504627579501) indirip kurdum.

Ardından http://download.msi.com/dvr_exe/realtek_hd_audio.zip indirip kurdum.

Fakat şuan bildiğiniz üzere MSI 990FXAGD65 kullanıyorum. Umarım yanlış yapmamışımdır? Bu arada monitör için paylaştığınız; http://org.downloadcenter.samsung.c...0705/20070515085349562_SM932NP.exe&OriginYN=N indirip manuel yükledim.

Bu anakartı alınca format attıktan sonra sadece Winrar ve Adobe Acrobat Reader DC indirdim. Bir de ekran kartı için 'Aygıt yöneticisinden' sürücüyü otomatik olarak güncelleştirdim. DDU rehberine göre adımları izleyip önce paylaştığınız
Download Not Complete

yüklemeli miyim? Şuan bu anakartla herhangi bir kitlenme söz konusu değil. Ayrıca çok kısa bir şekilde ekran geliyor ve masaüstüne sayenizde çok seri bir şekilde geliyor. :) Şuanki durumdan çok memnunum. Şuan en büyük problemim CPU ısısı ve aldığım FPS' nin stabil olmaması. O konuyla ilgili de yazımı yazdım. Şimdi soğutucuyla ilgili yeni konu açacağım. Sizi de ekleyeceğim.

Yardımlarınız için tekrar teşekkürler. Hayırlı akşamlar dilerim.

Fakat şuan bildiğiniz üzere MSI 990FXAGD65 kullanıyorum. Umarım yanlış yapmamışımdır? Bu arada monitör için paylaştığınız;
Bileşenler aynı olduğu için sorun olmaz.
Bu anakartı alınca format attıktan sonra sadece Winrar ve Adobe Acrobat Reader DC indirdim. Bir de ekran kartı için 'Aygıt yöneticisinden' sürücüyü otomatik olarak güncelleştirdim. DDU rehberine göre adımları izleyip önce paylaştığınız...
Ekran kartını değişmediyseniz evet dediğin uygulayabilirsin.
Şuan en büyük problemim CPU ısısı ve aldığım FPS' nin stabil olmaması. O konuyla ilgili de yazımı yazdım. Şimdi soğutucuyla ilgili yeni konu açacağım. Sizi de ekleyeceğim.
Tamam, açtığında öneri yaparız. FPS zaten aynı kalan birşey değil çok fazla oynama yapıyorsa da normal olabilir oyunlara bağlı olarak değişebilir.

Hocam ben son karar için buradan ben size soracaktım zaten. İsabet oldu oraya yazdınız. Fakat benim kafam karıştı.:D Lütfen bana yardımcı olun.

Öneri yapan bir arkadaş vardı. Önerdiği model;

Cryorig M9a İşlemci Soğutucu CR-M9A - Nanokatalog

İlk paylaştığınız modeller;

Xigmatek Fan
PcCooler X4 120mm 4 heatpipes CPU cooler fan 4pin quiet fan for AM2 AM3 AM4 Intel 775 1150 1151 1155 1156 2011 X99 motherboard -in Fans & Cooling from Computer & Office on Aliexpress.com | Alibaba Group

Şimdi paylaştığınız modeller;

Xigmatek Whiz En9375 İntel/Amd 120Mm Kırmızı Led Cpu Fan Fiyatı
THERMALTAKE Riing Silent CL-P022-AL12BU-A, Intel - AMD Uyumlu İşlemci Soğut

Bu modele de PSU yetmeyebilir demiştiniz.
THERMALTAKE FRIO 775/115x/1366/2011&AM2+/AM3/AM3+ 14CM FANLI İŞLEMCİ SOĞUTUCU

Siz zaten benim sistemi benden daha iyi biliyorsunuz.:p Ben bunların özelliklerine sahura kadar bakar bakar dururum. Bir karar da veremem.:D Yazdığınızdan beri bakıyorum. Bana kalsa hepsi güzel. Fakat bu yeni paylaştığınız 3 modeli de çok beğendim. Kendi sitelerinden bütün özelliklerini kontrol ettim. Ben tek başıma bu işin içinden imkansız çıkamam. 3 modelde çok kaliteli gözüküyor. PSU yetmeyebilir dediğiniz model için benim PSU Peak: 550W, Regular: 500W diyor. Alta resmini tekrar bırakıyorum. Bu yeni paylaştığınız 3 modelde de kendi sitelerinde AM4 desteğinin olduğunu söylüyor. Fakat satış sitelerinde en fazla AM3+ olarak gözüküyor. Böyle bir soğutucu aldıktan sonra ileride yeni sistemimde de kullanabilirim diye düşündüğümden soruyorum. Gerçi siz ne derseniz o. AM4 desteği olmasa da olur. CPU derecesini en minimum seviyede tutup, stabil bir şekilde CPU' yu yüksek frekansta kullanabilmemi sağlasın yeter. Son karar sizde hocam.

Windows 10 ağ bağlantılarında ethernet görünmeme sorunu

Ben yeni paylaştığınız 3 modelin de kendi sitelerindeki bilgilerinin olduğu bölümleri size kolaylık olması açısından paylaşayım.

XIGMATEK
https://www.thermaltake.com/products-model_Specification.aspx?id=C_00002881
https://www.thermaltake.com/Air_Cooler/Air_Cooler_/Frio/C_00002337/Frio_Silent_14/Specification.htm

Ayrıca her yerden 3 modelin de fiyat kontrolünü yaptım. Çok teşekkür ederim. 3 modelde de paylaştığınız satış siteleri hariç diğer sitelerde fiyatlar çok daha yüksek.;)

Akşam olduğundan dolayı bu saatten sonra alamam.:) Fakat bunu al dediğiniz modeli yarın Allah kısmet ederse alacağım. Siz hangi modelin daha iyi ve benim sistemimde daha stabil çalışacağını benden çok daha iyi bilirsiniz. Şimdiden tekrar tekrar yardımlarınız için teşekkürler. Rabbim hayırlı ramazanlar nasip etsin. Saygılar @Murat5038 hocam.

Rabbim hayırlı ramazanlar nasip etsin.
Sağolasın senin de Ramazan ayı hayırlara vesile olsun inş.
Ayrıca her yerden 3 modelin de fiyat kontrolünü yaptım. Çok teşekkür ederim. 3 modelde de paylaştığınız satış siteleri hariç diğer sitelerde fiyatlar çok daha yüksek.;)
Bakmana gerek yoktu zaten :D En uygun yeri veririm her kişiye ve sağlam yerlerden veririm.
Siz zaten benim sistemi benden daha iyi biliyorsunuz.:p
Öyle demeseydin iyiydi :D Ben günde bir sürü kişiye bakıyorum yani sistemin aklımda kalmayabiliyor. Bu yüzden çoğu kişiden ilk sayfada tüm sistem bilgisini istiyorum ki (istemesem de kural koydum siteye dinleyen olursa diye de dinlenmiyor pek) lazım olunca ilk sayfadan kontrol ediyorum lazım olunca. Şimdi sistemin am3+ idi bu yüzden orada paylaştığın resimdeki soğutucu stok olandı heralde. O yüzden verdiklerimden herhangi birini alırsan al hepsi iyi soğutur. Aralarında fark çok az oynarsa oynar gerisi senin göz zevki fiyat ve montaj kolaylığına bağlı olarak senin seçmen gerekli.

Eğer Xigmatekler verdikleri teknik bilgiler gerçeği yansıtıyorlarsa son verdiğim Xigmatek'i alabilirsin onu yeni bugün buldum çünkü. PSU yetmeyebilir dediğim önceki soğutucular 150 iken o 165 harcıyor fazla fark olmasa da AMD sistem ve PSU'unu göze aldığımızda yetmeyebilir dedim.

Cryorig eski bir marka ve yabancı o linkte olan da büyük ihtimal sitede yoktur o site pek sağlıklı değildir. Kısaca verdiklerimden istediğini alabilirsin :) ALiexpress'den verdiğimi geç gelebileceğinden aklından belki çıkarabilirsin onu belirteyim sadece. Ancak o da bilinmedik marka olsa da iyi özelliklere sahip verileri doğruysa.

Anakart: MSI FXA990 GD65
CPU : AMD FX 6300
RAM : 1X4 GB DDR3 1600 MHz 1.5V CL9 Gskill Ripjaws 1X4 GB DDR3 1600 MHz 1.5V CL11 Hi Level
GPU: Sapphire HD 6850 Dual X 2GB 128 BİT
HDD : 1 TB WD Cavier Blue
PSU : 500W
Monitör: Samsung SyncMaster 932 N Plus 1280X1024 5MS 300 CD 60 HZ

Alta kasanın resmini bir daha paylaşıyorum.

FX6300 sisteme CPU soğutucu tavsiyeleri

Cryorig olan için nanokatalogu arayıp stok sorgusu yaptırdım. Stoklarında 2 adet olduğunu söylediler. Kargoya verdiklerinde ertesi gün elime geleceğini belirttiler. Bende eğer almayı düşünürsem kasayla beraber işyerlerine gidip, orada kasaya montajını yaptırtacağımı belirttim. Satış temsilcisi montaj işini teknik servisteki elemanın yapacağını, ücret çıkabileceğini söyledi. Bende teşekkür ettim ve telefonu kapattım.

Aslında bende Aliexpress'teki modeli beğendim. Fakat bekleme süresi gerçekten çok yüksek. Ama yine de bence yeni önerdiğiniz 3 modeldeki XIGMATEK bana bir tık önde gibi geldi.

Sizin yeni bulduğumu alabilirsin dediğiniz sanırım bu;
XIGMATEK

Tekrar teyit edeyim. Bu diyorsanız yarın sabah sipariş vereceğim. 'PSU yetmeyebilir' dediğiniz soğutucu da çok güzel. Gerçi öbür Thermaltake de güzeldi. :D Sonuçta 3 modelden birini almak zorundayım. Alabilirsin dediğiniz model de yeni önerdiğiniz 3' lüden XIGMATEK.:)

Montaja gelince, daha önce hiç CPU soğutucusu montajı yapmadığım için inşallah çok zorlanmam.

Hayırlı sahurlar dilerim.

Sizin yeni bulduğumu alabilirsin dediğiniz sanırım bu;
Evet o.
Montaja gelince, daha önce hiç CPU soğutucusu montajı yapmadığım için inşallah çok zorlanmam.
Birkaç video rehber izleyip, kullanım kılavuzuna bakarsanız yapamayacak birşey değil. Sipariş ederken işlemci macunun yoksa sipariş etmeyi unutma derim. Onun da rehberlerini yapmıştık.
Cryorig olan için nanokatalogu arayıp stok sorgusu yaptırdım.
Varsa güzel ama almanı tavsiye etmem garantide sorun yaşayabilirsin yabancı olduğu için birde eski çıkış tarihli.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı