Windows 10 ağ bağlantılarında ethernet görünmeme sorunu

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Yine başınızı ağrıtmak zorunda kaldığım için kusuruma bakmayın. Cumartesi gecesi enteresan bir şekilde birdenbire kopan ethernet bağlantısı şu an halen aynı hatayı vermekte. Ağ bağlantılarında herhangi bir ethernet görünmüyor. Sağ alttaki simgede 'bağlı değil hiç bağlantı yok' yazıyor. İlginçtir ki cumartesi gecesi sorunu yaşadım. Hemen çözülmeyeceğini anladığımda yattım. Pazar öğlene doğru masaüstünü açtım. Kendi kendine düzelmişti sorun. Üstünden 3 saat geçti. Sonrasında yine koptu. Bir 3 saat sonra kendi kendine geldi. Akabinde çok sık bağlantı kopmaları ve sorunlar yaşadım. Çözemeyince yine yattım. Bugün sabah baktığımda düzelmişti. Fakat çok kısa süre sonra yine aynı ağ bağlantılarında ethernet görünmeme sorunu. Arada bir geliyor. Tekrar gidiyor. Bazen restart atıyorum o zaman geliyor. Fakat bugün neredeyse masaüstümle hiçbir işlem yapamadım.

Enteresandır ki modemin bütün ışıkları yanıyor. Şu an laptoptan yazıyorum bu yazıyı. Wifi bağlantısında hiç bir problem yok. Evdeki bütün telefonlar da laptoplar da wifi ile internete gayet güzel bir şekilde bağlanabilmekte.

Tek problem masaüstü ethernet bağlantısı. Belki kabloda sorun vardır diye modemden kasa ethernete giden kabloyu kenarda duran yenisiyle değiştirdim. Belki 50 kere reset attım. Modemi birçok kez açıp kapattım. Otomatik sorun çözümle seçeneğine birçok kez tıkladım. Bu iki günlük süreçte açılan buna benzer bütün konuları okudum.

Windows 10 Uygulamalarda İnternet bağlı değil sorunu? Buradaki komutları uyguladım.

Complete Internet Repair ile İnternet Bağlantı Ayar Onarımı @Murat5038 @THE_MILLER Buradaki programla hepsini işaretleyip go dedim.

Genel tespitim Realtek PCIe GBE Family Controller ile ilgili. Realtek PCIe GBE Family Controller Kod 10 hatası tespit ettim. İlave olarak aygıt yöneticisinden şimdi baktığımda ' ağ bağtaştırıcıları ' sonrasında
' özellikler ' dediğimde aygıt durumunda ' Windows halen bu cihaz için sınıf yapılandırmasını ayarlıyor (Kod 56) hatası ile karşılaştım. Ayrıca Realtek PCIe GBE Family Controller simgesinde sarı üçgen ve ünlemimiz duruyor. Sizi uğraştırmayım diye bir yerde okuduğumda arama butonu hizmetlerden elle işaretli olan kablolu internet yerini başlat yapmam gerektiği yazıyordu, onu da uyguladım. Üstüne Realtek'in kendi sitesinden en son sürüme güncelledim Realtek PCIe GBE Family Controller'i. Kısacası araştırmalarımla ve kendi bilgim çerçevesinde elimden gelen her şeyi yaptım. Fakat beynim yanmak üzere. Modem ayarlarıyla ilgili bir durum olabilir mi diye düşündüm. Ona da arayüzüne girerek bir bakış attım. Fakat pek bir bilgim olmadığından ve arayüz bana karışık geldiğinden ona dokunamadım.

Elimden geldiği kadar konuyu kısa tutmaya, gerekli tüm bilgileri vermeye ve imla hataları yapmamaya gayret sarfettim. Eksik bir bilgi inşallah yazmamışımdır. Hatalarım varsa kusurama bakmayın. Kafa iyice gitti. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

P_20170823_152453_vHDR_Auto.jpg

Ethernet4.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows+R tuşuna basarak 'devmgmt.msc' yazınız ve 'Enter' tuşuna basınız.
Çıkan ekranda 'Ağ bağdaştırıcıları' bölümünü 'Ekran Alıntısı Aracı' ile 'SS' alın.

Dosya Ekleri

• ağ bağdaştırıcıları.PNG
    ağ bağdaştırıcıları.PNG
    13,9 KB · Görüntüleme: 2.347
ağ bağtaştırıcıları realtek pci gbe family controller.jpg

ağ bağtaştırıcıları 1.jpg

Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkürler. Arada bir kendi kendine düzeliyordu. Fakat sabahtan beri yaklaşık 4 saattir hala durum aynı. Zaten düzeldiği de 5 - 10 dakika en fazla 20 dakika. Ard arda kopmalarla gelen de gidiyor ve çok uzun süre gelmiyor. Daha doğrusu gelmiyor desek te yeridir.

Arkadaşlar üstte en son mesajım düne önceki mesajım önceki güne aittir. Bugün sabah yine ağ bağlantılarım da ağ görünmüyordu. Aygıt yöneticisinden baktığımda Realtek PCIE GBE FAMILY CONTROLLER de orada yoktu. Ethernet kablosu kasaya takılı olmasına rağmen modemdeki yanması gereken ethernet ışığı da, kasadaki ethetnet kablosunun takılı olduğu kısımında ışıkları yanmıyordu. Reset falan attım. 1 saat falan geçti. Kendi kendine yine internet geldi. Yaklaşık yarım saat durdu ve yine gitti. Yine masaüstü sağ alttaki simgede 'bağlı değil' ve 'hiç bağlantı yok' yazıyor. Ne ağı görüyor. Ne etherneti.

[Çözüldü] Realtek ünlem sorunu Burada yeni bir çözüm daha buldum. Güvenli modda internetle başlattım bilgisayarı. Ardından aygıt yöneticisinden Realtek PCIe GBE FAMILY CONTROLLER e özellikler tıklayarak oradan önce devre dışı bırakıp sonra kaldıra tıklayıp akabinde kurulu olan sürücüyü sili tikleyerek sildim. Kullandığım anakart ASUS M5A97 LE R2.0. Asusun sitesinden anakartın sürücülerinden LAN ı indirdim. Malum internet yok. Laptoptan indirdim usb le masaüstüne attım. Sonra yükledim fakat daha önce verdiği başka bir hatayı yine verdi.

yeni hata.jpg

@Nazım Paşa @BERWAR @Jira @Pantheon @Asım Demir @Akif @CJack60 @Neurevt @MF

Son düzenleme:
Son sürücü silme işleminde, bilgisayar yeniden başlayınca etherneti tanımadı mı yoksa yine ünlemde mi kaldı?

Windows Update'den güncellemeyi deneyin diyeceğim ama bu seferde wireless bağlanma şansınız yok sanırım.

İşe yarayıp yaramayacığını bilmiyorum ama öncelikle sürücüyü silip manuel olarak yüklemeyi deneyin;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu da işe yaramazsa şu videodaki yolu deneyebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1. videoda laptop ile ilgili sanırım. WIFI ile ilgili. Benim WIFI ile ilgili hiçbir sıkıntım yok. Şuan mesela aynı modem üzerinden WIFI olarak laptoptan bağlanıyorum. Keza telefonumunda aynı modem üzerinden interneti açık. Kabloda sıkıntı olabilir diye modeme bağlı olan etherneti ellemeden öbür tarafı kasaya bağlı olanı çıkarttım. Laptopa taktım. WIFI yi kapattım. İlk başta sarı üçgen ünlem hatası vardı sağ alttaki internet erişimi simgesinde. Sorunları gider dedim. DHCP etkin dedi. Ardından laptoptan ethernetle internete girdim. Video izledim. Download yaptım. Hız ve ping tesleri yaptım. Hiçbir sıkıntı yoktu. Sonra kabloyu tekrar masaüstüne taktım. Fakat yine çalışmadı. Enteresandır ki şuan 'aygıt yöneticisi' ardından 'ağ başdaştırıcısı' dediğimde Realtek PCIe GBE FAMILY CONTROLLER hatasız bir şekilde gözüküyor. Sağ tık yaptığımda özellikler deyince ' bu aygıt düzgün çalışıyor' yazıyor. Fakat sağ alt internet pencere simgesinde 'bağlı değil hiç bağlantı yok' yazıyor. Bazen de baktığımda aygıt yöneticisinde Realtek PCIe GBE FAMILY CONTROLLER i göremiyorum.

2. Dostum bende ethernet kontrolcüsü diye bir seçenek yok ki. Yukarıdaki resimde gördüğün üzere Ağ bağdaştırıcının içindeki şeyler var sadece. Vallahi kafam iyice durdu. Denemediğim şey kalmadı nerdeyse. Belkide sorunum çok basit fakat bi yerde bir nokta kaçırıyorum anlamadım gitti dostum :( .

Bu arada ilgin için teşekkürler. Aklına fazladan birşey gelirse görüşünü belirtirsen yine çok memnun olurum.

*(İlk önce 3'ü dene. En basiti o)

Sakin ol. Sana biraz daha anlayabileceğin şekilde anlatayım.

İlk videoda WİFİ olmasına takılma, orada genel olarak nasıl yapıldığı anlatılıyor. Sen aynı yöntemi aygıt yöneticisinde "Realtek PCIe GBE FAMILY CONTROLLER" için yapacaksın.

1) "Sürücü yazılımı için bilgisayarımı tara" dedikten sonra klasör konumu olarak sürücüleri RAR'dan çıkardığın klasörün içinden Win10 sonra da 64 klasörünü seç.

2) Tanımazsa ya da düzelmezse yine ilk videodaki 2. yöntemi bir dene.

**İkinci videodaki işlem ilk videoda varmış 2. yöntem olarak o kısımı atlamışım.
2. videoda direk listede çıkan sürücüyü seçiyor. Sonucu değiştirir mi bilemiyorum.

Ethernet kontrolcüsü dediği sendeki "Realtek PCIe GBE FAMILY CONTROLLER" yani.

3) Şunu da deneyebilirsin;
jçjç.JPG

Yine sen bunu "Realtek PCIe GBE FAMILY CONTROLLER" için yapacaksın.

Sağ tıklayıp, özellikler diyorsun. Güç yömnetimi sekmesi.
İşaretlediğim tik'i kaldıracaksın seçiliyse.

Bu kısım aktif olmayabilir de.

Yok dostum ya. Ben zaten 3. seçeneğin tikini kaldırmıştım. Söylediğin şekilde yaptım. Reset attım. Geldi. Fakat yine koptu. Bu nasıl bir saçmalık vallahi hiç anlamış değilim. İlk başta Aygıt yöneticisi Realtek PCIe GBE Family Controller 'Özellikler' deyip devre dışı bırakıp kaldırdım. Restart attım. İnternet geldi. Bi 5 dk bile olmadan koptu yine. Bu nasıl garip bir sorun hiçbir şey anlamadım. Kafasına göre gidip geliyor. Geliyor dediğim gün boyu 3 5 kere geliyor. Onda da 5-10 dk sonra kesiliyor. Bir yerde eksik,hatalı veya işlem sırasını yanlış mı yapıyorum diye düşünüyorum. Fakat işin içinden bir türlü çıkamıyorum.

Sağ alt internet ikonuna sağ tıklayım sorun gider dediğimde 'bu bilgisayara bir ethernet kablosu takın yazıyor. İleri dediğimde ise; 'ağ kablosu düzgün takılmamış veya kablo kopuk olabilir' diyor. Halbuki sorunun alakası bile yok bu hatayla. Kablo belki bozuktur diye yenisini takıp denedim. Onda da bu hataları veriyor. Aynı kablolarla şuan kullanmış olduğum laptoptan wifi yi kapatıp masaüstünden kabloyu çıkarıp laptopa takıp internet simgesine sağ tık sorun gider dediğimde internete aynı masaüstüne bağlı olan ethernet kablosuyla bağlanabiliyorum. Başka aklına gelen birşeyler var mı acaba? @kornoloji

Kornoloji duruma biraz yaklaşmış ama şu istediklerimi doğru şekilde verirsen bir yere varabiliriz.

İlk olarak Modemi resetle ve Modeme hangi ethernet portuna takılı olduğunu resimle. Modem modelini versiyonu ile birlikte paylaşın. Modem panelinden bilgi kısmının da atabilirsen iyi olur.

Ardından denetim masasından Realtek ethernet kaldır. Aygıt yöneticisinden de aygıtı kaldır sürücüyle birlikte seçili halde.
İmzamdan Aida64 sonucunu paylaşın.

BIOS'a girip optimize/optimal default yapıp kaydedin. Denetim masası güç profillerini seçip hepsini varsayılan ayarlara döndürüp kaydedin. Performans moduna alıp güç düğmelerinin ne yapacağını .... yazdığı yerine girip resmini çek.

Sayın @Murat5038 hocam, modemi resetledim. Modem kurulumunu ttneti arayarak yaptırttım. Kullanıcı adım şifrem yenilendi. Şifremi değiştirdim. Modem arayüzünden durum sayfasının resimlerini çektim. Hocam modemin arkasındaki ethernet kablosunun bağlı olduğu ethernet portuna kablo takılı halde mi çekeyim resimi?

Bir de Realtek etherneti sürücüsüyle kaldırdıktan hemen sonra mı AIDA64 bilgilerini paylaşmam gerekiyor? Yoksa yeniden başlattıktan windows otomatik olarak Realtek in sürücülerini tekrar yükleyip bağlantı geldikten sonra mı?

Yanlış bir sıralama yapmak istemediğim için sordum hocam kusura bakmayın. Kendimden kaynaklı yanlış bir işlemle vaktinizi boşa isteyecek en son kişi benim. Kimlerle ne savaşlar verdiğinizi çok iyi biliyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı