Windows 10 ağ bağlantılarında ethernet görünmeme sorunu

Hocam çok resim paylaşmamak için menü resmi paylaşıyorum. M FLASH menü;

M FLASH menü.jpg

En alttaki seçeneğe tıkladığımda USB' yi görüyor. USB' ye tıkladığımda verdiği hata;

'There isn't any bios file in this usb key (root folder)
Please copy bios file to this USB key. (root folder) '

2. seçeneğe tıkladığımda ise;

İkinci seçenek usb yi görüyor..jpg

Ardından BIN dosyasını görüyor..jpg

BIN dosyasını seçtiğimde gelen hata.jpg

Hocam Update BIOS ile biten seçenekte;

'There isn't any bios file in this usb key (root folder)
Please copy bios file to this USB key. (root folder) '

Bu hatayı veriyor. Ben sonrasında 2. seçeneği denedim. Onda da yukarıdaki resimdeki hatayı veriyor.

Farklı bir bellek ile deneyin. Son verdiğim BIOS dosyasının adını E7693AMS.220 olarak değiştirip dene.
BIOS'a girdiğinde F6 ile BIOS default yapıp kaydet. Sonra dediğimi deneyin.
Mflash'ı Utilities->M Flash->Select UEFI file to flash olanı seçip yap.

Hocam hepsini denedim. Farklı USB' yi FAT32 olarak biçimlendirdim. Önce son verdiğiniz BIOS dosyasının adını söylediğiniz gibi değiştirdim. Ardından BIOS menüsünde F6 ile BIOS default yapıp kaydettim. Ardından Select one file to update BIOS tıkladım. Yine aynı hatayı verdi.

Hocam M Flash içinde yukarıdaki size attığım resimdeki 4 seçenek var. Select UEFI file to flash diye bir seçenek yok. Menü şöyle;

Live Update M Flash Utilities -> Buradaki seçeneklerden M Flash seçiyorum. Ardından size yukarıda resmini attığım 4 seçenek çıkıyor.

BIOS Settings kısmını uzun süre kontrol ettim.

Settings->Advanced->Windows 8 Configuration ;

Windows 8 Feature 'Disabled'
MSI Fast Boot 'Disabled' ve
Fast Boot 'Disabled' olarak görünüyor. Bu ayarlarda herhangi

bir oynama yapmama gerek var mı acaba?

Birde Boot Priority' i USB öncelikli yapmama gerek var mı? Gerçi M Flash içindeki seçenekler USB' yi zaten görüyor. Artık bulabildiğim belki çözüme etki edecek bunlar aklıma geldi. :(

Anakartı yaksak mı ne yapsak hocam. Nedir çektiğimiz bu anakartlardan. ASUS M5A99X EVO' da hiçbir şekilde ses kartlarını tanımadı. Ses giriş yerleri zaten bozuktu. Hiç bir şekilde MİC çalıştıramadık diye bunu aldık. Bunda da BIOS güncellenmiyo. İlk anakart zaten ömrümüzü yedi. :lanet:

Ne desem bende bilemiyorum hocam.:tırnak:

Hocam BIOS menüsünde üstte UEFI: Windows Boot Manager yazıyor. Alttaki linkin aynısını uyguladım.

UEFI Windows 10 Kurulum USB'si Hazırlama - Technopat

Fakat formatı bildiğiniz üzere ASUS M5A99X EVO anakartta atmıştım. MİC çalıştıramadığımız için iade edip şimdiki MSI 970A-G46 modelini aldım. Sonrasında da format atmadım. En olmadı yine de;

Windows 8 Feature 'Disabled'
MSI Fast Boot 'Disabled' ve
Fast Boot 'Disabled' buradaki disabled olanların hepsini enabled olarak denedim. Yine aynı hata. Sadece Windows 8 Feature Enabled yaptım. Otomatik Fast Boot Enabled oldu. Altta 2 seçenek açıldı. Öyle denedim yine aynı hata.

Söylediklerinizi yapamıyor veya yanlış yapıyor olduğumu düşünsem inanın sizi 1 saniye bile yormayacağım. Bu arada her ihtimale karşı F6 ile Defaulta döndürdüm BIOS' u. Zaten olmadı. AHCI ile ilgili BIOS menüsünde herhangi birşeye rastlamadım. Bir tek o aktif mi onu bilmiyorum.

Boot menüleriyle ilgili bir problem olduğunu düşünmüyorum. Çünkü en alttaki seçenekte USB yi görüyor. Çift tıkladığımda da hatayı veriyor. Fakat resim isterseniz komple Boot bölümünün de resimlerini çekerim. Hiç problem değil.

En olmadı format at derseniz, format atacağım. Kararınızı bekliyorum.

USB belleği arka ve ön girişte ayrı ayrı denedin dimi? Aynı problemi sadece sen yaşamıyorsun yani merak etme ancak çözümlerin hepsini denedin zaten. Farklı olarak dos ekranında güncellemek var ancak doğru şekilde bın dosyasını çıkardığını düşünmüyorum o yüzden onu es geçiyorum.
Fast boot kapalı olması lazım, Secure boot kapalı olması lazım. Kargo parası çok olmasa gönder diyeceğim yapayım ama pahalı tutar komple kasa.
BIOS'un tüm menülerini ve alt menülerini resimlerseniz iyi olur. Bellek modelleri nedir?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı