Yusuf Emre İnceipek
Megapat
Daha fazla
Hocam merhaba. Nasılsınız? Her şey yolundadır umarım. 10 gün önce aldığım ADATA SU800 SSD' mi koşuşturmadan yeni açabildim. İlk defa SSD kullanacağım. Şu an 1 TB WD Blue HDD mevcut. Windows, tüm programlar ve uygulamalar 'C' sürücüsünde kurulu. 'D' sürücüsünde sadece 500 MB boyutunda telefonumdaki resimler mevcut. Kasanın resmi zaten üstte bulunuyor. Karman çorman kabloların olduğu yerin solunda HDD takılı. SSD' yi en uygun sizce nereye takabilirim? SSD ufak olduğu için ona uygun bir yer en iyi neresi olur derseniz oraya koyacağım. SSD' yi takmadan önce HDD ile ilgili herhangi bir şey yapmama gerek var mı? Yani direkt HDD aynı yerde takılıyken SSD' yi taktıktan sonra PC' yi açıp BIOS girip USB ile SSD' yi UEFI Boot edebilir miyim? Diyelim ki yaptım. Akabinde HDD' yi görmeme gibi bir durum söz konusu olabilir mi? Bir de şu an HDD' de de Windows kurulu. Bu bana bir sorun teşkil eder mi? Yoksa BIOS Boot seçeneğinden Boot etmesini istediğim HDD veya SSD seçtikten sonra bir problem olmaz mı? Şimdi HDD takılıyken boşta duran kablolara bakacağım. Saçma sapan yanlış bir şey yapıp işleri çıkmaza sürüklemek istemiyorum.
Bu arada Hepsiburada indiriminden 213 TL gibi bir rakama aldım. Fakat o zaman Samsung 850 EVO 250 GB modeli 333 TL imiş. Ben bunu ADATA SU800 128 GB modelini satın aldıktan sonra öğrendiğim ve indirim de bittiğinden mecburen kullanacağım. Ayrıca 250 TL fiyata SU650 modelinin 240 GB modeli vardı. SU650 240 GB modeli için SU800 128 GB modelini iade edebilirdim. Fakat hazır almışken hiç uğraşmak istemedim açıkçası. Ama içimde de kalmadı değil. Neticede 240 GB SU650 veya 850 EVO alabilseydim oynadığım oyunları da rahatlıkla SSD' ye yükleyebilirdim. Çünkü şu an bile her şey C sürücüsünde kurulu. Toplamda 80 GB' ye yakın bir doluluk mevcut. Çok fazla oyun oynamadığım için 240 GB çok rahat bir şekilde yeterdi. Bir de size onu soracaktım. 128 GB SSD' yi en fazla ne kadar doldurmalıyım? Zaten Windows' u yükleyince belirli bir miktar kesecek. Ortalama ne kadar bir boşluk bırakırsam performans anlamında hiç sıkıntı yaşamadan kullanabilirim?
Biraz fazla soru sorduğum için kusura bakmayın.
Sayenizde öğrendiğim bilgilerle bende müsaitken bilgim doğrultusunda elimden geldiği kadar insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum.
Saygılar @Murat5038 hocam.
Bu arada Hepsiburada indiriminden 213 TL gibi bir rakama aldım. Fakat o zaman Samsung 850 EVO 250 GB modeli 333 TL imiş. Ben bunu ADATA SU800 128 GB modelini satın aldıktan sonra öğrendiğim ve indirim de bittiğinden mecburen kullanacağım. Ayrıca 250 TL fiyata SU650 modelinin 240 GB modeli vardı. SU650 240 GB modeli için SU800 128 GB modelini iade edebilirdim. Fakat hazır almışken hiç uğraşmak istemedim açıkçası. Ama içimde de kalmadı değil. Neticede 240 GB SU650 veya 850 EVO alabilseydim oynadığım oyunları da rahatlıkla SSD' ye yükleyebilirdim. Çünkü şu an bile her şey C sürücüsünde kurulu. Toplamda 80 GB' ye yakın bir doluluk mevcut. Çok fazla oyun oynamadığım için 240 GB çok rahat bir şekilde yeterdi. Bir de size onu soracaktım. 128 GB SSD' yi en fazla ne kadar doldurmalıyım? Zaten Windows' u yükleyince belirli bir miktar kesecek. Ortalama ne kadar bir boşluk bırakırsam performans anlamında hiç sıkıntı yaşamadan kullanabilirim?
Biraz fazla soru sorduğum için kusura bakmayın.