Windows 10 KEY alırken dikkat!

Söz konusu siteden Windows 10 alıp mağdur alan birini tanıyorum. Ticari hiçbir kuruma kefil olmamak lazım. Benim kanaatimdir, ekonomik olarak sıkıntılı değilseniz kesinlikle bunlara tenezzül etmemeniz gerektiğidir. Resmi sitesinde 1000 liraya satılan bir ürünü 10-20-35 liraya alıyorsanız ve ürünün Windows'un sitesinden alınan ürün ile eşdeğer olduğuna inanıyorsanız diyecek bir şey yok.

Son olarak sözünü ettiğiniz siteyi kullanarak Windows alan arkadaşlar Windows'a ulaşarak lisanslarını sorgulayabilir ve sonuçlarını buraya yazarsa hepimiz için daha aydınlatıcı olur.

Windows 10 Pro Retail (orjinal) Etiket Lisans 32-64bit (tüm Diller) GittiGidiyor'da 349991579

Ürünü alıp güzel güzel kullanın.
 
Guzel aciklamissin tesekkurler fakat bir sorum daha var microsoft bunu farketti ve lisansimi iptal etti diyelim tekrardan aktiflestirmem icin bi key mi satin almam lazim olucak yoksa daha baska buyuk sorunlarla mi ugrasicam?
İptal olursa yeni lisans alman lazım. Bu yüzden Retail veya OEM lisanslar tercih ediliyor sıkıntıları yok.
 
Bios'a direkt yazılıyor, yeni lisans sorun çıkarmaz mı?
Çıkarmaz. Arkadaşın bahsettiği durum MAK lisansı Microsoft iptal ederse ne olurdu. Lisans iptal olacağından tekrar kullanılamayacak ve bilgisayarda Windowsu aktifleştirin uyarısı çıkacak. O yüzden yeni anahtar girince BIOS a o yeni anahtar kodlanır.
Mevcut keyimiz mak mı, retail mi nasıl anlayabiliriz?
Windows Lisans Türü Nasıl Tespit Edilir? - Technopat Burada anlatılmış
 
Ben de aynı satıcıdan almıştım. Akşam eve geçince lisansı sorgulatacağım. Ucuz etin yahnisi hesabı MAK çıkmazsa şaşırırım zaten.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı