Windows 10 mu Windows 7 mi?

hocam paramız yok bide hdd %100 kullanma sorunu çözülmemişmiydi
Hocam sorun değil aslında. Günümüz oyunları program yazılım işletim sistemleri vs. SSD'ye göre tasarlanıyor. HDD bunlara karşı güçsüz kalıyor. SSD günümüz için artık ihtiyaç. HDD ile Windows 10'a geçersen Windows Search hizmetini kapat.

Hocam sorun değil aslında. Günümüz oyunları program yazılım işletim sistemleri vs. SSD'ye göre tasarlanıyor. HDD bunlara karşı güçsüz kalıyor. SSD günümüz için artık ihtiyaç. HDD ile Windows 10'a geçersen Windows Search hizmetini kapat.
windows 10 da başka kapatmam gereken ayar varmı birde ssd 120 gb alsam yeterlimidir

Hocam güzel bir Windows 10 deneyimi istiyorsan SSD almaya bak. HDD ile %100 disk sorunu ile karşı karşıya kalırsın.
HDD Var.:)
Ekran Alıntısı.PNG

Bu neyin tartışması? Anlayamıyorum. Yeni bir işletim sistemi çıktığı zaman yeni işletim sisteminin yaratıcılarına zaman verirsiniz. Optimizesi kötü olan donanımlar ile optimize etmesi için. Ve W10 için bu zamanı siz oldukça fazla vermişsiniz. Ve “7 daha hızlı” veya “7 daha iyi” diyen arkadaşlar neye göre diyorsunuz? Microsoft’tun gereksiz kendi uygulamalarında zorunluluk sokmasa işin içine belki daha da stabil olacak. Sadece burada soru işareti bellek kullanımı olur. Yani 4 GB bir bellek ile W10 kullanmadım. O yüzden o konuda pek bir fikrim yok. Ama deneyimlemiş olan ve internette her hangi bir foruma yazan birileri elbet vardır.

10 küsür senelik seriden olan bir dizüstü bilgisayara Windows 10'un bütün sürümlerini (1511, 1809 ve 1903 hariç) yüklemiştim. Ne SSD taktım ne de RAM'i değiştirmiştim (7 yıldır aynı RAM ve HDD'yi kullanıyorum). RAM miktarı seninkinden daha az ve Windows 10 resmen akıyor (özellikle 1709 sürümü). Şu anda Windows 7 kurulu.

Arkadaşım Windows 7 daha hızlı diye bir şey yok. Oyunlarda daha iyi performans veriyor diye bir şey de yok. Bırakın artık bu muhabbeti. Windows 7'nin övülebilecek tek bir yanı yok.

Daha iyi performans veriyor ışte. Çok iyi tasarlanmış 2 GB RAM ve Intel Core i3 işlemciye bile rahat çalışan bir sistemi sevmeyen yoktur. Açıkçası Windows 10 çok hantal çok fazla özellik ve doluluk Windows 7 kullanımı çok daha kolay. Windows 10 hantal değil ama HDD'de kötü çalışan bir işletim sistemi. Sistemi iyi olan biri Windows 10 kursun. 8 GB RAM, SSD ve Intel Core i5 varsa Windows 10 şahane çalışır. Bu kadar Win 7 daha iyi oyun performansı sağlıyor. Windows 10 da SSD de ustunluk sagliyor.

Eğer RAM miktarın 5 GB ve üzeri ise Windows 10. altı ise Windows 7 tavsiye ederim. Ama bence Windows 7 Ultimate kullanmalısın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı