Windows 10 Orjinal İle Crack Arasındaki Fark Nedir?

Kardeşlerim okuduklarını anlamamış sanırım. Windows 10'a 850 Lira vermenin amacı nedir? Anakartını değiştirince yeni kod alsan bile 2 kod toplam 100 lira yapıyor, 850 lira verip kutulu aldığında sistemi yeniledim kod alma derdim yok desen bile zarardasın.

50 liraya kod alıyorsun her sene anakart değiştirsen 10 senede 500 lira ediyor.
Her sene anakart değiştirecek parayı bulabiliyorsan her sene 50 lira da bulursun

Kardeşlerim okuduklarını anlamamış sanırım. Windows 10'a 850 Lira vermenin amacı nedir? Anakartını değiştirince yeni kod alsan bile 2 kod toplam 100 lira yapıyor, 850 lira verip kutulu aldığında sistemi yeniledim kod alma derdim yok desen bile zarardasın.
Bir işletim sistemi yapmak çok kolay sanırım dediğine göre. İşletim sistemi diyoruz işletim sistemi, Okey+ oyunu değil. Madem işletim sistemine para vermek istemiyorsun git Linux kullan, bedava üstelik açık kaynak kodlu.

Ben ne diyorum sen ne diyorsun. Ben diyorum ki kutulu Windows'a o kadar para yatırmaya gerek yok, kutu yerine key olarak yine orjinal alırsın sistemini değiştirsen tekrar Windows key alman gerekse bile kutuludan daha uygun oluyor. Linux ne alaka ben Windows'a para vermeye gerek yok demedim. Kutulu almaya gerek yok o parayı haketmiyor diyorum, sen diyorsun Linux kullan ne alaka.

Örneğin şunu (Microsoft Windows 10 Pro Türkçe 32/64Bit Kutu (FQC-09127) Fiyatı) alsan mı daha mantıklı yoksa key olarak 50 liraya alsan mı daha mantıklı?

Son düzenleme:
Ben ne diyorum sen ne diyorsun. Ben diyorum ki kutulu Windows'a o kadar para yatırmaya gerek yok, kutu yerine key olarak yine orjinal alırsın sistemini değiştirsen tekrar Windows key alman gerekse bile kutuludan daha uygun oluyor. Linux ne alaka ben Windows'a para vermeye gerek yok demedim. Kutulu almaya gerek yok o parayı haketmiyor diyorum, sen diyorsun Linux kullan ne alaka.

Örneğin şunu (Microsoft Windows 10 Pro Türkçe 32/64Bit Kutu (FQC-09127) Fiyatı) alsan mı daha mantıklı yoksa key olarak 50 liraya alsan mı daha mantıklı?
Cebine bakacaksın mantığa değil.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yanlış anlamışım kusura bakma.

50 liraya kod alıyorsun her sene anakart değiştirsen 10 senede 500 lira ediyor.
Hesabın yanlış. insan neden anakart değiştirir ya DDR4 e geçeceği için yada bir zaman sonra çıkacak DDR5 için değiştirir. Tabi sen bu hesapla DDR3 Ram i DDr 4 anakarta, ve soket 1150 işlemciyi 2066 anakarta monte edersin. Bak bakalım boş çıkan parçalar yüzünden zarar 500 TL mi. Biraz mantıklı hesap yapmalı.

Varsın elinde patlasın. 30TL vererek aldığı key 3-4 sene sonra sistem değişiminde elinde patlasa ne olur, patlamasa ne olur?
Server Client ile çalışan bir şirkette çalıştığın zaman görürüm yorumunu. O işler o kadar basit değil. Microsoftun işi zaten işletmelerle.. En çok çekirdek ve ram başına lisansı onlara geçiriyor zaten.

Orjinalinin çakmasını alıp burada çakma almayın demeyin. Gidip OEM key almak emeğe saygısızlık oluyor. O OEM keyler satan kişilere bedava veriliyor diye biliyorum. Ee ne oldu? Siz parayı satan sahtekarlara kazandırmış oluyorsunuz. Neyse...

Hesabın yanlış. insan neden anakart değiştirir ya DDR4 e geçeceği için yada bir zaman sonra çıkacak DDR5 için değiştirir. Tabi sen bu hesapla DDR3 Ram i DDr 4 anakarta, ve soket 1150 işlemciyi 2066 anakarta monte edersin. Bak bakalım boş çıkan parçalar yüzünden zarar 500 TL mi. Biraz mantıklı hesap yapmalı.

Hesapta yanlış olan birşey yok. Oradaki mecaz anlamda söylenmiş bir şey. 850 liraya kutulu alın durmadan key almayın diyen kişiye 10 anakart değiştirsen yine de kutuludan ucuza gelir demek istedim ama 50 defa açıklamama rağmen ciddiye alıp saçma sapan cevaplar veriyorsunuz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı