Windows 10 Pro MAK Lisansı 5 TL!

Dosya Ekleri

• Screenshot_2022-01-31-21-12-47-276_com.amazon.mShop.android.shopping.jpg
    Screenshot_2022-01-31-21-12-47-276_com.amazon.mShop.android.shopping.jpg
    26,5 KB · Görüntüleme: 62
Dostum ne alaka? Amazon en fazla dükkanını kapatır.
Amazon öyle herkesin mağaza açmasına izin veriyor mu? Muhtemelen gerekli belgeleri vs. istiyorlardır. Zaten bir dolandırıcılık yaparsa da Amazon uğraşır paranı da alırsın diye düşünüyorum. Zaten 5 TL'lik bir ürün ama herhangi bir ürün için de böyle olur. Dünyanın en büyük alışveriş sitelerinin birinden bahsediyoruz sonuçta.

Amazon aynı zamanda bir pazaryeri. Satıcısı Amazon olmadığı sürece sorun yaşama olasılığın hep var.

Dostum ne alaka? Amazon en fazla dükkanını kapatır.
Daha amazon bir kaç gün önce 20 liralık ürün sahte diye Amazon tüm satın alanlara mail yolladı ve ürünü atın biz size para iadesini gerçekleştireceğiz dedi. Dükkanı kapatsa da para iadesini yapar.

Ne olacağını bilemeyiz. Kimse garantisini veremez. Ben deneme sürümü kullanma taraftarıyım. Wallpaper değiştirmek çok önemli sanki.

Etkinleştirmek size ne katacak?
Şu gıcık Windows'u Etkinleştir yazısı gitmesi için alırım.
Ne olacağını bilemeyiz. Kimse garantisini veremez. Ben deneme sürümü kullanma taraftarıyım. Wallpaper değiştirmek çok önemli sanki.

Etkinleştirmek size ne katacak?
Etkinleştirmessen korsan gibi destek vermiyorlar. Hatırlayanlar Vardır Windows 7 de etkinleştirmediğinde bir süre sonra sahte işletim sistemi kullanmayın gibi bir hata veriyordu.
Windows 11 Pro için geçerli mi bu? Yani kodu Windows 11 Pro'ya girsem olur mu?

Yanlış hatırlamıyorsam Windows 11 de Windows 10 keyleri çalışıyordu.

Son düzenleme:
Herkese aynı key veriyorlar sanırım.

Benim aldığım 3 key'in son haneleri aşağıdaki gibi
3YCPB
8K8XM
G29HD

Bana gelen keyleri Google'da arattım. 3 key'de Google'da çıkıyor ve Free olarak dağıtılan keyler. Bu nedenle iade talebi açtım direkt.

Benim de ürün anahtarlarım gelmedi. Mesaj ile ulaşma kısmını bulamadım, nasıl yapacağız?

KMSpico ile internet üzerinden alınan Windows etkinleştirme anahtarı kodlarını aynı mantığa koymanın bir mantığı yok.

KMSpico kullanımı için bir arayüz kullanırsınız etkinleştirmek için. Bu arayüz ya CMD olur kod işlersin veya program kurarsın o işlerini halleder.
Yasal olmayan uygulama budur. Buna kimse destek vermez ve vermemeli. Kimsede bu işe bulaşmamalı.

OEM lisanslara gelirsek. Yasal veya değil mevzusu mantıkla karar kılınacak bir durum değil.
Bu lisanslar ana üretici olan firmadan sızıyor veya firmalara toplu olarak satılıyor. Firmalar bizim gibi tek tük almıyor.

• Retail: Kutulu kopya olarak geçer, mağazalardan veya online olarak Microsoft Mağaza’sından elde edilebilir. Bu key türü bir bilgisayardan diğer bilgisayara aktarılabilir.

• OEM: Bu lisans türü bilgisayarınızı toplama değil de hazır olarak aldıysanız genellikle önyüklü olarak Windows 10 OEM lisanslı gelir. Bu lisans UEFI/BIOS’unuza gömülü olur ve başka bir bilsayara transfer edilemez.

• Volume: Bu tür şirketler, firmalar, okullar, öğretim kurumları ya da devletler tarafından kullanılır. Bu lisans türüne Çoklu Aktivasyon Anahtarları (MAK) denir ve birden fazla bilgisayarda kullanılabilir.

Yukarıdaki kaynağa bakarsanız eğer bilgi edinirsiniz anahtar türlerinden.

Retail ve OEM anahtar Microsoft tarafından oluşturulan anahtar türleridir.
Volüme (MAK) anahtarlar yine Microsoft tarafından üretilir. Ancak amacı farklıdır. Tüketiciye satışı sorunlu bir anahtar türüdür. Bunun sebebi ise X bir anahtara belli bağlantı izni verilir. Bu sayı aşılınca o anahtar engellenir. Microsoft bu anahtarı kapatır açıkça.
Kesin bilgi değil ama MAK keylerin bağlantı izni süreleri olduğu söyleniyor. Bu süre içinde belirtilen bağlantı sayısını açmamak gerek.
Bu sebeple MAK anahtarlar patlıyor.

İş yerindeki bilgisayarımda Retail anahtar var.
Evimdeki bilgisayarda MAK anahtar.

Bu zamana kadar hiçbir sorun yaşamadım. Ancak MAK anahtarı bir gün Microsoft tarafından kapatılacaktır.
Bu olduğunda Windows etkinleştir uyarısı çıkacaktır veya etkinleştirmede anahtar hatasına düşecektir.

OEM anahtar hazır sistemler ile gelir. Retail key ile hazır sistem geldiğini çok nadir görürsünüz.

Bu sebeple OEM anahtarlar Retail anahtar türüne göre yine fiyat farkı vardır.
MAK anahtarların ise hiçbir değeri yoktur. Yukarıdaki etki sebebi durumundan.

Aldığınız anahtar Retail, OEM ise hiçbir sorun yaşamazsınız.
Ancak aldığınız yere dikkat edin. Retail, OEM diye satılan anahtarların hemen hemen hepsi MAK çıkıyor.

Benimde bir kez başıma geldi arkadaşıma aldığımda. Hemen Retail olarak yeni bir anahtar gönderimi yaptılar.

E-Ticaret adı altında onayı olan her satış işleminin satışı yasaldır. Bunu asla unutmayın.
Bana gelen keyleri Google'da arattım. 3 key'de Google'da çıkıyor ve Free olarak dağıtılan keyler. Bu nedenle iade talebi açtım direkt.
Arkadaş ne güzel takibini yapmış. Bu kontrolü yapmayı unutmayın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı