Windows 10 Update Facilitation Service Kapatma

• Konuyu başlatan VSR
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 2.647

VSR

Hectopat
Merhabalar. Güncellemeler bilgisayarımda pozitif sonuçlar yaratmadığı için kapamıştım ancak anlayamadığım bir nedenle kendiliğinden aktif oldu. Akabinde Regedit üzerinden tekrar kapattım fakat bu kez ek'te resmini sunmuş olduğum servis belirdi. İlk kez görüyor ve kapatmak istiyorum. Yardım ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler şimdiden.
Hizmetler.png

Konu güncel arkadaşlar, yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleme:
Bağlantıda bu hizmetin kapatılamadığını belirtmişler.

Hizmeti silmeyi deneyebilirsin.

Ya da harici bir yazılım ile Windows update tamamen devre dışı bırakabilirsin. Ama hata düzeltmeleri, güvenlik yamaları ve performans düzeltmelerinden mahrum kalırsın.

Bu güncellemelerin için de meltdown, spectre vb. işlemci açıklarını kapatmak için yayınlanan, güncelleştirmeler için bazı performans iyileştirmeleri de var. İlla sürüm yükseltmene gerek yok. Sürüm yükseltme güncellemesini gizleyebilirsin.

Microsoft 1903 sürümü ile birlikte sistem kaynaklarının tüketimini baya azalttı. Arayüzü yavaş çalışan menüler de iyileştirmeler yapıldı. Ayrıca güncel sürümler de bu hizmet kaldırılmış. Windows 10 1903 sürümü, güncelleştirmeleri duraklatma seçeneği sunuyor. Windows 10 1903 sürümüne geçmenizi tavsiye ederim.

Screenshot_1.png

Son düzenleme:
Bağlantıda bu hizmetin kapatılamadığını belirtmişler.

Hizmeti silmeyi deneyebilirsin.

Ya da harici bir yazılım ile Windows update tamamen devre dışı bırakabilirsin. Ama hata düzeltmeleri, güvenlik yamaları ve performans düzeltmelerinden mahrum kalırsın.

Bu güncellemelerin için de meltdown, spectre vb. işlemci açıklarını kapatmak için yayınlanan, güncelleştirmeler için bazı performans iyileştirmeleri de var. İlla sürüm yükseltmene gerek yok. Sürüm yükseltme güncellemesini gizleyebilirsin.

Microsoft 1903 sürümü ile birlikte sistem kaynaklarının tüketimini baya azalttı. Arayüzü yavaş çalışan menüler de iyileştirmeler yapıldı. Ayrıca güncel sürümler de bu hizmet kaldırılmış. Windows 10 1903 sürümü, güncelleştirmeleri duraklatma seçeneği sunuyor. Windows 10 1903 sürümüne geçmenizi tavsiye ederim.

Eki Görüntüle 447266

Bu uzun ve ayrıntılı cevap için öncelikle teşekkür ediyorum. Regedit, Gpedit.msc ve services.msc'den kapatmama rağmen maalesef hiçbir şekilde Windows Update güncellemelerini tam olarak engelleyemiyorum. Bu hizmet durdurulamıyor, silinemiyor ve deaktif edilemiyor. Düşük sekman bir bilgisayar kullandığım için yukarıda da bahsettiğim gibi güncellemeler cihazıma hiçbir şekilde yaramıyor. Bunu defalarca kez test ederek denedim. Neredeyse bütün Windows 10 sürümlerini kullandım. Şu an 1709 sürümü kullanıyorum ve hiçbir güncelleme yapmadım. Memnunum ve açıkçası bunun bozulmasını istemiyorum. Bizim irademiz ve kullandığımız şeyle alakalı karar verme hakkımız elimizden alınmış gibi bir nevi. Niçin kapatamıyor ve niçin ikinci bir seçenek yok?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı