Windows 10, Windows 7'den daha sorunlu çalışıyor

Mesela, nasıl sorunlar? Disk kullanımı %100 ise bu genelde arızalı HDD oluyor.

Tam olarak emin değilim ama HDD ile ilgili bi sorun olduğunu düşündüm ben de ama HDD de çok eski değil o kadar. Mesela diğer bilgisayarda APU işlemci var ve Ryzen 5 1600 X işlemcili bu bilgisayardan daha stabil çalışıyor gibi. M

icrosoft sitesinden indirip kurduğum güncel olan İSO dosyasıyla da garip şeyler yaşadım. Ben bazen ekran kartında da şüpheleniyorum. Örneğin format sonrası görev çubuğundaki simegeleri küçültüp büyültürken görev çubuğu barının yarısı genişleyip sağ yarısı yine küçük simgeler varmış gibi kalıyordu. O yüzden elimde olan eski sürüm Win10 yüklemiştim. Ama yine de tuhaflıklar var. Yani tam anlamak için belki şu an burda olup 2 bilgisayarı da kullanmanız gerek belki ama yine de anlatmaya çalışıyorum elimden geldiğince.

Bir diğer gariplik de bu bilgisayarda Picasa kullanırken ve Win7 yüklüyken sorunlar daha da fazlaydı. Ama aynı Win7 diğer bilgisayarda oldukça iyi çalışıyor şu an. Umarım biraz anlatabilmişimdir.
Kullandığım HDD :

20190403_215426.jpg

Mesela Facebook üzerinden video izlerken tam ekran yaptığımda gecikme ; tam ekrandan çıktığımda yine gecikme oluyor. Birşeyler kasıyor gibi anlamadım gitti.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartınız, Windows 10 sürümünüz ve ekran kartı sürücü sürümünüz nedir?
Yeni Microsoft PowerPoint Sunusu (2)44.jpg

Ekran kartınız, Windows 10 sürümünüz ve ekran kartı sürücü sürümünüz nedir?
Yeni Microsoft PowerPoint Sunusutete.jpg

Dediğim gibi son Win10 sürümünde daha fazla hata yaşadığımdan eski DVD'de olan Win10'u yüklemiştim güncel sürümü silip. Ama bunda da bazı gariplikler oluyor. Mesela az önce programlara bakıyordum denetim masasından ve pencere ne tutup sürüklenebiliyordu ne de daratılıp genişletilebiliniyordu.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

...
Yeni Microsoft PowerPoint Sunusurerwe.jpg

...
Bilgisayara format atmaktan kafayı sıyırdım 2 aydır her hafta format attım. İyi bi PC toplayalım dedik Ryzen 5 aldık GTX NVDİA 1050 kart taktık ama R7 240 kart takılı APU Win7 sistem daha iyi çalışıyor sanki bundan.

Son düzenleme:
Windows 10 1809'a geçin ve ayrıca ekran kartınızın da sürücüsünü güncelleyin.
O sürümde de hatalar olduğu için bu sürüme geçmiştim. Win10 yüklerken güncel olanı yüklemiyor mu? Yönet kısmından sürücüleri güncelleştir seçeneğini deniyorum şimdi.
...
Yeni Microsoft PowerPoint Sunusu77567567.jpg

Ekran kartını güncelledikten sonra daha kötü oldu. Youtube ile video izlerken mause'u video üzerinde gezdirirken ekranda kararmalar oluyor? Eski haline nasıl dönerim?
Ekran kartınızın da sürücüsünü güncelleyin.
Ekran kartını güncelledikten sonra daha kötü oldu. Youtube ile video izlerken mause'u video üzerinde gezdirirken ekranda kararmalar oluyor? Eski haline nasıl dönerim?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

...
Sürücüye geri dön seçeneğiyle hallettim.

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD kullanmanız ve iyi bir bilgisayarınız olmanız dahilinde Windows 10'un farkını anlarsınız. Bu devirde artık HDD sadece depolama amaçlı kullanımda uygun, SSD kullandıktan sonra bugüne kadar HDD ile nasıl kullandım ben bu bilgisayarı? demiştim ilk seferinde :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı