Diskinizden EFI bölümü ayırıp oraya kurmak istediğiniz sürümün recovery dosyalarını ve EFI'yi oraya atarak kurabilirsiniz ama ilk önce sistem özelliklerinizi öğrenebilir miyim?
Tamamdır hocam bu sisteme maksimum High Sierra kurabilirsiniz, dosyalar derken EFI klasöründen mi bahsediyorsunuz? Her neyse bir soru daha soracağım, şu an disk MBR mi GPT mi?
Tamamdır hocam bu sisteme maksimum High Sierra kurabilirsiniz, dosyalar derken EFI klasöründen mi bahsediyorsunuz? Her neyse bir soru daha soracağım, şu an disk MBR mi GPT mi?
com.apple.recovery.boot
isimli bir klasör oluşturun. Sonrasında bu zipi indirin ve içindekileri com.apple.recovery.boot
ismiyle oluşturduğunuz klasörün içine atın.Allah senden razı olsun yapıcağım şimdiÖzelden yardımlaşmak yasak, macOS'in dosyalarıysa onunla pek bir işimiz yok. Disk GPT ise sorun yoktur, aşağıda yazdıklarımı takip edin.
İlk olarak masaüstünde bir klasör oluşturun ve onun da içinecom.apple.recovery.boot
isimli bir klasör oluşturun. Sonrasında bu zipi indirin ve içindekilericom.apple.recovery.boot
ismiyle oluşturduğunuz klasörün içine atın.
Sonrasında bu zipi de indirin ve içindeki EFI klasörünü masaüstünde oluşturduğunuz klasöre atın. EFI klasörünün içindeki OC/config/Desktop/AMD klasörüne girin ve Ryzen 6 çekirdek isimli dosyayı EFI/OC'ye atın. Sonrasında o attığınız Ryzen 6 çekirdek isimli dosyanın adını config.plist yapın.![]()
Klasörün içi böyle olacak.![]()
Eki Görüntüle 1442129
Şimdi klasörle işimiz bitti, sırada EFI bölümü oluşturup bu klasörleri oraya atacağız. Bunun için aşağıdakileri takip edin.
Disk Yönetimine girin ve Windows'un kurulu olduğu bölüme sağ tıklayıp birimi küçülte basın ve 2048 MB girin. Sonda 2 GB'lik ayrılmamış bir bölüm olacak.
Eki Görüntüle 1442137
Şimdi CMD'yi yönetici olarak açın ve şunları sırayla girin.
diskpart
list disk
select disk X (X yerine Windows'un kurulu olduğu diskin rakamı)
create partition efi size=2048
format fs=fat32 quick
assign letter=K (Ben örnek olarak K seçtim)
exit
Diskpart ile işimiz bitti, şimdi o masaüstündeki klasörün içindekileri EFI bölümüne atacağız. Ben masaüstünde oluşturduğum klasörün adını macOS koydum, aşağıdaki işlemler de ona göre olacak.
robocopy /MIR "C:\Users\Enes\Desktop\macOS" "K:\"
İşlem bittikten sonra klasörlerin atıldığını doğrulamak için K bölümünün içindeki klasörlere şu şekilde bakabilirsiniz.
K:\
dir
Bundan sonra önünüze com.apple.recovery.boot ve EFI klasörü çıkması lazım. Eğer öyleyse BIOS'a girin ve boot kısmından Windows Boot Manager'ın altındaki EFI bölümünü üste alıp kaydedip çıkın, sonrasında kuruluma geçmeyi deneyin. Bu makaledeki BIOS ayarları kısmındaki ayarları yapmayı unutmayın.
OpenCore: macOS Monterey 12.6.3 Intel & AMD Kurulum İmajı
Yapılması Gereken BIOS ayarları: AMD işlemcili cihazlar için kurulumdan önce yapılması gereken BIOS ayarları: Not: İlk olarak BIOS'un varsayılan ayarlara dönmesi için "Optimize Defaults" yapılması gerekir. Fast Boot= Disable Secure Boot= Disable Serial/COM Port= Disable Parallel Port= Disable...www.technopat.net
hocam bende diyorum neden 2 tane aynı dosya varÖzelden yardımlaşmak yasak, macOS'in dosyalarıysa onunla pek bir işimiz yok. Disk GPT ise sorun yoktur, aşağıda yazdıklarımı takip edin.
İlk olarak masaüstünde bir klasör oluşturun ve onun da içinecom.apple.recovery.boot
isimli bir klasör oluşturun. Sonrasında bu zipi indirin ve içindekilericom.apple.recovery.boot
ismiyle oluşturduğunuz klasörün içine atın.
Sonrasında bu zipi de indirin ve içindeki EFI klasörünü masaüstünde oluşturduğunuz klasöre atın. EFI klasörünün içindeki OC/config/Desktop/AMD klasörüne girin ve Ryzen 6 çekirdek isimli dosyayı EFI/OC'ye atın. Sonrasında o attığınız Ryzen 6 çekirdek isimli dosyanın adını config.plist yapın.![]()
Klasörün içi böyle olacak.![]()
Eki Görüntüle 1442129
Şimdi klasörle işimiz bitti, sırada EFI bölümü oluşturup bu klasörleri oraya atacağız. Bunun için aşağıdakileri takip edin.
Disk Yönetimine girin ve Windows'un kurulu olduğu bölüme sağ tıklayıp birimi küçülte basın ve 2048 MB girin. Sonda 2 GB'lik ayrılmamış bir bölüm olacak.
Eki Görüntüle 1442137
Şimdi CMD'yi yönetici olarak açın ve şunları sırayla girin.
diskpart
list disk
select disk X (X yerine Windows'un kurulu olduğu diskin rakamı)
create partition efi size=2048
format fs=fat32 quick
assign letter=K (Ben örnek olarak K seçtim)
exit
Diskpart ile işimiz bitti, şimdi o masaüstündeki klasörün içindekileri EFI bölümüne atacağız. Ben masaüstünde oluşturduğum klasörün adını macOS koydum, aşağıdaki işlemler de ona göre olacak.
robocopy /MIR "C:\Users\Enes\Desktop\macOS" "K:\"
İşlem bittikten sonra klasörlerin atıldığını doğrulamak için K bölümünün içindeki klasörlere şu şekilde bakabilirsiniz.
K:\
dir
Bundan sonra önünüze com.apple.recovery.boot ve EFI klasörü çıkması lazım. Eğer öyleyse BIOS'a girin ve boot kısmından Windows Boot Manager'ın altındaki EFI bölümünü üste alıp kaydedip çıkın, sonrasında kuruluma geçmeyi deneyin. Bu makaledeki BIOS ayarları kısmındaki ayarları yapmayı unutmayın.
OpenCore: macOS Monterey 12.6.3 Intel & AMD Kurulum İmajı
Yapılması Gereken BIOS ayarları: AMD işlemcili cihazlar için kurulumdan önce yapılması gereken BIOS ayarları: Not: İlk olarak BIOS'un varsayılan ayarlara dönmesi için "Optimize Defaults" yapılması gerekir. Fast Boot= Disable Secure Boot= Disable Serial/COM Port= Disable Parallel Port= Disable...www.technopat.net
Orada yanlışlık olmuş, düzenledim şimdi.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.