Windows 10'u seviyor musunuz?

Windows 10'u seviyor musunuz?

• Evet

Oy: 108 74,0%
  • Hayır

Oy: 40 27,4%

• Oy verenlerin toplamı
    146
Kesinlikle katılıyorum hocam. Ben kanser oluyorum ne zaman Windows 10 kullansam. Şuan sistemim de deneme amaçlı 5 gündür 1809 Enterprise LTSC 2019 kullanıyorum bütün güncellemeleri yapıldı sürücülerin en güncel sürümü kurulu ilk başta çok iyiydi fakat şuan da hafiften bir yavaşlık hissediyorum nedense. Bu gidişle başka işletim sistemi kuracağım sanırım Windows 7 MSDN sürümleri çok sağlam oluyor Windows Update'yi kapatıyorsun 1 tane bile güncelleme yapmıyorsun sistem o kadar akıcı o kadar iyi ki anlatamam ram kullanımı çok düşük oluyor size de öneririm. Windows 8.1'i de çok beğeniyorum aslında.
Evde dört adet bilgisayar var. Birinde 7 ikisinde 8.1 birinde de Windows 10 1809 var ve bana en akıcısı, en hafifi Windows 7 geliyor aslında 8.1 ile hemen hemen aynı diyebilirim sadece arayüz olarak farklı biraz o kadar. Eski işletim sistemleri evet ama yapamayacağım hiçbir şey yok onlarda şuan. Windows 7'nin desteği bitince de artık yavaş yavaş diğer programlar da elini çekeceğini düşündüğüm için yavaştan bırakma moduna girdim Windows 7'yi. Evet Windows 10 en güncel işletim sistemi ve keza en güvenli işletim sistemi de ona lafım yok ama her şey de güvenlik değil ki umarım Microsoft yavaş yavaş düzeltir sistemi de gönül rahatlığıyla kullanırız 10'u. Ayrıca LTSC 2019 sürümü gereksiz boşver eğer LTSC sürüm kullanacaksan 1607 sürümünü kullan bir nebze daha iyi şahsi fikrim.

Benim için bütün Windows sürümleri beş para etmez. Sanki Windows 7'de ayrı bir markanın ürünüymüş gibi muammele görmesi de ayrı ironi, tek bir güncelleme ile en kral sisteme çevirirler, ama pazarlama taktikleri arasında malasef bu kasıtlı olarak yok.
Evet ama biz zaten her ayrı sürümü farklı bir platformdaymış gibi değerlendirmiyoruz. Sonuçta her bir Windows sürümünün kendine has avantajları veya dezavantajları var bu da su götürmez bir gerçek ve biz de bunu tartışıyoruz.

Evet ama biz zaten her ayrı sürümü farklı bir platformdaymış gibi değerlendirmiyoruz. Sonuçta her bir Windows sürümünün kendine has avantajları veya dezavantajları var bu da su götürmez bir gerçek ve biz de bunu tartışıyoruz.
Ben de tartışılan konun en temeline vurgu yaptım ve boş olduğunu söyledim W10'nun. Windows 10 aldığı yeni özelliklerin en kralını Windows 7'ye tek bir güncelleme ile yapabilir. Windows 10 bana göre en rezil ve hatalı Windows sürümüdür, donanımları kasıtlı bozmaya programlıdır. Hiç anlamadığın anda hiç anlamadığın hataları önüne pat diye koyar, format ve donanımsal değişiklikten başka şansın kalmaz. Peki bu diğer Windows sürümlerinde de geçerlimiyidi? Evet. Hiçbir arayüz bu kadar sorunlu olamaz, devlet için özel tasarlanan Windows sürümlerinin ne kadar bomba bir şey olduğunu tahmin edebiliyorum şuan. Windows 7'de GTA 5'de 80 FPS alırken Windows 10'da 40'tan yukarı çıkamadım, kasıtlı bir pazarlama var. Genele de bi vurgu yapıyım, Windows sürümleri en rezil ve son trendleri kullanılmak için kullanılmaya zorunlu kılınmış bir boş işletim sistemidir. Huawei'in Google uygulamalarını açamayıcağı için yediği leş yakıştırmılar da beni içten içe bitirdi. Bu dönemde artık bu kolpacıların tamamen ne olduğunu anladım. Zaten Android'te zorunlu olarak gelen Google uygulamalarına da diyecek bir şey yok. :D Öyle bir pazar meydanı kurulmuş ki yeni bir donanım veya cihaz üretebilen adamlar korkudan üretmiyor. Ha bu arada sana kızıyormuş gibi görünebilir, lütfen öyle algılama. :D
Arayüzüne sık sık güncelleme gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Bir süre sonra hangi işletim sistemi olursa olsun, aynı arayüz beni bayıyor.
Sıkıldığın zaman pencere renklerini falan değiştirebilirsin.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı