Windows 10'un kötü olduğunu kanıtlayan bir kanal

Gördüğüm bazı GNU/Linux kullanıcıları Windows' a sallıyor. 8GB RAM + SSD en düşük bunlar olmalı. Kötü olsaydı %73 pazar payı olur muydu? Windows 10 gayet başarılıdır. Eski sistemlerde Windows 8.1 öneriyorum. Bazı Windows 7 fanboyları aynı şekilde Windows 10' a kötü diyor. Türkçe Cortana haricinde ben beğeniyorum. Kötü sistem kullanıyorsanız ve Windows 10 kullanıp W10' a laf atıyorsanız hiç kusura bakmayın haksızsınız.

Gördüğüm bazı GNU/Linux kullanıcıları Windows' a sallıyor. 8GB RAM + SSD en düşük bunlar olmalı. Kötü olsaydı %73 pazar payı olur muydu? Windows 10 gayet başarılıdır. Eski sistemlerde Windows 8.1 öneriyorum. Bazı Windows 7 fanboyları aynı şekilde Windows 10' a kötü diyor. Türkçe Cortana haricinde ben beğeniyorum. Kötü sistem kullanıyorsanız ve Windows 10 kullanıp W10' a laf atıyorsanız hiç kusura bakmayın haksızsınız.

Oyun için kullanıyorum.

Gördüğüm bazı GNU/Linux kullanıcıları Windows'a sallıyor. 8GB RAM + SSD en düşük bunlar olmalı.
Ne gibi sallıyorlar mesela? Belki haklılık payları vardır.

Kötü olsaydı %73 pazar payı olur muydu?
İnsanların işletim sistemi kavramından ve GNU/Linux'tan haberi olmadığı için olabilir mi? Hazır dizüstü bilgisayarlarda Windows yerine herhangi bir GNU/Linux dağıtımı gelseydi Windows'un adı bile duyulmazdı. Hepsi tarihle alakalı. GNU/Linux nispeten yeni olduğu için pazar payı düşük.

@Kerem00

Pazar payı konusunda haklısınız. Bahsettiğim kişiler GNU/Linux fanboyu olup Windows 10 iğrenç diyenleri duydum.
Windows 10 iğrenç değil. Kendim de kullanıyorum. Yine de GNU/Linux daha üstün bir işletim sistemi. Özellikle X11'den Wayland'e ve kernel 5.8(ya da üstüne) geçilince daha da gelişecek.(Biraz teknik konuya girdim ama anlatmak istediğim şey GNU/Linux'un hala tüm hızıyla gelişmeye devam ettiği ve Windows'a tokat atacağı gerçeği.) Eskiden olsa GNU/Linux tabanlı işletim sistemlerini kullanmazdım ama artık baya geliştiler.

Windows kullanmıyor musunuz siz?
Evet, o an yanımda hangisi varsa veya hangisi işime geliyorsa keyfime göre kullanıyorum. Bir sistemin üstün veya zayıf yönleri hakkında yorum yapabilmek için tecrübem olması bilincinde olduğum için de olabilir. Android, iOS, bilgisayar ve sunucularımda ise Windows, macOS ve FreeBSD dahil olmak üzere çoğu GNU/Linux dağıtımını kullanıp test ediyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı