Windows 11 aşırı oyun performansı düşüşü

Alihan Namazcı

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, Windows 11'i Insider programı ile indirdim ve kurdum. TPM'i BIOS'dan açtım ve yaptım. Hiçbir sıkıntı olamadan Windows 11'e geçiş yaptım fakat oyunlarda öyle bir FPS düşmesi oluyordu ki öyle bir FPS düşmüştü ki anlatamam size, ekranı döndüremiyordum. Sonra bunların sonucunda Windows 10'a geri geçiş yapmaya karar verdim ve kurtarmadan Windows 10'a geri geçiş yaptım. Her şey gayet düzgün ilerledi fakat Rust oyununa geri girdiğimde FPS düşüşleri iyileşmiş ama FPS'imin 80-90'dan 60-70'lere kadar düştüğünü fark ettim. Sizce sebebi ne olabilir? Çözümünü bilen varsa sevinirim.

Windows 11 henüz resmi olarak dağıtılmadı ki. Insider sürümünde bugların, stabilite sorunlarının, sürücü uyumsuzluklarının olması çok normal. Windows 10 kurduktan sonra son sürüm ekran kartı sürücülerinin kurulduğundan emin olun.

Donanımınız hakkında bilgi verirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz.

Son düzenleme:
Windows 11 henüz resmi olarak dağıtılmadı ki. Insider sürümünde bugların stabilite sorunlarının sürücü uyumsuzluklarının olması çok normal. Windows 10 kurduktan sonra son sürüm ekran kartı sürücülerinin kurulduğundan emin olun.

Aa bak hocam işte Windows 11'deyken kontrol ettim sürücüleri ama Windows 10'a geri çektiğimde kontrol etmedim iyi dediniz.
Belki girdiğin server kaynaklıdır.

3-4 tane serverda da denedim Windows 11'de de Windows 10'da da.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı