Windows 11 Hakkında Görüşlerim

Merhabalar, tüm Windows işletim sistemlerini kullanmış biri olarak Windows 11 hakkındaki görüşlerimi söyleyeceğim.

Maalesef Microsoft Windows 10'u Kopyala>Yapıştır yapıp üzerine yeni başlat menüsü, yeni simgeler, yeni görev çubuğu ve yeni sesler ekleyip bize Windows 11 olarak sunmuş.

Beğendiğim Özellikler
  • + Kurulum Ekranı
Kurulum ekranı çok modern ve hoş olmuş. Diğer OS'lara göre güzel ancak Windows'u kurmak için online bir Microsoft hesabı olması lazım. Bu gereksinim umarım kaldırılır.
  • + Sesler
Sesler çok modern ve hoş olmuş, açıkçası bana biraz MacOS'u anımsattı. :)
  • + Optimizasyon
Windows 11 daha "Geliştirici" sürümü olmasına rağmen çok optimize. Umarım Microsoft güncelleme ayağına Windows 11'i Windows 10 gibi yavaşlatmaz.

Beğenmediğim Özellikler
  • - Hiç Yenilenmemiş Uygulamalar
Maalesef Windows 11'de Windows 7'den kalan uygulamalar hala geliyor. Bakınız: Paint, Denetim Masası, CMD, Regedit, MSConfig, Bilgisayar Yönetimi (....) Modern bir işletim sistemi olacak olan Windows 11'de tarihi eser olmuş olan uygulamaların hala bulunması çok üzücü. Umarım bir an önce yenilenir. Uygulamaları açtığınızda da Resim1'deki gibi kötü görünüyor.

Eki Görüntüle 1070140

  • - Karanlık Mod
Karanlık modu açtığımızda hala Görev Yöneticisi, Denetim Masası, Bilgisayar Yönetimi, Notepad, Paint (...) gibi uygulamalar karanlık mod olmuyor. Ve bu da Resim2'deki gibi kötü bir görünüme yol açıyor.

Eki Görüntüle 1070141

Microsoft 2 kod eklemeye üşenmiş. :)

  • - Cortana
2021 yılındayız ve hala Cortana Türkçe olmadı.
  • - Mouse İmleçleri
Mouse İmleçlerini pek sevmedim. Yenilenmesi gerektiğini düşünüyorum. Windows XP'den kalan Mouse İmleci bile Windows 11'de var.
  • - Denetim Masası
Denetim Masası çok kullanışlı ancak o kadarda karışık. Denetim Masasının da yenilenmesi gerektiğini düşünüyorum.
  • - Görev Çubuğu
Windows 11 ile görev çubuğundaki kısayollar ortaya geliyor. İyi hoşta sol kısım çok boş durmuş. Sol kısıma bir kaç şey eklenebilirdi. Ve sağ kısımda çok kötü görünüyor. Umarım Widget ekleme gibi bir şey gelirde sol ve sağ kısımı kişiselleştirebiliriz.


Şu anlık deneyimlerim bu kadar. Microsoft biraz tembele kaçmış. Bu yeni nesil Windows olmamalı, bundan daha iyi işler becerebilirler. Sizin de yorumlarınızı aşağıya bekliyorum. Siz neleri sevdiniz?

Windows 11 daha geliştirme aşamasında, daha bir çok şey eklenip kaldırılacaktır ancak Windows eleştiriye açık olmalı ki gelişebilsin.
Windows 11 ve 10 arasında fazla fark yok bence.
 
Microsoft iki üç değişiklik yapıp yeni Windows diyeceğini sanmıyorum. O yüzden 24 Haziranı beklemek en iyisi.
 
Şu an eleştirmek aşırı mantıksız. Tam sürüm çıkana kadar bir sürü yenilik ve güncelleme gelecektir diğer sürümlerde olduğu gibi.
 
Bence bu ISO ilk denemelerden kalma. Tepki ölçmek için yapılmış olabilir, böyle bir işletim sistemini yeniymiş gibi lanse ederlerse hakaretle eşdeğer olur.
 
Bu konuda sana katılıyorum. Tüm Win32 programalar kaldırılıp yerine UWP uygulamalar getirilmeli. Temizlik gerekiyor.
Umarım Denetim Masası, CMD, Kayıt Defteri, Dosya Gezgini kalkar ve yerine UWPler gelir.
UWP nedir tam olarak?
 

Geri
Yukarı