Windows 11 oturmamış bir işletim sistemidir

Haziran 2021'de ISO dosyasının sızmasından sonra işleri ekstradan hızlandırdılar diye düşünüyorum. RTM sürümü şimdilerde çıkmalıydı. Benim için 22000.652 sürümüyle tamamen stabil ve performanslı hale geldi. 22000.652 de 25 Nisan 2022'de yayınlanan sürüm. :)

Imaji bilincli olarak Microsoft sizdirdi zaten, biraz daha gelistirip sizdirabilirlerdi, 2 ayagini 1 pabuca soktu Microsoft.

Eger bilgisayarinizi gunluk kullanim icin degil de, ciddi olarak kullaniyorsaniz kesinlikle Windows 11 kullanmayi dusunmeyin, acayip buglardan tutun yazim yanlislarina tamamen Vista V2 olmus. Az once yasadigim bug dizisi ektedir,

Eki Görüntüle 1372163

Ilk olarak IDM kilitlendi, sonra Explorer gitti ses parazitlendi ve bumm. Bilgisayar kapandi. Ayni seyleri Windows 10'da asla yasamadim.
Çıktığı gün kullanmaya başladım, Windows 10'da sık sık yaşadığım ekran kartı sürücüleri vb tarzı şeylerin çökmesi neredeyse sıfıra indi. Ayrıca bende sorunsuz çalışıyor. Hiçbir gariplik yaşamadım.
Biraz şansa bağlı gibi, sorun yaşayan büyük bir tayfada var, hiçbir sıkıntı yaşamayan tayfada.

Imaji bilincli olarak Microsoft sizdirdi zaten, biraz daha gelistirip sizdirabilirlerdi, 2 ayagini 1 pabuca soktu Microsoft.
Sızdırılan ISO sistemde kurulu olduğu müddetçe sistemin zombi ağına bağlı kaldığını söyleyen bir haber okumuştum, o yüzden Microsoft'un sızdırdığını düşünmüyorum.

O haberi bulabilirsem bu mesaja eklerim.

Başınıza gelen bug windows 11'i kullanan milyonlarca insanın başına gelmiyorsa bu bug'ın oluşması için birsürü parametre birleşip bi sorunu oluşturmuştur, bu da sistemden sisteme değişir. Bug var, geçmeyin, etmeyin, yapmayın, windows 11 pişmanlıktır, geçen kalleştir diye sızlanacağınıza nasıl ve neden gerçekleştiğine dair 2-3 fikir, geribildirim yapın da düzeltilsin ve herkes sorunsuzca kullansın. Her şey hakkında sızlanan ama çözümün bir parçası olmayan kişiler olduğunuz sürece başınıza böyle şeyler gelmeye devam edecek.

Sızdırılan ISO sistemde kurulu olduğu müddetçe sistemin zombi ağına bağlı kaldığını söyleyen bir haber okumuştum, o yüzden Microsoft'un sızdırdığını düşünmüyorum.

O haberi bulabilirsem bu mesaja eklerim.

Koskoca Microsoft, daha Beta'da olan sistemini kime dagitip sizdirmasina izin verebilir ki, bir calisan sizdirmis olsa bile Microsoft'un tum sistemleri loglanmiyor mu, ISO ile ne yapildiysa bilgi sahibi olabilirlerdi, ayrica guvenlik onlemi icin sizdirilan ISO hakkinda konusmadilar bile.

Koskoca Microsoft, daha Beta'da olan sistemini kime dagitip sizdirmasina izin verebilir ki, bir calisan sizdirmis olsa bile Microsoft'un tum sistemleri loglanmiyor mu, ISO ile ne yapildiysa bilgi sahibi olabilirlerdi, ayrica guvenlik onlemi icin sizdirilan ISO hakkinda konusmadilr bile.
Hocam adı üstünde sızdırma, şirketin resmi olarak açıkladığı bir şey değil bildiğim kadarıyla, ne olursa olsun bizim bir ilgimiz yok diyip geçebilirler diye düşünüyorum.

Oturmamış, tam değil fakat kullanılmaycak kadar da değil. Sorunsuza yakın diye 10'a geri dönmüştüm, 11'in görünüşü o kadar güzel ki geri 11'e döndüm. Zaten kullanımı bozacak hataları yok. Cyberpunk 2077 gibi bir sistem yani, güzel ama tam değil.

Bu sorunu genelde update kısmından yükleyenler yaşar. Bunun nedeni update kısmının tam hazır bir şekilde kurmamasıdır. İşin garip yanı Microsoft'a göre kaldırmayan sistemler rahatça kaldırırken, kaldıran sistemler büyük sorunlar ile karşı karşıya kalıyor. Size tavsiye olarak kanımca bilgilerinizi yedekleyip iso olarak kurmanızdır. Bu daha sağlıklıdır.

Hocam adı üstünde sızdırma, şirketin resmi olarak açıkladığı bir şey değil bildiğim kadarıyla, ne olursa olsun bizim bir ilgimiz yok deyip geçebilirler diye düşünüyorum.

Microsoft, kac senelik urununu basibos mu birakacak yani, kaldi ki Windows 11 capcanli karsimizda. Yani bence, sizdiran kesinlikle Microsoft. Istedigini de elde etti.

İlginç, ses parazitlenmesinden tutun farede donmalara kadar pek çok şeyi ben de yaşadım, fakat CPU gücünden kaynaklı Windows 10'da da yaşadım.
Keşke Vista olsaydı bu arada, destekleyen donanımlarda yağ gibi akıyordu canım Vista'm.

Windows 11 oturmamış, yarım yamalak, ağır görsel düzenlemeler içeren fakat bu görsel düzenlemeleri performanstan yiyerek sunan bir sistemdir. Her yerde söylüyorum, tekrar söyleyeceğim. Kernel bitti artık, taşımıyor bu kadar yükü. Üstüne giydirdiği arayüz yetmiyormuş gibi tonlarca ek servisi kaldırmıyor artık. Yeni bir kernele geçilmesi gerekli. Elini taşın altına sokup sadece Win32 değil UWP platformunu da destekleyecek bir kerneli hayata sokması gerekli artık Microsoft'un.

Ya da bir karar verecek, UWP'yi bitirip Win32'den devam edecek, görselliği de buna göre ele alacak. Şahsen ben Win32 ağırlıklı Aero arayüzünü gayet seviyordum, 11 ve 10'dan da çok çok daha akıcı ve stabildi. Hiçbir zaman Aero'nun kaldırılmasını/pasif bırakılmasını doğru bulmadım. Geliştirmeleri Aero üzerinden yapabilirlerdi.

Ya da ikinci bir seçenek UWP ile ilerlemeyi seçecek (risk) ve buna göre bir kernel yazacak. Yani daha Microsoft kendisi stabilizasyon konusunda UWP uygulamalarına güvenemiyorken bunu nasıl yapacak orasını bilmiyorum. Bir UWP uygulamasında Win32'de yaptığınız gibi çoklu işlemleri hızlı bir şekilde art arda deneyin ve uygulamanın nasıl donduğunu izleyin platform farketmeksizin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı