Windows 11 oturmamış bir işletim sistemidir

Bilgisayarım tam olarak Windows 11'i destekliyor. Temiz kurulumla geçmeme rağmen Windows 10'a göre daha düşük performans almıştım. Bazılarında stabil, bazılarında değil.

Bu sorunu genelde Update kısmından yükleyenler yaşar. Bunun nedeni Update kısmının tam hazır bir şekilde kurmamasıdır. İşin garip yanı microsoft'a göre kaldırmayan sistemler rahatça kaldırırken, kaldıran sistemler büyük sorunlar ile karşı karşıya kalıyor. Size tavsiye olarak kanımca bilgilerinizi yedekleyip ISO olarak kurmanızdır. Bu daha sağlıklıdır.

ISO olarak kurdum zaten.

Çatır çatır çalışıyor bende. Bence Windows 10 neyse 11 de o. Oturmamış diye yorum yapmak için bir sebep bile çıkmadı karşıma. Dün Windows 7 öven ve bağrına basanlar, 11 çıktıktan sonra da 10'u basar oldu. Yenilik farklı geliyor bence insanlara. Ardında bir sorun arıyoruz istemsiz olarak.

Microsoft, kac senelik urununu basibos mu birakacak yani, kaldi ki Windows 11 capcanli karsimizda. Yani bence, sizdiran kesinlikle Microsoft. Istedigini de elde etti.
Sızdıran kesinlikle Microsoft, ona karşı çıkmıyorum ancak sızdırılan bir şeyden sorun oluştu diye Microsoft suçlanabilir mi o konu kafamda net değil.

Microsoft, kac senelik urununu basibos mu birakacak yani, kaldi ki Windows 11 capcanli karsimizda. Yani bence, sizdiran kesinlikle Microsoft. Istedigini de elde etti.
Bilgime göre bu kanı hakkında konuşulmadı. Üst seviye yetkililer bu konu hakkında uğraşmak istemediler. Zaten çıkmasına az kalmıştı. Ve o kadar fazla bug vardı ki bu sızdırılan dosyada kafaya fazla takmadılar.

Bende bugüne kadar aşırı sıkıntı oluşturacak bir sorun oluşmadı ama sorun yaşayanları görüyorum. Arada gıcık eden ufak pürüzler çıksa da sonradan düzeliyor.

Şu anda memnunum ama daha çok yol alması gerekiyor gibi Windows 11'in.

Öyle zaten. Oturmamış bir OS.
Ubuntu 22.04 kullanın. Dünden beri kopamadım bir türlü. Çok güzel, akıcı ve kasma yok.
1651095320265.png

Çatır çatır çalışıyor bende. Bence Windows 10 neyse 11 de o. Oturmamış diye yorum yapmak için bir sebep bile çıkmadı karşıma. Dün Windows 7 öven ve bağrına basanlar, 11 çıktıktan sonra da 10'u basar oldu. Yenilik kötü geliyor insanlara.
Şahsen böyle yorum yapan çok var etrafımda. Bir bu kadar da tersini söyleyen var. İşte sıkıntı burada. Yani 100 kişiden 70'inde çalışıyorsa 30'unda sorun yaşanıyor. Windows 10'da bile belli başlı sorunlar yaşanıyorken kalkıp TPM ve Secure Boot gibi kritik servisleri aktif kılması ve sistemi buna göre inşa etmesi apayrı bir risk.

Bu arada bu stabilizasyon oranını Windows 7 ile kıyasladığımızda felaket senaryosu gibi bir durum çıkıyor ortaya. Çok sorun yaşayan gördüm 11'de.

@Dutchman 11 destekleyen bilgisayarlarda 10'u aratmaz. 10'da sorun yok gibi davranılmamalı. Ufak tefek şeyler belki çıkabilir ama bence gayet iyi bir sürüm. Zaten şu an Microsoft'un odak noktası da bu sürüm. Benim hayattan bezdirmeyi geçtim, canımı sıkan bile bir sorunu olmadı mesela. Hiç geçiş yaptığıma pişman değilim ve ben resmi olarak çıkış yaptığı ilk gün güncellemiş biriyim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı