Windows 11'den memnun musunuz?

Thehel

Decapat
2 defa geçiş yapmama rağmen; şahsen memnun kalamadım.

Yıllardır Windows 10 kullanırım. Windows 11'i duyduğumda, her ne kadar sadece arayüz güncellemesinden ibaret olsa da sevinmiştim.

Hoş bir havası vardı fakat 11'e geçiş yaptığımda IPS panel monitöre sahip olmama rağmen renkler inanılmaz şekilde soluk gözüküyordu.

Konu hakkında çok fazla araştırma yapmama rağmen maalesef bir çözüme kavuşturamadım ve Windows 11 maceramı ikinci ve son kez bitirdim.

Sizin olumlu veya olumsuz tecrübeleriniz nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sağ tık menüsü olsun ayarlar menüsü olsun bir modernlik var. Başlat menüsünü filan iyi ki ortalamışlar. W10'da da programları ortaya alarak kullanıyordum. Güncel işletim sistemi W11 olduğu için geçtim ve iyi ki geçmişim çok memnunum.

Sadece görev çubuğuna uygulamayı ekleyemiyorsun. Onu da uygulamayı açıp görev çubuğuna sabitle diyerek çözdüm.

Resmi sürümünden beri win 11 kullanıcısıyım. Performans bakımından çok memnun kaldım. Bu zamana kadar bir problemle karşılaşmadım. Win 10 ve win 11 arasında devasa bir fark yok benim için ama görünüş ve performans açısından win 10 dan daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

Neden bezdiniz hocam? Ben hiç hata görmedim.

Kaynak kullanımı gereksiz fazla. Yanda dizimi izlerken oyun sırasında ciddi FPS kayıpları yaşadım Windows 10'a göre. Arka planda hiçbir şey yokken dosya gezgininin gereksiz çökmesi, sürükle bırak gibi nimetin kaldırılması falan tamamen saçmalığın Next leveli olmuş hocam bir de o başlat menüsünün amacını hala merak ediyorum. Neye veya hangi kullanıcıya hizmet ediyor acaba.

Masa üstü PC de yersiz çökmeler (Windows 10 da kullandığım OC değerleri ile ve OC kapatıp stock çalıştırdığımda da yaşadım aynı durumları), sağ tık menüsünün "diğer seçenekler" gibi saçmalığı olması, başlat ve arama butonlarının sürekli çökmesi, başlat menüsü gizli uygulamaların ekranda takılı kalması, arada sırada ekranımda beliren beyaz sekme, mavi ekran yerine siyah hata ekranı, ekranda glichlenmeler( göz kırpma gibi kutulanmalar) ve daha birçok şey. Orijinal son sürüm mdk ile kurmama rağmen bu sorunlar devam ediyor. Aynı şekilde laptopta bunlara ek uykudan uyanınca siyah ekranda kalma sorunu yaşadım. Format atmaktan nefret ettiğim için geri 10'a geçmek de istemiyorum. Genel olarak Windows 10'a tema yükleyip bir sürü hata ekleyip vermişler gibi bir deneyim yaşadım. TPM aktif edip oyunlarda (AMD sistemlerde daha sık karşılaşılmış) lag sorunu yaşamak da ayrı bir cabası. Ek olarak AMD Windows 11 patch hiçbir etkisini görmedim açıkçası. MySQL gibi programlarda Windows 10 da sorun yokken 11 ile programı çalıştırmayı başaramadım. Başlıktaki sorunun cevabı ise bana göre hayır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı