Windows 11'den niye nefret ediliyor?

Bir Windows istemci sürümünü iyi ya da kötü yapan unsur, genelde lansmanı ya da RTM sürümünün performansıdır. Bu konuda Cobalt şubesinden 21H2 imzasıyla yayınlanan Windows 11, 22000.194 yapı numarasıyla genel kullanıma sunuldu fakat kullanıcıların azımsanmayacak bir çoğunluğu Windows 11'i selefisi Windows 10'a göre kararsız olduğunu bildirdi. Her ne kadar Windows 11, yayımlandıktan sonra ki toplu güncellemeler ve Yıldönümü Güncellemesi (2022 Güncellemesi) ile birlikte kararlılığını artırsa da çıkışı kusurlu olduğu için kullanıcıların bir kısmı için iyi bir istemci sürümü olarak anılmayacak.

Her ne kadar Windows 10'un yenilenmiş/üstünden geçilmiş bir sürümü olmasına rağmen donanım gereksinimlerin yükseltilmesi ve Windows 11'i kararlı çalıştırma becerisine sahip cihazların uygun görülmemesi de Windows'un bu sürümü için iyi değil.

Son düzenleme:
Adam 4.nesil işlemcili bir sisteme Windows 11 kuruyor sonra kotu diyor. Windows 10 tabii ki daha stabil ama ben sorun yaşamadım Windows 11 kullanırken. Abartı gomuluyor.

Adam 4.nesil işlemcili bir sisteme Windows 11 kuruyor sonra kotu diyor. Windows 10 tabii ki daha stabil ama ben sorun yaşamadım Windows 11 kullanırken. Abartı gomuluyor.

4. nesil işlemciler kötü işlemciler değil. Hala iş görecek işlemciler, ne kadar yeni işlemciler kat kat güçlü olsa da. Asıl sorun sistem gereksinimlerinin yapay bir şekilde yükseltilmesi. Ve bir işletim sisteminin 2010 lar başındaki oyunlardan daha çok sistem istemesi.

Aktif olarak hem Win10 hem de Win11 kullanıyorum. Win10'dan Win11'e geçmeye gerek var mı diye sorsalar kesinlikle hayır derim. Stabil çalışan bir işletim sistemini değiştirmeye gerek yok.Win10 çok iyi bir işletim sistemi ve güncelleme almaya devam ediyor. Win11'i kullanmamın sebebi de cihazımın Win10 desteğine sahip olmaması. Bence nefretin sebebi de ilk çıktığı zamanda stabil olmaması. Ancak zamanla bu durumu düzeltmişler. Ben herhangi bir sıkıntı yaşamadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı