Şu destek bitme olayı tek bir imzaya, kağıda bakıyor. Mesela GTA 5'in desteği 10 defa bitmişti şimdiye fakat hala yenilenmeye devam ediyor. Windows 10'da bu tarz her ne kadar kağıt üzerinde desteği bitecek yazsa bile 2030'a kadar aktif olarak kullanılmaya devam edeceğini düşünüyorum.2025'te Windows 10'un desteği bitecek bana kalırsa 2026 gibi çıkacaktır.
Şu destek bitme olayı tek bir imzaya, kağıda bakıyor. Mesela GTA 5'in desteği 10 defa bitmişti şimdiye fakat hala yenilenmeye devam ediyor. Windows 10'da bu tarz her ne kadar kağıt üzerinde desteği bitecek yazsa bile 2030'a kadar aktif olarak kullanılmaya devam edeceğini düşünüyorum.
Biliyorsunuz Windows 7'nin desteği bitti ve unutuldu sayılır tam unutulmasına 1 yıl var çünkü genişletilmiş destek güncellemelerinin 3.güncellemesi yani son genişletilmiş destek güncellemenin desteğinin bitişi 10 Ocak 2023 bir de o gün de Windows 8.1 desteği sona erecek böylece piyasada iki dev masaya oturur açıkçası Windows 10 ve Windows 8.1 destekleri bitince Windows 7 gibi 3 yıl genişletilmiş destek güncellemeleri alacaklar.
Yani uzun lafın kısası Windows 10 2028'e kadar popülerliğini korur sonra Allah'a emanet der ve efsanevi işletim sistemleri arasına adını yazdırır.
valla bilmiyorum belki azalır ram kullanımı ama Microsoft zaten önceden duyurusunu yapar.Windows 11 güzel sistem ama 22H2 ile RAM kullanımı biraz daha artacak 4 GB RAM devri 22H2 ile bitebilir. O sürümde artmış RAM kullanımı.
Vallahi bilmiyorum belki azalır RAM kullanımı ama Microsoft zaten önceden duyurusunu yapar.
Ben zaten Windows 11'i dediğinize yakın gibi kullanıyorum.Azalacağını hiç sanmıyorum bayağı yeni özellikler gelmiş arayüz biraz daha modern olmuş bu yeni özelliklerle RAM kullanımı biraz daha artmış belki RTM de düzeltebilirler ama 4 GB RAM kullananlara işkence edecek gibi duruyor beta kanalında 4 GB RAM'in boşta %55'ini kullanıyor Chrome de 2 sekme açsak %70 80 arası gezcek belki 90'a da çıkabilir.
Hocam ben zaten Windows 11'i dediğinize yakın gibi kullanıyorum.
4 sekme ve böyle durum inşallah RTM'de düzelir fazla RAM kullanımı çözülmese bende az RAM kullanan tarayıcıya geçerim
Peki RAM'ı 4+4 yani 8 GB RAM yaptığımızda sonuç nasıl oluyor?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.