Windows 7 hala kullanılır mı?

Windows 10'un en son sürümü 20H2'yi kullanıyorum ve Windows'umun orijinal olmasından dolayı hiç Windows 7 ya da 8 kullanmadım. Ama mavi ekran hataları, hoş geldiniz ekranında takılı kalmalar, yüksek RAM tüketimi gerçekten artık pes dedirtti. Başlıkta da sorduğum gibi; Windows 7 kullansam bir şey olur mu? Sadece LoL, CS:GO, Valorant oynamak istiyorum. Yoksa Windows 7 yerine 8.1 mi kullanmalıyım?

Sistemim:
  • i5 7600 3.8 GHz
  • G.Skill 8 GB RAM (1x8)
  • MSI GTX 1050 Ti 4 GB
  • MSI B250M PRO-VDH
  • WD 1 TB HDD
Hocam o ekran kartı ile Windows 7 ne demek? 8.1 veya Win 10 kullanmanızı öneririm.

Kullanırsan kullanılır ama Windows 7 kullanmak mantıksız. Windows 10'u her hâlükârda çalıştırabilecek bir sistemin var. Hata yapma. Windows 7'ye dönme. Kullanacaksan Windows 8.1 kullan ama Windows 10'da kalmanı tavsiye ederim.
Windows 7'ye geçmenin zararları:
  • Sürücü sıkıntıları
  • Güvenlik sıkıntıları
  • Yeni teknolojilerden mahrum kalma

4 yıldır Windows 10 kullanıyorum ve hiç mavi ekran hatası almadım bugüne kadar.
Aldığın hataların donanımsal problemi vardır belki de. Hiç donanım testi falan yaptın mı?
Bence oyun falan da oynuyorsun, o yüzden Windows 10 dışına çıkmayın derim.

Windows 7 hala kullanılır, eskide kalmadı. Ama ekran kartınız DirectX 12 olduğu için ve DX12 kullanan uygulamanız-oyununuz varsa maalesef Windows 10 kullanmak zorundasınız. Sizin gibi güçlü bilgisayarı olanlar Windows 10 güçsüz/eski bilgisayarı olanlar Windows 7 kullanmalı. Hala kullanılabilir ve kullanılıyor da. W10 fanboyluğuna gerek yok Recep Baltaş görmesin :d

Bu fanboyluk öyle boyutlara ulaşıyor ki sırf güçsüz bilgisayara W10 kurmak için adamlar gidip o eski bilgisayar için SSD, RAM alıyor 🤣

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı