Windows 7 vs Linux Mint Cinnamon

• Konuyu başlatan selef
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 42
  • Görüntüleme 5.700
Linux'un kurulumu Windows'dan bile kolay. Ayrıca her şey komuttan oluşmuyor içerisinde kendi mağazası bulunuyor. Çoğu uygulamanın desteği var. Ama oyun desteği pek yok. Ayrıca Linux'a geçen birisi oyun oynanmayacağını bilir.

Protondb veya Wine kullanabilirler.

Bildiğiniz üzere Microsoft, Windows 7'den desteğini çekti. Bende düşük donanımlara sahip olduğum için, Windows 7 sistemini bir süre daha kullanmaya karar vermiştim. Lakin, Linux işletim sistemi hakkında internette biraz araştırma yaptım. Sonra Windows 7'nin yanına, Linux Mint'i kurdum. Yaklaşık 1 saat kullandım. Ve gerçekten hoşuma gitti. Stabil ve kararlı çalışıyor. En beğendiğim kısmı ise, sistemin güncel olması. Ancak sorum şu; sizce Linux Mint sistemini mi kullanmalıyım, yoksa Windows 7 ile devam mı etmeliyim?

Sistem Özellikleri:

İşletim Sistemi: Intel Pentium - P6000 1.87 GHz
RAM: 4.00 GB
Ekran Kartı: 128 MB
HDD Harddisk
O sisteme Mint daha uygun olur.

5 yaşındaki küçükler buraya gelip Linux'u kötülüyor, bu nasıl terbiyesizliktir. Daha 1 saat bile Linux kullanmamış, burada Linux'a çamur atıyor.

5 yaşındaki küçükler buraya gelip Linux'u kötülüyor, bu nasıl terbiyesizliktir. Daha 1 saat bile Linux kullanmamış, burada Linux'a çamur atıyor.
Windows'tan yazıyorsun. Linux kötü değil ama oyunla ilgili kötülüyorsa haklılar, eski bilgisayarlarda işkence oluyor. Wine yeni bilgisayarlarda daha sorunsuz.

Windows'tan yazıyorsun. Linux kötü değil ama oyunla ilgili kötülüyorsa haklılar, eski bilgisayarlarda işkence oluyor. Wine yeni bilgisayarlarda daha sorunsuz.
UserAgent kullanıyorum, ayrıca Linux oyunlarda kötü değil ProtonDB ile mis gibi de çalışıyor.

@Lime_a @Linux Aliskanligi yazdığım yazıda yanlış bir bilgi mi var?

Doğrusu şu: "Linux oynadığınız bazı oyunları desteklemeyebilir" zira Linux bildiğim kadarı ile oyunların "çoğunu" destekliyor. Hatta bazı oyunlarda Windows'tan daha iyi performans veriyor.
Linux bir zorunluluk değil tercihtir. İsteyen kullanır istemeyen kullanmaz. Windows için aynı şeyi söyleyebilir misiniz ?
Windows iyidir kötüdür demek saçmalık ise aynı şey Linux içinde geçerlidir.

Linux tek çare.
Microsoft 7'ye tekmeyi koyacak, sana tek çare Linux'tan olacak.
Ölü işletim sistemi kullanmayalım, önermeyelim.
Ayrıca Minecraft (Java) ve CS:GO gibi oyunlar Linux'ta normal bir şekilde oynanabilir.
Olmasa da bazı yardımcı uygulamalar var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı