Windows dışında işletim sistemi yüklenemiyor

• Konuyu başlatan Emix
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 1.126

Emix

Centipat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Kalibrasyon Teknisyeni
Merhaba sevgili dostlar,

Bir konuda yardımınıza ve fikrinize ihtiyacım var.

Kullanmakta olduğum dizüstü bilgisayara daha önceleri bir sürü Linux dağıtımını, OS X86 PROjesi gibi sistemleri birçok kez kurup kaldırdım hayal meyal hatırlıyorum en son Pardus kurulumu yaptım ve ardına temiz Ubuntu kurulumu yaptım bir süre sonra Windows'a geçtim.

Ancak bilgisayarımın BIOS'unda Boot sıralamasında en altta Ubuntu ve Pardus isimleri gömülü şekilde kaldı bir sürü yazılım yükledim, BIOS sıfırladım, BIOS yükseltmesi ve düşürmesi yaptım ancak o iki sistem BIOS'umdan kalkmadı. Bu benim için şu sebepten dolayı sorun teşkil ediyor şu anda bir Linux dağıtımı kurmak istediğim zaman kurulumun yarısında ( en az 20 dağıtım denemişimdir ) hata veriyor ne yazık ki hata kodunu almayı unuttum ancak ön yükleyicilerle alakalı bir hataydı şu anda evde ikinci bir USB belleğim veya ikinci bir bilgisayarım olmadığı için hata kodunu göstermek adına yükleme yapamıyorum. Yaparsam kullandığım Windows'um gidecek.

Benzeri bir sorun, hata ile karşılaşan var mı acaba çünkü BIOS'umda bulunan bu iki ibareden nasıl kurtulabileceğim hakkında hiçbir bilgim yok şu anda.

Teşekkür eder iyi forumlar dilerim.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2020-04-15 at 15.49.40 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2020-04-15 at 15.49.40 (1).jpeg
    80,6 KB · Görüntüleme: 49
  • WhatsApp Image 2020-04-15 at 15.49.40 (2).jpeg
    WhatsApp Image 2020-04-15 at 15.49.40 (2).jpeg
    79,6 KB · Görüntüleme: 43
  • WhatsApp Image 2020-04-15 at 15.49.40.jpeg
    WhatsApp Image 2020-04-15 at 15.49.40.jpeg
    84,3 KB · Görüntüleme: 35
Windows'u kurarken diskparttan disk'i tamamen formatlayın, sorun bende çözülmüştü.

Nasıl formatlarsınız:

Shift+f10

diskpart
select disk 0-1-2 hangisinde Windows yüklüyse.
clean

İşlem tamamlanınca Windows'u kurun, ardından çözüleceğini düşünüyorum, çünkü aynı sorunu bende yaşadım ve böyle çözdüm.

Dönüşünüz için teşekkür ederim.

Sizin biosunuzda benimki gibi bir sorun vardı ve çözüldümü bu şekilde?

Sanırım her halükarda Windows'u baştan yüklemem gerekiyor

Dönüşünüz için teşekkür ederim.

Sizin biosunuzda benimki gibi bir sorun vardı ve çözüldümü bu şekilde?

Sanırım her halükarda Windows'u baştan yüklemem gerekiyor
Ben Linux kurarken GRUB ile alakalı bir hata veriyordu, "Bu işletim sistemi zaten yüklü." diye, ben de disk'i tamamen formatlayarak çözmüştüm. Windows'a geri dönüş yaptığınız zaman yüklediğiniz Linux dağıtımı'nın BIOS'ta görünmemesi için kurulumda da bu adım uygulanmalıdır. Aksi takdirde, "Ubuntu (uefi os)" şeklinde gözükecektir.

Merhaba sevgili dostlar,

Bir konuda yardımınıza ve fikrinize ihtiyacım var.

Kullanmakta olduğum dizüstü bilgisayara daha önceleri bir sürü Linux dağıtımını, OS X86 PROjesi gibi sistemleri birçok kez kurup kaldırdım hayal meyal hatırlıyorum en son Pardus kurulumu yaptım ve ardına temiz Ubuntu kurulumu yaptım bir süre sonra Windows'a geçtim.

Ancak bilgisayarımın BIOS'unda Boot sıralamasında en altta Ubuntu ve Pardus isimleri gömülü şekilde kaldı bir sürü yazılım yükledim, BIOS sıfırladım, BIOS yükseltmesi ve düşürmesi yaptım ancak o iki sistem BIOS'umdan kalkmadı. Bu benim için şu sebepten dolayı sorun teşkil ediyor şu anda bir Linux dağıtımı kurmak istediğim zaman kurulumun yarısında ( en az 20 dağıtım denemişimdir ) hata veriyor ne yazık ki hata kodunu almayı unuttum ancak ön yükleyicilerle alakalı bir hataydı şu anda evde ikinci bir USB belleğim veya ikinci bir bilgisayarım olmadığı için hata kodunu göstermek adına yükleme yapamıyorum. Yaparsam kullandığım Windows'um gidecek.

Benzeri bir sorun, hata ile karşılaşan var mı acaba çünkü BIOS'umda bulunan bu iki ibareden nasıl kurtulabileceğim hakkında hiçbir bilgim yok şu anda.

Teşekkür eder iyi forumlar dilerim.

Hocam BIOS'dan bir ayar değiştirebiliyorduk.
Adını unuttum dilimin ucunda. K. B.

Ben Linux kurarken GRUB ile alakalı bir hata veriyordu, "Bu işletim sistemi zaten yüklü." diye, ben de disk'i tamamen formatlayarak çözmüştüm. Windows'a geri dönüş yaptığınız zaman yüklediğiniz Linux dağıtımı'nın BIOS'ta görünmemesi için kurulumda da bu adım uygulanmalıdır. Aksi takdirde, "Ubuntu (uefi os)" şeklinde gözükecektir.

Evet GRUP hatasıydı şimdi hatırladım çok teşekkür ederim.

LinuxLive ile bilgisayarınızı başlatıp terminale efibootmgr yazın. Çıktılar arasından pardus ve ubuntu adlı girdileri bulup:
Kod:
sudo efibootmgr -b 000x -B (girdinin sayısı x yerine yazılacak)
Yazın ve enterlayın.

Bu yöntem ile mevcut kullandığım Windows sistemimi kaybeder miyim ?

Teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı