Windows harici yeni işletim sistemi önerisi

Anakart konusunda BIOS'ta eksik olan 1-2 özellik olduğu için arada kaldım.

Bende de öyle ama zaten sizde bunlar eksik olabilir deniyor. Ben açıkçası iCloud olmadığından ve ekstra driverlar ve diğer işlemlerle uğraşmak istemediğimden kurmadım ama normal Linux kurulumu gibi kurulumu.
 
Linux Mint 20.3 Cinnamon kullanıyordum. Yazılımla uğraştığım için Unity, Dev cpp ve VStudio gibi programlar indirmem gerekiyordu ama her bir program kurmaya çalıştığımda bin takla atıyordum internette herkes komut paylaşıp işi daha da karmaşıklaştırıyordu. Her program kurulumunda bir hata alıyodum. O yüzden yeniden Windows'a geçtim.

Kamu spotu : Windows adamdır.
Benim önerim eğer oyun ve C# ya da C gibi dillerle uğraşmayacaksanız linux kullanın.
*** Bu arada VStudio desteği yok linuxta o yüzden VS code indirmeniz gerekli.
 
Linux Mint 20.3 cinnamon kullanıyordum. Yazılımla uğraştığım için Unity, dev cpp ve vstudio gibi programlar indirmem gerekiyordu ama her bir program kurmaya çalıştığımda bin takla atıyordum internette herkes komut paylaşıp işi daha da karmaşıklaştırıyordu. Her program kurulumunda bir hata alıyordum. O yüzden yeniden Windows'a geçtim.

Kamu spotu: Windows adamdır.
Benim önerim eğer oyun ve C# ya da C gibi dillerle uğraşmayacaksanız Linux kullanın.
*** Bu arada vstudio desteği yok Linux'ta o yüzden VS Code indirmeniz gerekli.

Hocam oyun yapacaksan Windows kullan amaçların doğrultusunda işletim sistemi kullanmak önemli ben Office ve oyun desteği için Windows kullanıyorum yoksa çoktan Linux Mint veya zorin kurmuştum.
 
Hocam oyun yapacaksan Windows kullan amaçların doğrultusunda işletim sistemi kullanmak önemli ben Office ve oyun desteği için Windows kullanıyorum yoksa çoktan Linux Mint veya zorin kurmuştum.
Aynen öyle Linux böyle işlerde çok karmaşık oluyor ya da desteği olmuyor.
 
Linux olması şart değil. Başka iş görür işletim sistemleri yok mu?

Ayrıca Zorin OS'a burada yazana göre Windows uygulamaları kurulabiliyormuş. Oyun yahut diğer programlar konusunda Zorin OS kurtarmıyor mu?

Wine yardımı ile yapılıyor ama oyunların hepsinde kurtarmıyor Protondb'de desteği olanlar yazıyor ama Linux'ta oyun oynamak bayağı zor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı