Windows ve Linux karşılaştırması

SSH ile yerel ağdan dosya aktarmak çok iş görüyor. sudo systemctl start sshd yazıyorum ip a yazıp yerel IP adresimi öğreniyorum, diğer bilgisayardan da scp komutu ile dosya aktarıyorum. Çok işlevsel ve çok basit.
Windows dosya paylaşımıyla da dosya aktarılıyor; ancak diğer bilgisayar ağdaki Windows'ları listeleyene kadar ssh ile dosya transferine başlamış oluyor Linux Tayfı. Anlatamadığım şey.

SSH ile yerel ağdan dosya aktarmak çok iş görüyor. sudo systemctl start sshd yazıyorum ip a yazıp yerel IP adresimi öğreniyorum, diğer bilgisayardan da scp komutu ile dosya aktarıyorum. Çok işlevsel ve çok basit.

SFTP kullanımı daha iyi, daha fazla özelliğe sahip. SCP de güzel fakat SFTP'ye bir şans vermenizi de öneririm. 👍

Windows dosya paylaşımıyla da dosya aktarılıyor; ancak diğer bilgisayar ağdaki Windows'ları listeleyene kadar ssh ile dosya transferine başlamış oluyor Linux Tayfı. Anlatamadığım şey.
Windows dosya paylaşımını çalışır duruma getirebilen var mı? Yok HomeGroup yok bilmem ne diye uğraştırıyordu en son.

Windows dosya paylaşımını çalışır duruma getirebilen var mı? Yok HomeGroup yok bilmem ne diye uğraştırıyordu en son.
IP yazınca bağlanıyor. \\192.168.1.10 şeklinde yazıyoruz klasör konumu çubuğuna. Bi' 10-15 saniye bekletiyor ilk bağlanmada, bilgisayara reset atıca yine bu şekilde bağlamak gerekiyor.

O kadar deli etti ki bu şey beni zamanında, C ve D diskini paylaşmıştım direkt, sonra uzak ağ aygıtı olarak bağlamıştım kendi bilgisayarıma Z Y diski olarak. Onda bile sorun çıkarttı bir süre sonra ama hatırlamıyorum, çözmeye de uğraşmadım.

Bu arada yetkilendirme olayı da bir garip. Ben diyorum everyone için paylaş, bağlanırken şifre soruyor.

A kullanıcısına yasaklı klasörü B kullanıcısından paylaşıyorum, A kullanıcısının şifresiyle dosyayı görebiliyorum, A kullanısının hesabından göremiyorum. Kimse de sormuyor neler oluyor.

Ben SSH'ten hoşlanırım, başka biri diğer servisleri kullanır onu sever. Gönül ister ki özgür yazılım kullanımı yaygınlaşsın, daha çok insana hitap etsin fakat şu anda bilgisayar kullanan insanların büyük bir bölümünün format atmak için nasıl yapılacağını araştırıp öğrenmek yerine bilgisayarcıya gidip para verdiği bir ülkede insanlara Linux'u övmek gereksiz. Ayrıca "tinkering" konusunda bir tek bizim bu derece geride olduğumuzu düşünmüyorum. Öyle ki bu IT Crowd gibi bir dizide şaka konusu olmuş, replikleriyle aklımıza kazınmış. Burada abartılı görünse bile eğer bir BT geçmişiniz varsa bu olayların çoğunu yaşamış olabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı