Windows XP neden kötüdür?

Herhangi bir program tek başına çat diye çıkmaz. İşletim sistemindeki diğer yazılımlarla da entegre çalışmalıdır. En basit örneği genellikle oyunlarda karşımıza çıkan Microsoft Visual C++ ve .NET Framework'leri. İş her zaman donanımla olmayabiliyor çünkü böyle yazılımlara da ihtiyaç var. XP sürümü de oldukça eski olduğu için bu yazılım destekleri ona çıkmadı. E haliyle öyle sorunlarla karşılaşmanız da normal.

Uzun süre önce severek kullandığım işletim sistemi Windows XP cidden kötüymüş bunu anladım. USB'ye yazıp kurdum(Technopat linkinden). Biraz kullandım ve çok kötü bir deneyim yaşadığimı belirtmeliyim. Öncelikle driver diye bir şey yok. Bakın hadi ekran kartı driverıni anladım bulamadın ama bari Ethernet driverinı bulda internetten driver yükleyelim. İki saat uğraşıp tüm driverları kurduğunuz zaman ise saçma sapan donma problemi ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Windows 8.1 de Full akıcı çalisan bilgisayarım Windows XP de Google açınca bile kasmaya başladı. Neyse Steam kurayım oyun testi yapayım dedim Steam kurulmuyordu. Her şey zamanında guzelmiş cidden. Güvenlikten bahsetmiyorum bile. Size tavsiyem en kötü Windows 7 kurun. Sisteminiz yetiyorsa Windows 11'den şaşmayın.
2022 de XP kullanırsan olacağı budur, zamanına göre yargılayın.

Uzun süre önce severek kullandığım işletim sistemi Windows XP cidden kötüymüş bunu anladım. USB'ye yazıp kurdum(Technopat linkinden). Biraz kullandım ve çok kötü bir deneyim yaşadığimı belirtmeliyim. Öncelikle driver diye bir şey yok. Bakın hadi ekran kartı driverıni anladım bulamadın ama bari Ethernet driverinı bulda internetten driver yükleyelim. İki saat uğraşıp tüm driverları kurduğunuz zaman ise saçma sapan donma problemi ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Windows 8.1 de Full akıcı çalisan bilgisayarım Windows XP de Google açınca bile kasmaya başladı. Neyse Steam kurayım oyun testi yapayım dedim Steam kurulmuyordu. Her şey zamanında guzelmiş cidden. Güvenlikten bahsetmiyorum bile. Size tavsiyem en kötü Windows 7 kurun. Sisteminiz yetiyorsa Windows 11'den şaşmayın.
XP kötü falan değildir. XP'de kullandığın bugünün programları desteği kestikleri için sorun yaşıyorsun.

İnternet dışı işler için o yılların (2001-2009 arası) Office 2003-2007 gibi programlarını kullanarak sonsuza kadar devam edebilirsin.

Gerçek bir örnek vereyim.
Bizim iş yerimizde muhasebe kısmına 1995 gibi 14 inç tüplü ekran, 486 DX işlemcili ve Windows 95 kullanan (en güçlüsünden) PC alınmış. O yılların bir muhasebe programı MS DOS'da çalışıyor.
Muhasebecimiz de çok iyi bir insandı, işini iyi yapan, çok düzenli. 2015'de bizden emekli olana dek aynı parçayı (belki arada ufak kablo/klavye değişimi olmuştur) monitörü, HDD'i, aynı Windows 95'i ve aynı muhasebe programını 20 yıl tüm kayıtlar için kullanmış.
Sonra o emekli olup yeni muhasebeci gelince elbette bunları eski bulduğundan (herhalde) eskiciye verip yenisini almışlar.

Özetle göreceğin gibi internete girmeyip muhasebe gibi kemikleşmiş çalışma biçimi olan işlerde sonsuza kadar (ya da ömrü bitene kadar) kullanabilirsin.

Desteği yıllar önce biten bir işletim sisteminden en yeni programlarımı çalıştırmasıni istiyorsun bu akıl almaz bir şey.

Windows XP artık destek almayan haliyle güncelleme de almayan ve her türlü tehlikeliye açık bir OS.

Bunu özetlemem gerekirse: XP yüklü bilgisayara bakıp enter tuşuna basarak bilgisayarı hackleyebilirsiniz.

Ne kadar komik bir yazı 😂. Desteği bitmiş bir işletim sisteminde güncel driverler felan mı bekliyordun ?
Yazımi düzgünce okuduysan güncel driver olmamasından yakınmadım. İşletim sisteminin gereksiz yere donmasını belirttim. Driver konusunda ise sadece ethernet ile bağlanamamaktan yakındım.

Hocam Windows XP yani çok eski bir işletim sistemi bunda Steam'i Google'i falan test edip hız beklemeniz biraz saçma olmuş bug lar sorunlar olabilir bunlar çok normal performans için tasarlanmadı zaten bilgisayarı açıyirdu az çok insanların işini görüyordu o kadar o zamanlar performans falan yoktu ki, taa nerdeyse internerin ilk çağları, XP çıktığında Google 1dk da aciliyorsa bu normal bir hızdı çünkü daha hızlısını kimse bilmiyordu.
Tamam zaten 2001 işletim sistemi olduğunun farkındayım. Ben sadece hala windows xp kullanilabilir diyenlere yazdım bu yazıyı.

XP kötü falan değildir. XP'de kullandığın bugünün programları desteği kestikleri için sorun yaşıyorsun.

İnternet dışı işler için o yılların (2001-2009 arası) Office 2003-2007 gibi programlarını kullanarak sonsuza kadar devam edebilirsin.

Gerçek bir örnek vereyim.
Bizim iş yerimizde muhasebe kısmına 1995 gibi 14 inç tüplü ekran, 486 DX işlemcili ve Windows 95 kullanan (en güçlüsünden) PC alınmış. O yılların bir muhasebe programı MS DOS'da çalışıyor.
Muhasebecimiz de çok iyi bir insandı, işini iyi yapan, çok düzenli. 2015'de bizden emekli olana dek aynı parçayı (belki arada ufak kablo/klavye değişimi olmuştur) monitörü, HDD'i, aynı Windows 95'i ve aynı muhasebe programını 20 yıl tüm kayıtlar için kullanmış.
Sonra o emekli olup yeni muhasebeci gelince elbette bunları eski bulduğundan (herhalde) eskiciye verip yenisini almışlar.

Özetle göreceğin gibi internete girmeyip muhasebe gibi kemikleşmiş çalışma biçimi olan işlerde sonsuza kadar (ya da ömrü bitene kadar) kullanabilirsin.
Ev kullanımi için konuşuyorum. Yoksa tabiki office vb programlar için hala kullanılabilir.

Yazımi düzgünce okuduysan güncel driver olmamasından yakınmadım. İşletim sisteminin gereksiz yere donmasını belirttim. Driver konusunda ise sadece Ethernet ile bağlanamamaktan yakındım.

Tamam zaten 2001 işletim sistemi olduğunun farkındayım. Ben sadece hala Windows XP kullanilabilir diyenlere yazdım bu yazıyı.

Ev kullanımi için konuşuyorum. Yoksa tabii ki Office vb programlar için hala kullanılabilir.

Hala kullanabilir diyen arkadaşlar 98'i de kullanır.

Yazımi düzgünce okuduysan güncel driver olmamasından yakınmadım. İşletim sisteminin gereksiz yere donmasını belirttim. Driver konusunda ise sadece Ethernet ile bağlanamamaktan yakındım.

Tamam zaten 2001 işletim sistemi olduğunun farkındayım. Ben sadece hala Windows XP kullanilabilir diyenlere yazdım bu yazıyı.

Ev kullanımi için konuşuyorum. Yoksa tabii ki Office vb programlar için hala kullanılabilir.

Yani hala kullanılır diyenler için güzel bir yazı olmuş elinize sağlık hocam.

Bir OS X kullanıcısı olarak diyebilirim ki XP tartışmaya kapalı bir şekilde gelmiş geçmiş en iyi işletim sistemidir ve zamanına göre çok gelişmiş bir isletim sistemidir, aynı yıllara ait OS X bilgisayarlara ve Linux isletim sistemlerine bakarsan anlarsın. Zamanında harika bir performans ile çalıştı ve birçok bilgisayar kullanıcısını taşıdı.

Güncel bir sistemde XP kullanmak saçmalıktır 2011-2022.

Sen gelip burada kötü bir işletim sistemi diye yorum yapmaya hakkın yok, tahminimce senin yaşından büyük bir işletim sistemi.

1668942817627.png

Bir OS X kullanıcısı olarak diyebilirim ki XP tartışmaya kapalı bir şekilde gelmiş geçmiş en iyi işletim sistemidir ve zamanına göre çok gelişmiş bir isletim sistemidir, aynı yıllara ait OS X bilgisayarlara ve Linux isletim sistemlerine bakarsan anlarsın. Zamanında harika bir performans ile çalıştı ve birçok bilgisayar kullanıcısını taşıdı.

Güncel bir sistemde XP kullanmak saçmalıktır 2011-2022.

Sen gelip burada kötü bir işletim sistemi diye yorum yapmaya hakkın yok, tahminimce senin yaşından büyük bir işletim sistemi.

Eki Görüntüle 1579070

Sanırım yanlış anlaşıldım. Windows XP günümüz için kötüdür diyorum ben. 2001 de başka alternatif yoktu zaten. Dediğin gibi OS X'ler XP gibi değildi ama bu Windows XP'nin günümüz için yetersiz olmadığı anlamına gelmez. Yazının konsepti senesine göre değil 2022 yılına göre değerlendirmek.

Ayrıca XP'yi yüklediğim kasa, hazır kasa ve zamanında XP ile gelmişti. Windows XP kasıyorsa suç windowsundur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı