Windows'tan geçilebilecek Linux dağıtımı önerisi

• Konuyu başlatan balkann
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 28
  • Görüntüleme 242
Yeni başalayan birine Arch önermek?

Dediğin iki dağtımda Ubuntu'yu temel alıyor zaten Ubuntu'ya birkaç şey eklenmiş veya çıkarılmış halidir Zorin OS ve Linux Mint.

Orijinal Ubuntu daha kolay olur sizin için.
Fedora KDE nasıldır peki?

Zorin OS ağır diyen birkaç kişi gördüm aslında sistemim çok rahatlıkla çalıştıracak düzeyde fakat yine de ne kadar sorun yaratır bilmiyorum.
Hocam Zorin şu an bir laptobumda kurulu ancak performans konusunda iyi değil. Kasma donmalar sık oluyor. Kafanız fazla karışmasın Ubuntu veya Mint seçin derim.

@balkann

macOS teması elde etmek için bu GitHub sayfasındakileri takip edin: GitHub - kayozxo/GNOME-macOS-Tahoe: MacOS Tahoe inspired theme for GNOME

Forumdan birinin bu temayla attığı fotoğraflar: GNU/Linux masaüstü görünümleriniz

macOS teması elde etmek için bu mesajıma bakabilirsin.

(Ubuntu'da veya Zorin OS'de yani GNOME kullanan işletim sistemlerine özeldir bu)

Fedora KDE nasıldır peki?

Kendim kullanmadım ama @mashiro hocam biliyordur.

Arch'ı bozmak çok kolay. Ve gerekmedikçe terminal kullanmak istemiyor arkadaş.
EndevourOS'in Gnome sürümünü, kurulum ekranında kurduğu zaman mağaza gelecek zaten. Terminal'e gerek yok yani.

Ben bozulduğunu görmedim hiç. Nvidia kullandığım için oyun için en iyi seçenek EndevourOS.

Mint kurmaya karar verdim, Cinnamon, XFCE vs. çok fark yaratır mı acaba?

Mint kurmaya karar verdim, Cinnamon, XFCE vs. çok fark yaratır mı acaba?
XFCE çok güzeldir. macOS gibi Global menu'de ekleyebilirsin. Ayrıca macOS temeası da vardır. Yalnız oyunlarda compositor'u kapatman lazım yoksa oyunlarda input lag oluyor ve kasma hissi veriyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı