Windows'tan geçilebilecek Linux dağıtımı önerisi

Zorin OS önermem. Bugları var ve linuxun doğasını bozuyor bence. Mint ile Ubuntu'nun farkları ise çok az. Mint Cinnamon masaüstü ortamı kullanıyor Ubuntu ise Gnome. Tabi masaüstü ortamlarını çoğunlukla değiştirebilirsiniz. Windowstan geçtiğiniz için Mint önerimdir.
Ne tur bir bug yasiyorsunuz tweaklenmis bir gnome masaustu kullanmasi harici?
Kurulumu bayağı basit ve Arch, daha kolay. Çünkü paketlerin hepsi AUR'da var ve yay -S ile kuruluyor kolayca.
Dogrudur kolay oldugu ama Arch'ın amaclarindan biri kullaniciya Linux'u derinlemesini ogretmek degil mi?
Yeni kullanicilar icin Ubuntu/Debian tabani uygundur. Zaman gectikce Arch'a gecis yapmasi daha mantikli.

@balkann
Linux mint XFCE daha hafiftir sistem eskiyse onu kullanmani tavsiye ederim.
Sistem iyiyse Cinnamon kur rahatla.

Ne tur bir bug yasiyorsunuz tweaklenmis bir gnome masaustu kullanmasi harici?

Dogrudur kolay oldugu ama Arch'ın amaclarindan biri kullaniciya Linux'u derinlemesini ogretmek degil mi? Archinstall ile kurarak birsey ogrenemeyiz ha kolaylik olsun diye kurarsin o var lafim yok ona.

@balkann
Linux mint XFCE daha hafiftir sistem eskiyse onu kullanmani tavsiye ederim.
Sistem iyiyse Cinnamon kur rahatla.
Sistemim iyi Cinnamon kuracağım gibi gözüküyor.

Dogrudur kolay oldugu ama Arch'ın amaclarindan biri kullaniciya Linux'u derinlemesini ogretmek degil mi?
Yeni kullanicilar icin Ubuntu/Debian tabani uygundur. Zaman gectikce Arch'a gecis yapmasi daha mantikli.
İşte EndevourOS, Arch'ı son kullanıcılar kullanamaz diyenlere cevap. Şimdi onlar düşünsün.

İşte EndevourOS, Arch'ı son kullanıcılar kullanamaz diyenlere cevap. Şimdi onlar düşünsün.
Yeri geldiginde bile Manjaro oneriyoruz Arch tabanina gececek kisilere.

Dedigim su ki diyelim Arch kurdu sisteme ve bir problem ciksa.
“Neyi kuruyorum? Neden kuruyorum?” bilmen gerekir.
Sistem patladığında seni kurtaracak sihirli bir "onarma" aracı yok senin bilgin tek kurtarıcın.
Son kullanici nerden bilsin Timeshift ile yedek almayi vesaire.

Ustume alinmiyorum.
Yoo ben espri niyetiyle dedim :D. Komik oluyor.
Dedigim su ki bir problem ciksa.
“Neyi kuruyorum? Neden kuruyorum?” bilmen gerekir.
Sistem patladığında seni kurtaracak sihirli bir "onarma" aracı yok senin bilgin tek kurtarıcın.
Son kullanici nerden bilsin Timeshift ile yedek almayi vesaire.

Aynısı diğer dağıtımlar için de geçerli hocam. Debian, Ubuntu, Fedora fark etmez yani.

Yoo ben espri niyetiyle dedim :D. Komik oluyor.

Aynısı diğer dağıtımlar için de geçerli hocam. Debian, Ubuntu, Fedora fark etmez yani.
Hocam oyle yazinca bende farkli anladim kusuruma bakmayin. 😁

Yani Debian Stable release oldugu icin sikinti pek cikmaz ama Ubuntu,Debian Testing ve Fedora gibi dagitimlarda katiliyorum.

Kendim kullanmadım ama @mashiro hocam biliyordur.
Kullanıcı için olan bir dağıtım değildir. Kullanıcak tek dağıtım f*dora kalsa gider kendimi windows'a kilitlerdim.
Daha fazlasını eklemek isterdim ama "harika(!)" forumumuz bu gün de mesaj arama sistemini bozmaya karar vermiş.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı