Windows'tan geçilebilecek Linux dağıtımı önerisi

• Konuyu başlatan balkann
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 28
  • Görüntüleme 243

balkann

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Windows'tan geçeceğim, başlıca isteklerim şunlar;

Terminal kullanabilirim fakat her işlem için şart olmazsa güzel olur, kullanmamayı tercih ederim.
MacOS benzeri bir arayüzü olursa güzel olur.
Mümkünse oyun oynayabileyim çok fazla uyumluluk sorunu çekmeyeyim.
Günlük kullanıma uygun olmalı, kardeşim de kullandığı için teknik bilgisi yeterli olmayan bir kullanıcıya da uygun olmalı.

Windows'tan geçeceğim, başlıca isteklerim şunlar;

Terminal kullanabilirim fakat her işlem için şart olmazsa güzel olur, kullanmamayı tercih ederim.
macOS benzeri bir arayüzü olursa güzel olur.
Mümkünse oyun oynayabileyim çok fazla uyumluluk sorunu çekmeyeyim.
Günlük kullanıma uygun olmalı, kardeşim de kullandığı için teknik bilgisi yeterli olmayan bir kullanıcıya da uygun olmalı.

Ubuntu.

Linux zaten fazlasıyla özelleştirilebilir olduğu için Mac tarzı bir görünümü kendiniz yapabilirsiniz.
Linux Mint
Fedora KDE

ZorinOS ve Mint bakmıştım aslında farkları neler Ubuntu ile? Ya da bunlar nasıldır?
Zorin OS önermem. Bugları var ve linuxun doğasını bozuyor bence. Mint ile Ubuntu'nun farkları ise çok az. Mint Cinnamon masaüstü ortamı kullanıyor Ubuntu ise Gnome. Tabi masaüstü ortamlarını çoğunlukla değiştirebilirsiniz. Windowstan geçtiğiniz için Mint önerimdir.

Kesinlikle Zorin OS ile başlamalısın Debian, Ubuntu tabanlı olduğu için sorunlara çözüm bulman kolay.

Kesinlikle Zorin OS ile başlamalısın Debian, Ubuntu tabanlı olduğu için sorunlara çözüm bulman kolay.

Zorin OS ağır diyen birkaç kişi gördüm aslında sistemim çok rahatlıkla çalıştıracak düzeyde fakat yine de ne kadar sorun yaratır bilmiyorum.

EndeavourOS + GNOME de öneririm.

Yeni başalayan birine Arch önermek?

Zorin OS ve Mint bakmıştım aslında farkları neler Ubuntu ile? Ya da bunlar nasıldır?

Dediğin iki dağtımda Ubuntu'yu temel alıyor zaten Ubuntu'ya birkaç şey eklenmiş veya çıkarılmış halidir Zorin OS ve Linux Mint.

Orijinal Ubuntu daha kolay olur sizin için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı