Windows'tan Linux'a geçilmeli mi?

Kusura bakmayın yazım hatasından 1 saat ceza aldım.
Eğer Feren OS geçmediyseniz şu işletim sistemini de bir araştırın çok iyi bir işletim sistemidir.
Adı elemantory OS çok şık bir işletim sistemidir.
Elementary OS'un tek sıkıntısı hala Ubuntu 18.04 tabanlı olması, ayrıca kendisiyle birlikte gelen mağzada çoğu şey yok. Bir sonraki güncellemede Ubuntu 20.04'e geçecekler ama hala o güncellemeyi yayınlamadılar malesef.
 
YouTube'a 'Gaming on Linux' yazarsan videolar çıkar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.


Linux'ta oyun oynayabilirsin Windows 4 GB bellek yiyorsa Linux 2 GB (Örnek) yer antivirüs e gerek duymazsın çünkü emrin olmadan arka planda program kolayca çalışamaz sistemden kurtardığın belleği oyuna ayırırsın ve daha fazla FPS alabilirsin.
 
Bir de şey söylemeyi unuttum örneğin Linux'a geçtiğinde mesela CD ile GTA SA yükleyeceksin ama Linux desteklemiyor setup çalıştırmak için play on Linux veya Wine adlı program kullanabilirsin.
 
Elementary OS'un tek sıkıntısı hala Ubuntu 18.04 tabanlı olması, ayrıca kendisiyle birlikte gelen mağzada çoğu şey yok. Bir sonraki güncellemede Ubuntu 20.04'e geçecekler ama hala o güncellemeyi yayınlamadılar malesef.
Hocam birazdan Feren OS kurulumuna başlayacağım, fazla kaynak bulamadım 2020 sürümünü kuran bir video bulabildim, 2020'den sonra da hala güncelleme alıyorlar demi ?
 
Öncelikle herkese merhaba. Yeni üye oldum umarım konuyu doğru yere açmışımdır, bir hata varsa da kusura bakmayın.

11-12 senedir Windows kullanıyorum. Hem Linux'u merak ettiğimden, hem de Windows her güncellemede daha da saçmaladığından, sürekli sorun çıkardığından Ubuntu'ya geçmeyi düşünüyorum. Bilgisayarı daha çok ders ve oyun amaçlı kullanıyorum, oynadığım oyun da sadece CS:GO. Linux'u daha çok programlama işiyle uğraşanlar kullanıyor diye duydum, benim pek fazla bilgim yok bu konularda. 1 ay Python kursu görmüştüm meraktan, o kadar. Eğer geçersem sıkıntı çeker miyim, oyun performansında düşüş vs. olur mu? Kullanması zor mu ya da benim gibi bir kullanıcı için mantıklı bir seçenek mi?
CS GO Linux destekliyor, oynanabilir.
 
Şu şekilde gözüküyorsa destek devam ediyor demektir.
Screenshot_1.png
 
Oyuncular için pek önerilmiyor. Açıkcası Windows daha düzenli geliyor bana.
Windows da düzen falan yok ki, kim kime dum duma hesabı menüler, çubuklar birbirine geçmişler hep. Karışık tam aksine Linux daha toplu, derli ve düzenli.
Arkadaş zaten Linux'un bilincinde sanırsam yani geçmeyi düşünüyorsa geçebilir. Oyun oynama konusunda sorunlar yaşayacaktır ama oynadığı CS GO'nun Linux desteği bulunmaktadır.
Ekran görüntüsü_2021-06-01_17-43-36.png
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı