Oyunun amacı manevi kızımız Ciri'yi bulmak. Bunun için de Ciri'nin görüşmüş olabileceği insanları bulup onlardan bilgi almaya çalışıyoruz. Burası Witcher evreni olduğundan dolayı kimse bilgiyi bedavaya vermiyor. Ayak işlerini yapmak zorunda kalıyoruz. Ne yalan söyleyeyim, oyunun %60-65'i sürekli birilerini bulmakla geçiyor. Fakat sıkıcı olmuyor. Oyunun hikayesi gittikçe güzelleşiyor.
Yan görevlerden birine atlamamışsınız. Doğru görevdesiniz. Şu an keira metz ile "cadının peşinde" adlı görevi yapıyor olmalısınız. Ana görevdesiniz yani. Bu görev bittiğinde, yeni bir görev daha gelecek. Oldukça tuhaf fakat ilgi çekici bir görevspoiler vermeyeyim şimdi. Kısaca doğru görevdesiniz.
İkna kabiliyetinizi geliştirmek için ilk olarak kullanılabilir Puan'a sahip olmanız gerekiyor. Eğer kullanılabilir puan'ınız varsa, "k" tuşuna basıp Geralt'ı geliştirmek için "karakter paneli"ne girin. "İşaretler" yazan kısma tıklayıp "kandırma" adlı yeteneği geliştirmeye başlayın. Sonrasında ise yeteneği, sağdaki yetenek ağaçlarının bir gözüne yerleştirin. Böylece ikna kabiliyeti artacaktır. Örneğin ben bu yeteneği 3/3 yaptım yani fulledim. Sebebi ise bazı düşmanları kandırmam, ikna etmem için oyunun bana bu yeteneği 3 yapmamı söylemesindendi. 1/3 yaparsanız çoğu düşman için bu özelliği kullanamayacaksınız. Çünkü çoğu kanmayacak. 2/3 yapıp biraz daha geliştirirseniz çoğu düşmanda kullanabileceksiniz. 3/3 yaparsanız tüm düşmanlarda kullanabileceksiniz.
Oyunda da cinsellik biraz var. Fakat tüm cinsel ilişkiler sizin seçimleriniz ile gerçekleşiyor. Atladığım var mı bilmiyorum fakat tüm cinsel ilişkiler bizim seçimlerimiz doğrultusunda oluyor diye hatırlıyorum. Onun dışında bazı görevlerde kadınların göğsü görünebiliyor.