Xbox One X'den Series S'e geçmek

patheticlwn

Picopat
Katılım
23 Temmuz 2023
Mesajlar
102
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Evet arkadaşlar, uzun süre Xbox One X kullandıktan sonra Series S'e geçmenin nasıl olduğunu olabildiğince aktarmaya çalışacağım, 4K olduğu için One X almayı düşünenlere, yeni nesil için Series S almayı düşünenlere de faydası olur.

Çözünürlük:
One X'deki 4K çözünürlükte oynadığım oyunları Series S de tekrar oynarken çözünürlük gözüme ilk başta yeteri kadar batıyordu. Ama pek fark etmiyor biraz zamandan sonra alıştım.

---Xbox One X grafik kalitesi olarak genelde 4K olduğu için daha iyi detaylar sunuyor.

Akıcılık:
FPS konusunda tartışmaya pek gerek yok gibi. Örneğin fallen orderı Full HD ve 60FPS rahatlıkla oynadım. One X de 4K 30FPS'di, ama gözüm 1080P'ye 30FPS'den daha kolay alıştı. Eski oyunlara FPS Boost yapması da harika olay.

---Xbox Series S FPS konusunda One xden çok önde.

Hafıza/SSD:
En büyük darbeyi bu kısımdan aldım diyebilirim. Neredeyse 800GB olan One X e kütüphanemin yarısını doldurabiliyorken Series S'in hafızası 7-8 oyunla bitiyor. Ama sahip olduğu SSD çok hızlı.

---Alan olarak One X çok daha memnun etse de, SSD'nin hızı çok fark ettirdiği için Series S bu konuda da daha iyi.

Kullanım/Fan sesi:
One X i kullanırken sessiz sanırdım ama Series S fan sesinde çok başarılı, gerçek anlamda fan sesini duymuyorum.

---Series S, çok sessiz bir konsol.

Diğer farklılıklar.
-Series S quick resume özelliğine sahip.
-Series S eski oyunlara FPS Boost yapabiliyor.
-One X eski oyunları 4K yapabiliyor.
-One X bir disk sürücüsüne sahip.

Series S'e GTA6'nın da çıkacağını biliyoruz. Bence bu konsol alınır.

Ek olarak: Starfield.
Vallahi 30 FPS mis gibi oynadım birkaç saat. Grafikler vasat olsa da ışıklandırmalar kaliteliydi. Series S performansi beni tatmin etti.
 
Söylediklerinizin hepsine fazlasıyla katılıyorum. Bende PC'den Xbox Series S geçiş yaptım. Çok memnun kaldım. Tam bir fiyat-performans ürünü olmuş PC dizmek yerine Series S + Game Pass Ultimate çok daha mantıklı geliyor bana.
 
Söylediklerinizin hepsine fazlasıyla katılıyorum. Bende PC'den Xbox Series S geçiş yaptım. Çok memnun kaldım. Tam bir fiyat-performans ürünü olmuş PC dizmek yerine Series S + Game Pass Ultimate çok daha mantıklı geliyor bana.
PC'den Xbox'a geçen PC oyuncuları genelde Xbox'a nefret kusup "şöyle kötü, böyle kötü" derdi. İlk defa PC'den Xbox'a geçip memnun kalan birini görüyorum ve açıkçası oldukça sevindim.

@patheticlwn konu sahibi bey siz ne zaman Series S'e geçtiniz? Series S'in emulatör performansı da çok iyi bence emulatör de kurun.
 

Geri
Yukarı