Xbox Series S mi, Series X mi?

Oyun üreticileri bugün hala daha oyunlarını yaparken minimum sistem gereksinimlerine 1050 Ti koymakta, mesela GOW bile 1080p'de yanlış hatırlamıyorsam bu ekran kartını koymuştu, ki Series S gibi bir konsol GTX 1650 Super gücünde olduğundan uygun ayarlarda 1080p çalıştırabilmekte, hatta 1440p'de de olmakta (Forza Horizon 5 gibi yeni çıkan bir oyun bile), o yüzden uzun süre 1080p'nin altını çok düşmez bu konsol, Cyberpunk ve BF 2042 bir istisnaydı, o yüzden geliştiriciler tabiri caizse biraz daha oyunlarını düşük sistemlere optimize etmek zorundalar, ki hala da böyle devam etmekte bence.
 
Oyun alamadığım için kenarda köşede toz içinde bekleyen bir PS4 cihazım vardı. Onu sattım ve indirimleri takip ederek Kasım 2021'de 3200 liraya Xbox Series S aldım. Yanına da AOC marka 165hz 27 inc bir monitör aldım yine indirim ile 1800 liraya geldi. Üstüne gamepad yere düşünce analoğu bozuldu sağ olsun Microsoft üç gün içerisinde 1300 liralık cihazı ücretsiz değiştirdi. Benim için cazip olan uygun fiyatlı olmasıydı.

Bu sebeple ilk husus bütçe sonrasında ise beklentinize bağlı bir durum. İki aylık kullanımımda 3 tane oyun bitirdim; A Plague Tale, Gears 5 ve Back 4 Blood oyunları... Ne görüntü kalitesi ne de performans anlamında Series S en ufak bir sorun yaşatmadı bana. Oyunlar çok hızlı yükleniyor, cihaz oldukça sessiz çalışıyor. Zaten markete eklenen yeni oyunların pek çoğu Series S/X için optimize ediliyor bu açıdan kasma, donma gibi sorunlarla hiç karşılaşmadım, karşılaşacağımı da sanmıyorum.

Series S ile Series X kıyaslanabilecek cihazlar değil. Zaten biri diğerinin gelişmiş versiyonu sadece. 4K beklentisi olan birisi değilim, aynı anda 4-5 oyun yüklü olsun bitirdikçe silip cihaza farklı oyunlar yüklerim, bütçem kısıtlı diyorsanız Series S alın. Aksi durumda Series X tabiki daha avantajlı olur sizin adınıza.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı