Xbox Series X deneyimlerim

Merhaba arkadaşlar. 22.03.2021 tarihinde almış olduğum Xbox Series X ile ilgili yorumlarımı belirtmek istedim. Daha önce açılan konularda fikirlerini ve desteklerini esirgemeyen @Lockheed ve @KİNGSEMİH 'e teşekkürlerimi bildirmek isterim. 😊


Öncelikle Xbox One S platformundan geçtiğim için benim hayatımda gerek FPS artışları, gerek grafik kalitesi, gerek bekleme süreleri açısından büyük değişimler oldu. Kendi içerisinde 30 FPS kilidi olan oyunlarda oluşan grafik farklılıkları gayet güzeldi. Ayrıca Xbox Series S-X konsollarına gelen "FPS Boost" özelliği şu an için kısıtlı oyunlarda çalışsa da gayet performanslı bir deneyim yaşatıyor.


Xbox Series X konsolu güç olarak oldukça yüksek performans vaat ediyor. Fakat şu anda tüm bu performansı ve gücü tüm oyunlarda alamıyorsunuz. Eğer elinizde Xbox One X gibi bir konsol var ise hemen geçmek için çok acele etmenize bence gerek yok. Yükleme süreleri ve Ray Tracing kısmı sizin için hayati önem taşımıyorsa. Fakat benim gibi One S sahibi birisi iseniz o zaman hayatınızda çok büyük değişiklikler oluyor.

Ayrıca konsolun genel olarak menü içerisinde gezinme işlemleri oldukça hızlı. Hiçbir şekilde bir menü açarken beklemek ya da takılma gibi bir durumla karşılaşmıyorsunuz.

Gelelim yeni nesil kontrolcü yorumuna; 9.nesil kontrolcü çok belli olmasa da biraz daha minimal bir yapıya sahip. Tetik tuşlarının hissiyatı 8.nesil kontrolcüsüne göre biraz daha tepkisel. Kontrolcünün titreşimi konusunda kişiye göre değişmek ile beraber ben 8.nesil kontrolcünün titreşimini daha çok sevmiştim. Bu tarafta titreşim biraz daha az hissediliyor. D-Pad kısmına geldiğimizde bu nokta benim için hayal kırıklığı oldu. Çünkü 9. nesil kontrolcünün D-Pad kısmı oldukça sesli çalışıyor. Bu sesler tepki hissini arttırmak için yapılmış olsa da ben beğenemedim.

maxresdefault.jpg
Toparlamak gerekirse yeni nesil konsollar bizlere oldukça fazla şey vaat ediyor. 4K oyunculuk ve yüksek kare hızları, ayrıca Ray Tracing teknolojisinin yaygınlaşması ve SSD'nin sağladığı nimetler oldukça iyi. Son olarak oyun konusunda PC platformunu çok seven ben mevcut şartlar doğrultusunda tercihimi yeni nesil konsollardan yana kullandım. PC parçalarının fiyatlarının artmış olması ve stok bulunmaması gibi sebeplerle uğraşmak istemedim.
Ayrıca ülkemiz şartları içerisinde hiçbir zaman dünyanın en güçlü bilgisayarına sahip olabilmek gibi şansım olmayacağı için ben de dünyanın en güçlü oyun konsoluna sahip olmayı tercih ettim.🙂
Konsol için söyleyebileceğim bilgiler hem daha uzun süre kullandıkça hem de oyunların optimizasyonu arttıkça çoğalacaktır. Şimdiden okuduğunuz için teşekkür ederim. Konu altında öğrenmek istediğiniz noktalar olursa elimden geldiğince cevaplamak isterim.

Eki Görüntüle 941902
 
Aslında Series X değil de S almak mantıklı. Yanına da bir tane laptop. Bunu bir düşüneyim.
Tercih meselesi, ben sahsen x i daha mantikli buluyorum. S de hem hafiza kisitligi, hem de performans farkina bakinca 4k da, x tercih ettim ben. Ama her turlu xbox ve gamepass inanilmaz mantikli oyun maliyetleri bakimindan.
 
Tercih meselesi, ben sahsen x i daha mantikli buluyorum. S de hem hafiza kisitligi, hem de performans farkina bakinca 4k da, x tercih ettim ben. Ama her turlu xbox ve gamepass inanilmaz mantikli oyun maliyetleri bakimindan.
X tabii ki daha mantıklı ancak konsol olsa da her evde iyi kötü bir PC olacak. PC'ye 5-6K verdik desek geri kalan paraya sadece Series S kalıyor.
 
Hocam rica ederim hayırlı olsun iyi günlerde kullanırsınız inşallah :)
Sevindim almanıza.
Kullanıcı deneyimlerinizi beğendim kontrolcü kısmında özellikle. Xbox kollarında sesten ben de rahatsız oluyorum o konuda anlıyorum sizi dikkat çekiyor bu D-pad sesi vs. Xbox umarım şöyle dualsense gibi bir kontrolcü yapar da artık bu nesli kol anlamında yakalar :)
Series X çok güçlü bir makine artık uzun yıllar kafanız rahattır diye düşünüyorum. İyi oyunlar.
 
@Lockheed Hocam konsolunuzda Outriders isimli oyunu oynuyor musunuz?

Ayrıca Xbox Series X üzerinde bu oyunu oynayanlar var mı? Beni arada oyundan atıp direk ana ekrana gönderiyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı