Xbox Series X vs PlayStation 5

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
GTA 5'te öyle oldu çünkü. Sony çok ciddi para ödeyecektir Rockstar'a çünkü GTA6 deli sattırır konsolu.
Eğer öyle olursa dediğiniz gibi Ps5 fena satar.
Ancak sırf GTA6'yı birkaç yıl önce oynayayım diye konsol almam. GTA5' i geçen sene (ücretsiz verilmeden önce) alıp oynamıştım. Dediğim gibi hikayeli oyunları oynarım arada ama çoğu pek ilgimi çekmiyor.
 
Rockstar oyunları ilk başta konsola getiriyor. Sadece PlayStation'a değil. Xbox'a da geliyor.
 
PS5 derim ben. Zaten Play At Home ile güzel oyunlar veriyorlar ayrıca Plus alıp 1 yıl içinde güzel bir kütüphaneye sahip olabilirsiniz.
 
Series X verdiği frame olsun quick change olsun bir de PS5 aldıracak oyunun olmaması.
 
PS5 kullanıyorum varsa sorunuz alabilirim memnuniyetle cevaplarım.
Benim size tavsiyem Series X olur. Epic Sony özel oyunları için umutlanmayın derim Sony'i tek sattıran oyunları onu da vermez. He hiç mi vermez elbet verir ama mesela TLOU, UNCHARTED, GOD OF WAR veya SPİDER MAN gibi büyük yapımlarını hiç vermez. Zaten verirse bir dahaki nesil ben şahsen almam ne yapayım ki alıp :)
Her neyse sizin için Xbox daha cazip kalıyor. Sanırım 2K monitör alacaksanız ve PS5 2k desteği yok bu yüzden burada bile Series X avantajlı. Anladığım kadarıyla kol sizin için fark etmiyor ama PS5'e karar kılarsanız ve 2. kol almak isterseniz garantili olmasını tavsiye ederim :)
Şunu belirteyim PS5'lerin hepsinde Coil Whine vakası var. Sese takıksanız hoş olmuyor bu konuda da Series X daha başarılı. Yurt dışından alacağınız Xbox ( Arap ülkeleri hariç) 2 yıl garantili diye biliyorum. PS5'te ise ancak nereden aldıysanız garanti orada geçiyor. Garantinin neden bu kadar üstünde durdum derseniz yarın bir gün Sony Coil Whine'lı cihazlara bakım yapmak için çağırıp ücretsiz onarım ya da değişim yaparsa sizin garanti olmayacağı için bu durum söz konusu olmaz coil whine'lı kalır cihazınız. Tabii öyle durumda yine PS5 kullanmak isterseniz satıp geçersiniz vs size kalmış. Dualsense çok çabuk arıza veriyor bu yüzden garantili olsun dedim. Ben 3 aydır bir problemle karşılaşmadım ama 1 ayda hatta 1 haftada bozulanı çok gördüm bu yüzden garantinin üstüne basıyorum.
Xbox'ı tek olayı aslında gamepass ve stabil çalışan bir konsol olması. Sessiz (duyduğum kadarıyla) 4K 60FPS standart veriyor eski oyunlarda bile hatta bazılarında 120fps veriyor. PS5'e de game boost özelliği geliyor artık onda da PS4 oyunları 60fps stabil olacaktır ama daha gelmedi bekliyoruz merakla :)
Ben bile çelişkide kaldım hangisini önersem diye o kadar yakınki size 2 konsol da ama 1 adım daha önde bence beklentinize göre Series X.
EDİT: PS PLUS + KOLEKSİYON ile daha başlarken 23 oyununuz oluyor ve her ay 3 oyun geliyor PS PLUS ile bence bu PS PLUS oyunları da iyi yani . GamePass'e rakip değil ama Sony belki GamePass benzeri bir şey çıkarır üstünde çalışıyoruz demişti. Ben yeni bir oyun aldığımda bitirince satıyorum veya takaslıyorum bu şekilde oyunlar uyguna geliyor. Diskli sürüm bu konuda daha ekonomik kalıyor. 1-1,5 ay önce Miles Morales Ultimate kutulu sıfırı 490tl'ye aldım. Kutulu oyunlarda güzel de indirim oluyor. Normalde o oyun 620tl idi. Şimdi mesela Sackboy alacağım yasaklar bitince 540tl'den 300tl şu anda sıfırı indirimde gayet iyi fiyat. Sonra satacağımı da düşündüğümde resmen 50tl'ye oynamış olacağım bu devirde ben bir oyuna 50tl da veririm .
Umarım açıklayıcı olmuştur. İsterseniz PS5 ile ilgili birçok konum var bakabilirsiniz onlara da :)
 
Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı