Xbox Series X vs PlayStation 5

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öyle bir dediniz ki şu anki oyunlarda sıkıntı var diye anladım. Geriye uyumluluk konusunda Xbox'ın daha iyi olduğunu söylememin sebeplerinden biri bu olay zaten. PlayStation da Game Boost diye bir şey duyurdu ama ne kadar iyi olur bilmiyorum.

Ben günümüz oyunlarına göre yorum yaptım.
Şuanki oyunlarda da sıkıntı var zaten. Örnek olarak Miles Morales. Ya 4k verip 60 FPS'den düşüyor. Ya da 60 FPS verip çözünürlükten düşüyor. Ayrıca dediğiniz gibi geriye uyumlulukta da Xbox önde. Enis Kirazloğlu Xbox Series X'in 4K 60 FPS için bir sıkıntısı olmadığını söylemişti. Örnek olarak Assassin's Creed Valhalla ve Dirt 5'i verebiliriz. (Enis Kirazloğlu'da aynı örnekleri verdi zaten)
İlaveten Xbox One oyunlarında (örneğin Gears oyunları,ori serisi vb.) 4K 120 FPS vermiş XSX.
Ya arkadaşlar bu kadar FPS muhabbeti yaptınız da Allah aşkına 30FPS her oynadığınızda bu kadar rahatsız ediyor mu konsolda ya? Tamam Sony'nin vurdum duymazlığını hoş görmüyorum Xbox bu FPS Boost sistemini ocak Şubat gibi çıkardı yanılmıyorsam Sony'de hala tık yok. Ama ben mesela daha geçen gün PS5'te RDR2'yi 30FPS'te oynadım bitirdim. Aynı anda 60FPS çalışan yeni nesil oyunlarım da var hatta yakında 120FPS'i de deneyeceğim ama bu kadar takılmayın yani alacak kişinin de FPS tek derdi olmasın bence. Spider Man'i bitirdim RTX ile 60 FPS alarak bitirdim. Yani sonra 30FPS ilk başta hoş gelmedi tabii ama aradan 30dk sonra ortalama ben alıştım ve hiç rahatsız etmez oldu. Sonra 60 FPS aldığım oyuna da geri döndüm sonra tekrar 30'luk oyuna döndüm artık rahatsız etmez oldu. Bilmiyorum ben mi çok yavan oyuncuyum ama bence durumlar böyle.
Hocam ben biraz takığım bu FPS işlerine. 😃 Özellikle bilgisayarda. Şimdi şöyle düşünün sizde: İki firma var. İkiside 4k 60 FPS sözü veriyor. Biri tutuyor sözünü (şuanlık) diğeri tutmuyor. İkiside aynı para. (500 Euro) Ben böyle bakıyorum işe. İlaveten sıkıldığım zaman araştırıp onu mu alsam bunu mu alsam. O kadar para veriyorum iyisi almalıyım derdini yapmaktansa Gamepass'ten seç beğen oyna yapmak daha mantıklı geliyor bana. Tabi ki Gamepass'teki her oyun mükemmel değil ama çok güzel oyunlar da var. Ayrıca EA play aboneliğini unutmamak lazım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, selam.
Öncelikle, kimse demeden önce ben diyeyim: Evet, biliyorum, bu tarz bir sürü konu açıldı ama tam olarak bir karar veremedim. O yüzden de yeni bir konu açma gereksinimi duydum.

Sizden ricam, kendinizi benim yerime koyarak cevap vermeniz. Lütfen herkes cevap versin. Ne kadar çok fikir olursa o kadar iyi benim için.

Benim yeni oyunları açabilen iyi bir bilgisayarım var. Ayrıca Steam'de ve Epic Games'te (ücretsiz oyunlar hariç) iyi oyun kütüphanelerim var. Oynamadığım birçok oyunum da var ve bunları yazın, yazın bitmeyenleri de ileride oynayacağım. Yani temelli bilgisayardan vazgeçmiyorum. Bunu belirttiğime göre devam edebilirim.

Ailem bana bir söz verdi. Haziran'ın başında bana istediğim konsolu alacaklar. Doğum günümde de Nintendo Switch Lite aldılar. Böylelikle ilk defa bir konsolum oldu.

Ben PS5'te alsam Xsx'te alsam yurt dışından getirteceğiz yani 500 Euro ödeyeceğiz (stok sorunları var biliyorum bu yüzden galiba özellikle PS5 için daha fazla ödeyeceğiz) ancak xsx Türkiye'de 7500 TL civarına satılıyor. Yani pek de stok sorunu varmış gibi durmuyor şu anlık.

Açık konuşmak gerekirse PS5'in kolu benim pek de ilgimi çekmedi. (her oyunda çalışmaması vb.) O yüzden illa da yeni nesil titreşimli yok işte silahlarda tutukluluk yapıyor kesinlikle alıp denemeliyim diye bir isteğim yok. Ayrıca ben Call of Duty Cold War vb. oyunlar da oynamak istiyorum. Bu oyunlar içinde Xbox'ın kolları daha çok öneriliyor.

Şimdi biraz daha önemli yere geçiyorum. Bu önemli yer tabii ki oyunlar. Daha önce Nintendo Switch hariç (onu da alalı 1 hafta oldu) hiçbir konsolum olmadı. Bu nedenle PS4 özel oyunlarını oynamadım. Ama şimdi PS4 oyunlarını oynamak istiyorum 2 tanesi çoktan PC platformuna geldi. Epic Games'in de Sony'e yaptığı teklif, Sony'nin oyunlarımızı PC platformuna getirmeye devam edeceğiz demesi beni PS4 oyunları için PS5 almaktan itti. Bu kadar beklemişim biraz daha beklerim artık. Ayrıca Game Pass sistemi beni acayip kendine çekiyor özellikle babam FIFA'yı çok sever. Onunla beraber Game Pass sayesinde ucuza oynayabiliriz. İlaveten Game Pass'te oynamadığım birçok oyunda mevcut yani oyun sıkıntısı da çekmem.

Ailemin oyunlara ayırıcak parası ve istediğim oyunları alacağız diye verdikleri sözleri var.
Yani PS5'te alsam Xsx'te alsam yeni çıkan oyunları alacaklar. Ama burada Sony'nin fiyat politikası benim bir süreden sonra oyun almamı zorlaştırabilir. 3. parti oyunlar içinde bazıları PC platformlarındaki hesaplarımda var. Yeni çıkanlardan alacağım Call of Duty Cold War ve bir de 4K 60 FPS'de yeniden oynamak istediğim Cyberpunk 2077 gibi birkaç oyundan ibaret. İyi seviyede İngilizce biliyorum yani dil desteği çok önemli değil.

Son olarak şunu da belirteyim; yeni bir 4K televizyon alacağız.

Şimdi geçelim benim aklımdakilere:

1. xsx ve üstüne kalacak parayla (PS5 almazsak üstüne para kalacaktır) 2K 120/144/165hz bir monitör alıp odamda rahatça oynamak gerektiği zamanda televizyona kurup (merak etmeyin üşenmem :))
orada oynamak.

2. PS5 alıp (yurt dışında da stok yok hala bulmaya çalışıyoruz. Her iki konsolu da 2. el olarak veya karaborsa fiyatlardan almayacağız) beğendiğim PS4 ve PS5 oyunlarını da almak ama özellikle annem her oyuna 500-600 TL ve daha fazlasını vermem diyor. Bu da işleri iyice zora sokuyor (maddi durumumuz var bu arada sadece bir oyuna o fiyatları gereksiz görüyorlar bende gereksiz görüyorum açıkçası)

Beni PS5 almaktan soğutan bir video var (onun da linkini aşağıya bırakacağım ayrıca sadece o video değil) ben bana vaat edileni görmek isterim ama daha tam olarak 4K 60 FPS, destekleyen oyunlarda da 4K 120 FPS veremiyor PS5. ancak rakibinin aksine xsx veriyor. Ayrıca artık neredeyse (tam emin değilim ama galiba artık hiç yokta olabilir 30 FPS) Xsx'te 30 FPS oyun yok ve birçoğunda da 4K 120 FPS var. Benim de önceliğim FPS.
Sony ise daha PS4 oyunlarına bile doğru düzgün yeni nesil güncellemeleri vermedi. (bazılarına verdi ama Xbox'un verdikleri yanında pek de büyük bir sayı değil bildiğim kadarıyla)

Bilgisayarımdan Game Pass kullanmayacağım. Sürekli depolama alanı için takviye yapamam bilgisayarıma.

Siz benim yerimde olsanız 1. mi yoksa 2. mi seçeneği tercih ederdiniz ve neden tercih ederdiniz?

Bilgisayarım: MSI GE75 Raider 10SFS-293XTR Intel Core i7 10875H 1TB + 512GB SSD RTX 2070 Super Freedos 17.3" FHD Fiyatı, Yorumları - Trendyol
Bahsettiğim video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buraya kadar okuyup fikrini belirten arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.

Sen Xbox Series X al, PS 5 oyunu için 500-600 lira verilmez he bu 500-600 lirayla da kalmayacak ülkenin ekonomik durumu belli dolar sürekli artıyor ondan dolayı bu oyun fiyatları daha da yükselecek mesela PS 4 150 lirayla başladı 500 lirayla kapattı. Game Pass konsunda gelişeceğine o kadar eminim ki bu sene sonu herkes Game Pass konuşuyor olacak, niye mi; bu adamlar konsoldan 5 kuruş kazanmıyor çünkü, zararına satıyorlar, tek gelirleri Game Pass'i geliştirmeyeceklerde ne yapacaklar(söylenti: Güvenilir birisi olan Geff Grub bu sene sonu Ubisoft+,tüm Ubisoft oyunlarının olduğu abonelik, Game Pass'e gelecekmiş yani anlayacağın 45 liraya 50-60 kaliteli 90-100 orta geri kalanı indie oyunu 45 liraya oynayabiliriz)he PS 5'i de seçebilirsin ama günde en fazla 2 saat oyun oynayabiliyorsan yoksa 600 liraya oyun olmaz.
 
Sen Xbox Series X al, PS 5 oyunu için 500-600 lira verilmez he bu 500-600 lirayla da kalmayacak ülkenin ekonomik durumu belli dolar sürekli artıyor ondan dolayı bu oyun fiyatları daha da yükselecek mesela PS 4 150 lirayla başladı 500 lirayla kapattı. Game Pass konsunda gelişeceğine o kadar eminim ki bu sene sonu herkes Game Pass konuşuyor olacak, niye mi; bu adamlar konsoldan 5 kuruş kazanmıyor çünkü, zararına satıyorlar, tek gelirleri Game Pass'i geliştirmeyeceklerde ne yapacaklar(söylenti: Güvenilir birisi olan Geff Grub bu sene sonu Ubisoft+,tüm Ubisoft oyunlarının olduğu abonelik, Game Pass'e gelecekmiş yani anlayacağın 45 liraya 50-60 kaliteli 90-100 orta geri kalanı indie oyunu 45 liraya oynayabiliriz)he PS 5'i de seçebilirsin ama günde en fazla 2 saat oyun oynayabiliyorsan yoksa 600 liraya oyun olmaz.
Dediklerinize katılıyorum. Eğer dediğiniz söylenti doğru çıkarsa baya iyi olur. Ayrıca Steam'in oyunlarını konsola getirme ihtimali de var. (ya da o tarz bir şeyler) Konsolu haziranın başında ya da mayıs sonunda alacağım. Yani evde olduğumuz zamanlar ya da yazlığa gidersek hep yanımda olacak konsol. Yani çok fazla oyun oynayacağım. Gene de ben hala bir oyuna 500-600 TL ve daha fazlasını vermeyi gereksiz buluyorum.
 
Sen Xbox Series X al, PS 5 oyunu için 500-600 lira verilmez he bu 500-600 lirayla da kalmayacak ülkenin ekonomik durumu belli dolar sürekli artıyor ondan dolayı bu oyun fiyatları daha da yükselecek mesela PS 4 150 lirayla başladı 500 lirayla kapattı. Game Pass konsunda gelişeceğine o kadar eminim ki bu sene sonu herkes Game Pass konuşuyor olacak, niye mi; bu adamlar konsoldan 5 kuruş kazanmıyor çünkü, zararına satıyorlar, tek gelirleri Game Pass'i geliştirmeyeceklerde ne yapacaklar(söylenti: Güvenilir birisi olan geff grub bu sene sonu Ubisoft+,tüm Ubisoft oyunlarının olduğu abonelik, Game Pass'e gelecekmiş yani anlayacağın 45 liraya 50-60 kaliteli 90-100 orta geri kalanı indie oyunu 45 liraya oynayabiliriz)he PS 5'i de seçebilirsin ama günde en fazla 2 saat oyun oynayabiliyorsan yoksa 600 liraya oyun olmaz.

Kur yine harekete geçti PS Store zammı yakındır. Hocam aynı mantıkla yürürsek yaklaşık 4 katına çıkmış oyun fiyatları. Yani bundan 10 sene sonra ülke hala aynı mantıkda (kur sürekli artışta) ise bir oyun yaklaşık 2400₺ olacak. Neyse kardeşlikle 1200₺ ye geliyor. Xbox Game Pass kullanıcı sayısı Xbox Live'nin 3 de biri civarında. Ama 2021 yılında 6 milyon abone kazanmışlar. Bu büyük bir rakam. Gelişmiş ülkelerde bizimkisi kadar oyun abonelik sistemlerine ilgi yok. Bu arada bu nesil Türkiye'de PS5 alanların en azından %60-70'i digital editon almıştır diye tahmin ediyorum. PS4 neslindeki kadar takas imkanı olmayacak gibi duruyor maalesef. Zaten bizim ülke için PS4 kullanıcılarının ne kadarı PS5'e geçecek bilmiyorum. Ama PS3-PS4 zamanından daha az olacağını kestirmek zor değil.

Dediklerinize katılıyorum. Eğer dediğiniz söylenti doğru çıkarsa bayağı iyi olur. Ayrıca Steam'in oyunlarını konsola getirme ihtimali de var. (ya da o tarz bir şeyler) konsolu Haziran'ın başında ya da mayıs sonunda alacağım. Yani evde olduğumuz zamanlar ya da yazlığa gidersek hep yanımda olacak konsol. Yani çok fazla oyun oynayacağım. Gene de ben hala bir oyuna 500-600 TL ve daha fazlasını vermeyi gereksiz buluyorum.

Eskiden de getirmişlerdi. Yine getirecekler herhalde.

resim_2021-05-13_210812.png


Half-Life 2; Half-Life 2: Episode 1; Half-Life 2: Episode two; Team Fortress 2 ve portal. Zamanında getirmişlerdi(Türkiye mağazasında olmayan oyunlardan birisi de bu. Bölge değiştirilip alıp yeniden TR yapılabilir ama)
 
Eskiden de getirmişlerdi. Yine getirecekler herhalde.

Eki Görüntüle 1022097

Half-Life 2; Half-Life 2: Episode 1; Half-Life 2: Episode two; Team Fortress 2 ve portal. Zamanında getirmişlerdi(Türkiye mağazasında olmayan oyunlardan birisi de bu. Bölge değiştirilip alıp yeniden TR yapılabilir ama)
Bu baya iyiymiş. Bencede gene getirecekler.
 
Arkadaşlar, selam.
Öncelikle, kimse demeden önce ben diyeyim: Evet, biliyorum, bu tarz bir sürü konu açıldı ama tam olarak bir karar veremedim. O yüzden de yeni bir konu açma gereksinimi duydum.

Sizden ricam, kendinizi benim yerime koyarak cevap vermeniz. Lütfen herkes cevap versin. Ne kadar çok fikir olursa o kadar iyi benim için.

Benim yeni oyunları açabilen iyi bir bilgisayarım var. Ayrıca Steam'de ve Epic Games'te (ücretsiz oyunlar hariç) iyi oyun kütüphanelerim var. Oynamadığım birçok oyunum da var ve bunları yazın, yazın bitmeyenleri de ileride oynayacağım. Yani temelli bilgisayardan vazgeçmiyorum. Bunu belirttiğime göre devam edebilirim.

Ailem bana bir söz verdi. Haziran'ın başında bana istediğim konsolu alacaklar. Doğum günümde de Nintendo Switch Lite aldılar. Böylelikle ilk defa bir konsolum oldu.

Ben PS5'te alsam XSX'te alsam yurt dışından getirteceğiz yani 500 Euro ödeyeceğiz (stok sorunları var biliyorum bu yüzden galiba özellikle PS5 için daha fazla ödeyeceğiz) Ancak XSX Türkiye'de 7500 TL civarına satılıyor. Yani pek de stok sorunu varmış gibi durmuyor şu anlık.

Açık konuşmak gerekirse PS5'in kolu benim pek de ilgimi çekmedi. (Her oyunda çalışmaması vb.) O yüzden illa da yeni nesil titreşimli yok işte silahlarda tutukluluk yapıyor kesinlikle alıp denemeliyim diye bir isteğim yok. Ayrıca ben Call of Duty Cold War vb. oyunlar da oynamak istiyorum. Bu oyunlar içinde Xbox'ın kolları daha çok öneriliyor.

Şimdi biraz daha önemli yere geçiyorum. Bu önemli yer tabii ki oyunlar. Daha önce Nintendo Switch hariç (onu da alalı 1 hafta oldu) hiçbir konsolum olmadı. Bu nedenle PS4 özel oyunlarını oynamadım. Ama şimdi PS4 oyunlarını oynamak istiyorum 2 tanesi çoktan PC platformuna geldi. Epic Games'in de Sony'e yaptığı teklif, Sony'nin oyunlarımızı PC platformuna getirmeye devam edeceğiz demesi beni PS4 oyunları için PS5 almaktan itti. Bu kadar beklemişim biraz daha beklerim artık. Ayrıca Game Pass sistemi beni acayip kendine çekiyor özellikle babam FIFA'yı çok sever. Onunla beraber Game Pass sayesinde ucuza oynayabiliriz. İlaveten Game Pass'te oynamadığım birçok oyunda mevcut yani oyun sıkıntısı da çekmem.

Ailemin oyunlara ayırıcak parası ve istediğim oyunları alacağız diye verdikleri sözleri var.
Yani PS5'te alsam XSX'te alsam yeni çıkan oyunları alacaklar. Ama burada Sony'nin fiyat politikası benim bir süreden sonra oyun almamı zorlaştırabilir. 3. parti oyunlar içinde bazıları PC platformlarındaki hesaplarımda var. Yeni çıkanlardan alacağım Call of Duty Cold War ve bir de 4K 60 FPS'de yeniden oynamak istediğim Cyberpunk 2077 gibi birkaç oyundan ibaret. İyi seviyede İngilizce biliyorum yani dil desteği çok önemli değil.

Son olarak şunu da belirteyim; yeni bir 4K televizyon alacağız.

Şimdi geçelim benim aklımdakilere:

1. XSX ve üstüne kalacak parayla (PS5 almazsak üstüne para kalacaktır) 2K 120/144/165hz bir monitör alıp odamda rahatça oynamak gerektiği zamanda televizyona kurup (merak etmeyin üşenmem :))
orada oynamak.

2. PS5 alıp (yurt dışında da stok yok hala bulmaya çalışıyoruz. Her iki konsolu da 2. el olarak veya karaborsa fiyatlardan almayacağız) beğendiğim PS4 ve PS5 oyunlarını da almak ama özellikle annem her oyuna 500-600 TL ve daha fazlasını vermem diyor. Bu da işleri iyice zora sokuyor (maddi durumumuz var bu arada sadece bir oyuna o fiyatları gereksiz görüyorlar bende gereksiz görüyorum açıkçası)

Beni PS5 almaktan soğutan bir video var (onun da linkini aşağıya bırakacağım ayrıca sadece o video değil) Ben bana vaat edileni görmek isterim ama daha tam olarak 4K 60 FPS, destekleyen oyunlarda da 4K 120 FPS veremiyor PS5. Ancak rakibinin aksine XSX veriyor. Ayrıca artık neredeyse (tam emin değilim ama galiba artık hiç yokta olabilir 30 FPS) XSX'te 30 FPS oyun yok ve birçoğunda da 4K 120 FPS var. Benim de önceliğim FPS.
Sony ise daha PS4 oyunlarına bile doğru düzgün yeni nesil güncellemeleri vermedi. (bazılarına verdi ama Xbox'un verdikleri yanında pek de büyük bir sayı değil bildiğim kadarıyla)

Bilgisayarımdan Game Pass kullanmayacağım. Sürekli depolama alanı için takviye yapamam bilgisayarıma.

Siz benim yerimde olsanız 1. mi yoksa 2. mi seçeneği tercih ederdiniz ve neden tercih ederdiniz?

Bilgisayarım: MSI GE75 Raider 10SFS-293XTR Intel Core i7 10875H 1TB + 512GB SSD RTX 2070 Super Freedos 17.3" FHD Fiyatı, Yorumları - Trendyol
Bahsettiğim video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buraya kadar okuyup fikrini belirten arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.
Benzer bir durumdayım. 2022'de yeni PS5lerin çıkacağına dair söylentiler var PS5 alacaksan beklemeni öneririm. Ben de evde olduğum vakitler kardeşimle ortak kullanmak için bir PS5 ve Nintendo Switch almayı düşünüyordum ancak PS5'in stok sorunu ve 2022'de üretileceği iddia edilen 6 nm işlemcili yeni serisinden dolayı biraz beklemeye karar verdim. Bu yaz arkadaşlarımla tatile gitmeden önce bir Nintendo Switch alırım muhtemelen ve yaz bitince de kardeşime verir PS5'in yeni parti üretimini beklerim. Peki neden PS5?

En basit sebebi oyun çeşitliliği. Ben PS2 kültüründen gelmiş bir oyuncuyum. Yani benim oyun oynamaya başladığım dönem çeşit çeşit oyunlarla dolu bir kütüphanem vardı. PS2'ye resmen aşıktım ve hala da öyleyim. 2008'in son çeyreğinde çıkan 90004 serisi konsolumu 13 senedir hala kullanırım hatta. PS2'nin kütüphanesi bir çok farklı çeşit oyuna ev sahipliği yapıyordu. SMT: Persona 3 FES, SMT 3: Noctrune, Kingdom Hearts gibi JRPGlerin yanında Black, Max Payne, Scarface, Spider-man 2 ve 3 gibi action adventure yapımlar, Gran Turismo, NFS MW ve NFSU2 gibi arcade ve simülasyon yarış oyunları ve God of War, Dante's Inferno gibi hack and slashlerle büyüdüğümü söylemem yanlış olmaz. Ancak son yıllarda oyun sektörü 2000lerdeki kadar renkli değil. Özellikle batılı oyun geliştiriciler birbirinin kopyası AAA oyunlara boğuyor kullanıcıları. Xbox da pazar olarak tam bu alanı tuttuğundan açıkçası Xbox'taki oyun çeşitliliği kimi zaman bana oldukça yetersiz geliyor. Öte yandan PS5'te daha geçen nesilden Final Fantasy 7 Remake, Persona 5 Royal, God of War 2018 gibi mükemmel yapımlar var. PS exclusive oyunları dahi yavaş yavaş birbirinin aynısı olmaya başlamışken Japon geliştiriciler Final Fantasy, Persona gibi isimlerle sektörde çeşitlilik yaratabiliyor ve bu benim hoşuma gidiyor. Burada sorman gereken soru şu, oyun sektörünün hangi tarafı senin daha çok ilgini çekiyor. Eğer Asyalı geliştiricilerin yapımları senin ilgini çekmiyorsa pas geç PlayStation'ı. Yukarıda saydığım seriler olmasa ben de geçerdim. İnsanlar her ne kadar TLOU'dan vs bahsetse de bu seriyi çok seven birisi olarak konsol aldıracak kalitede bir yapım olduğunu düşünmüyorum. PS4'ün kesinlikle çok fazla oynanması gereken oyunu var bunda hepimiz hemfikiriz bence, dönemin başyapıtları God of War 2018, Persona 5 Royal ve Bloodborne hep bu konsola özel çıktı. Bu üçlüden muhtemelen sadece BB PC'ye gelecek. Yukarıda dediğimi tekrar ediyorum. Bence bu oyunlar kesinlikle oynanması gereken oyunlar, ancak senin ilgini çekiyorlar mı? Eğer çekmiyorlarsa bir anlamı yok pas geçebilirsin. 4K 60 FPS oyunculuk için Xbox Series X iyi bir alternatif. Xbox özel oyunları da Gamepass ile oynanabiliyor. Senin durumunda biraz gereksiz kaçabilir ama. Cyberpunk vs konsolda kesinlikle oynanmaz, Microsoft oyunları dışında da PC'de yarı fiyata olan oyunları 4K 60FPS için iki katı fiyata almak ne kadar hoşuna gider onu düşünmelisin. Eğer gereksiz bulacak gibi olursan Series S de tercihlerin arasına girebilir.
 
Benzer bir durumdayım. 2022'de yeni PS5lerin çıkacağına dair söylentiler var PS5 alacaksan beklemeni öneririm. Ben de evde olduğum vakitler kardeşimle ortak kullanmak için bir PS5 ve Nintendo Switch almayı düşünüyordum ancak PS5'in stok sorunu ve 2022'de üretileceği iddia edilen 6 nm işlemcili yeni serisinden dolayı biraz beklemeye karar verdim. Bu yaz arkadaşlarımla tatile gitmeden önce bir Nintendo Switch alırım muhtemelen ve yaz bitince de kardeşime verir PS5'in yeni parti üretimini beklerim. Peki neden PS5?

En basit sebebi oyun çeşitliliği. Ben PS2 kültüründen gelmiş bir oyuncuyum. Yani benim oyun oynamaya başladığım dönem çeşit çeşit oyunlarla dolu bir kütüphanem vardı. PS2'ye resmen aşıktım ve hala da öyleyim. 2008'in son çeyreğinde çıkan 90004 serisi konsolumu 13 senedir hala kullanırım hatta. PS2'nin kütüphanesi bir çok farklı çeşit oyuna ev sahipliği yapıyordu. SMT: Persona 3 FES, SMT 3: Noctrune, Kingdom Hearts gibi JRPGlerin yanında Black, Max Payne, Scarface, Spider-man 2 ve 3 gibi action adventure yapımlar, Gran Turismo, NFS MW ve NFSU2 gibi arcade ve simülasyon yarış oyunları ve God of War, Dante's Inferno gibi hack and slashlerle büyüdüğümü söylemem yanlış olmaz. Ancak son yıllarda oyun sektörü 2000lerdeki kadar renkli değil. Özellikle batılı oyun geliştiriciler birbirinin kopyası AAA oyunlara boğuyor kullanıcıları. Xbox da pazar olarak tam bu alanı tuttuğundan açıkçası Xbox'taki oyun çeşitliliği kimi zaman bana oldukça yetersiz geliyor. Öte yandan PS5'te daha geçen nesilden Final Fantasy 7 Remake, Persona 5 Royal, God of War 2018 gibi mükemmel yapımlar var. PS exclusive oyunları dahi yavaş yavaş birbirinin aynısı olmaya başlamışken Japon geliştiriciler Final Fantasy, Persona gibi isimlerle sektörde çeşitlilik yaratabiliyor ve bu benim hoşuma gidiyor. Burada sorman gereken soru şu, oyun sektörünün hangi tarafı senin daha çok ilgini çekiyor. Eğer Asyalı geliştiricilerin yapımları senin ilgini çekmiyorsa pas geç PlayStation'ı. Yukarıda saydığım seriler olmasa ben de geçerdim. İnsanlar her ne kadar TLOU'dan vs bahsetse de bu seriyi çok seven birisi olarak konsol aldıracak kalitede bir yapım olduğunu düşünmüyorum. PS4'ün kesinlikle çok fazla oynanması gereken oyunu var bunda hepimiz hemfikiriz bence, dönemin başyapıtları God of War 2018, Persona 5 Royal ve Bloodborne hep bu konsola özel çıktı. Bu üçlüden muhtemelen sadece BB PC'ye gelecek. Yukarıda dediğimi tekrar ediyorum. Bence bu oyunlar kesinlikle oynanması gereken oyunlar, ancak senin ilgini çekiyorlar mı? Eğer çekmiyorlarsa bir anlamı yok pas geçebilirsin. 4K 60 FPS oyunculuk için Xbox Series X iyi bir alternatif. Xbox özel oyunları da Gamepass ile oynanabiliyor. Senin durumunda biraz gereksiz kaçabilir ama. Cyberpunk vs konsolda kesinlikle oynanmaz, Microsoft oyunları dışında da PC'de yarı fiyata olan oyunları 4K 60FPS için iki katı fiyata almak ne kadar hoşuna gider onu düşünmelisin. Eğer gereksiz bulacak gibi olursan Series S de tercihlerin arasına girebilir.
Hocam dediğim gibi mayısın sonu ya da haziranın başında konsolu alacağım. Hikayeli oyunları severim. Ancak çok fazla değil. Dediğiniz gibi Steam'e göre iki katı fiyatları olabiliyor oyunların. Ama bu Ps5'te de böyle. Bazı oyunlara mecburen vereceğim. Ancak hem o 3. parti oyunlar hemde ekstra olarak Ps5 özel oyunları benim oyun almamı daha da zorlaştıracak. Onun yerine arada bir yeni çıkan 3. parti oyunları almak daha mantıklı geliyor bana. Zaten Gamepass'e gelecek Xbox'un kendi yaptığı oyunlar.
 
Şu anki oyunlarda da sıkıntı var zaten. Örnek olarak Miles Morales. Ya 4K verip 60 FPS'den düşüyor. Ya da 60 FPS verip çözünürlükten düşüyor. Ayrıca dediğiniz gibi geriye uyumlulukta da Xbox önde. Enis Kirazoğlu Xbox Series X'in 4K 60 FPS için bir sıkıntısı olmadığını söylemişti. Örnek olarak Assassin's Creed Valhalla ve Dirt 5'i verebiliriz. (Enis Kirazoğlu da aynı örnekleri verdi zaten)
İlaveten Xbox One oyunlarında (örneğin Gears oyunları, Ori serisi vb.) 4K 120 FPS vermiş XSX.
Sizin için Xbox daha iyi. Onu alın bence.
 
Sizin için Xbox daha iyi. Onu alın bence.
Şuanlık bende öyle düşünüyorum.


Xbox şu Gamepass'e böyle güzel takviyeler yapmaya devam ederse çok iyi olur açıkçası.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_2021-05-14-12-07-13-997_com.instagram.android.jpg
    Screenshot_2021-05-14-12-07-13-997_com.instagram.android.jpg
    85,3 KB · Görüntüleme: 16
Hocam dediğim gibi mayısın sonu ya da haziranın başında konsolu alacağım. Hikayeli oyunları severim. Ancak çok fazla değil. Dediğiniz gibi Steam'e göre iki katı fiyatları olabiliyor oyunların. Ama bu Ps5'te de böyle. Bazı oyunlara mecburen vereceğim. Ancak hem o 3. parti oyunlar hemde ekstra olarak Ps5 özel oyunları benim oyun almamı daha da zorlaştıracak. Onun yerine arada bir yeni çıkan 3. parti oyunları almak daha mantıklı geliyor bana. Zaten Gamepass'e gelecek Xbox'un kendi yaptığı oyunlar.
O zaman kesinlikle Xbox alın geçin. Xbox Series X'in emülasyon yetenekleri de var hem, kurcalaması oldukça zevkli bir cihaz.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı