Xbox Series X vs PS5

Kutmoon

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar biliyorum bu şekilde çok konu açılmış ancak çok fazla ikilemde kaldım. Başta Xbox Series X alacaktım çünkü Xbox Store'daki aynı oyunlar PS Store da çok pahalı ve Xbox Store da çok ucuz hem Xbox Game Pass'teki oyunları oynarım hem de indirimlerde ucuz oyunları alırım diyordum. Ancak PS Plus'taki oyunlarsa Xbox Game Pass'te ki oyunlardan daha fazla ve daha çeşitli ancak satın alınmaya kalkıldığında daha pahalı. Xbox'taki oyunların çoğu bilgisayarda oynanıyor ancak PlayStation'a özel olan oyunlarında artık çoğu yavaştan bilgisayara gelmeye başlıyor. The Last of Us, God of War, God of War: Ragnarok, Spider-Man, Until Dawn. Yani Xbox'taki mevzu PlayStation'a döndü. Çok kararsız kaldım iki tarafında çok iyi tarafları var. Üstünde PlayStation Store daha fazla zam yer mi ya da abonelikler zamlanır mı daha da ya da bu Xbox Store'a olabilir mi çok fazla soru var kafamda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Arkadaşlar biliyorum bu şekilde çok konu açılmış ancak çok fazla ikilemde kaldım. Başta Xbox Series X alacaktım çünkü Xbox Store'daki aynı oyunlar PS Store da çok pahalı ve Xbox Store da çok ucuz hem Xbox Game Pass'teki oyunları oynarım hem de indirimlerde ucuz oyunları alırım diyordum. Ancak PS Plus'taki oyunlarsa Xbox Game Pass'te ki oyunlardan daha fazla ve daha çeşitli ancak satın alınmaya kalkıldığında daha pahalı. Xbox'taki oyunların çoğu bilgisayarda oynanıyor ancak PlayStation'a özel olan oyunlarında artık çoğu yavaştan bilgisayara gelmeye başlıyor. The Last of Us, God of War, God of War: Ragnarok, Spider-Man, Until Dawn. Yani Xbox'taki mevzu PlayStation'a döndü. Çok kararsız kaldım iki tarafında çok iyi tarafları var. Üstünde PlayStation Store daha fazla zam yer mi ya da abonelikler zamlanır mı daha da ya da bu Xbox Store'a olabilir mi çok fazla soru var kafamda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Bence Xbox fakat ortalama bir PC'ye sahipsen PlayStation daha mantıklı duruyor Pro sürümü yıl sonu çıkış yapması bekleniyor. PlayStation alacaksan Pro sürümünü bekle PS'de oyunlar çok pahalı en büyük eksi durumu o

PS4 veya daha önceki nesildeki Sony oyunlarını oynamadıysan ve bu oyunlara meraklıysan PS5 al çünkü çoğu first party oyun şuan PS Plus'ta mevcut. Eğer sony oyunlarına meraklı değilsen ve PC sahibi de değilsen yani bilgisayarın yoksa Xbox series X al geç

Bence Xbox fakat ortalama bir PC'ye sahipsen PlayStation daha mantıklı duruyor Pro sürümü yıl sonu çıkış yapması bekleniyor. PlayStation alacaksan Pro sürümünü bekle PS'de oyunlar çok pahalı en büyük eksi durumu o

RX 7800 XT ekran kartına sahip bir sistemim var ancak benimkisi konsolun zevkinden biraz o yüzden almak istiyorum. Normalde PS 5 almayı düşünüyordum ancak konuda da yazdığım gibi oradaki oyunlarda bilgisayara geliyor zaten artık o yüzden aslında Xbox'taki oyunların PC de oynanması gibi PS de ki oyunlarda PC de oynanabilir hal aldı. Bu yüzden hangisini alacağım konusunda kararsız kaldım. Birinde oyunlar çok iyi ancak fiyatları çok pahalı diğerinde fiyatlar çok ucuz oyun çeşitliliği az. @DMN

Hangisinin gamepadi hoşuna gidiyorsa onu al :D Zira aralarında uçurum bir fark yok artık ve eskisi gibi PS3 Xbox 360 karşılaştırmasında "özel oyun" kartı da pek kullanılamıyor. PS5'in de Xbox Series X in de kendisini doğrudan aldırabilecek bir oyunu yok. Genel olarak cebine uyanı, arayüzünü beğendiğini, gamepadi hoşuna gideni al. Gamepass ile yalnızca xboxta oynamakla kalmıyorsun bu arada, bilgisayarda da o oyunları oynayabiliyorsun diye biliyorum, üyelik sadece xboxa özel değil yani. Ayrıca eklemeyi unutmadan, sana konsolu aldırabilecek en güçlü özellik arkadaşlarının çoğunda hangi konsolun olduğudur, ki beraber oyun oynayabilesiniz.

Buna ek olarak arkadaşın dediği gibi eski PS oyunları var, onlara ilgin varsa veya direkt olarak xbox ve pcye çıkmayı aklına bile getirmeyen demon's souls ve bloodborne gibi birkaç oyun var. Bu tip oyunlarla çok ilişkin yoksa eğer üstte yazdığım kriterleri gözden geçir.

Hocam yanlış anlama ama konsol deneyimi istiyorsan Series S al. GTA 6 için alacaksan PS5 PRO'yu bekle. Zaten belirttiğin gibi, konsola özel oyunlar pc ye geliyor 1 2 sene içerisinde. Ekstra masrafa girmeye gerek olduğunu düşünmüyorum. Bütçen için Series S olabilir, ama ps5 pro çıkınca diğerlerinin fiyatı düşebilir.

Not: PS5 Pro'yu bekliyorum.

Hangisinin gamepadi hoşuna gidiyorsa onu al :D zira aralarında uçurum bir fark yok artık ve eskisi gibi PS3 Xbox 360 karşılaştırmasında "özel oyun" kartı da pek kullanılamıyor. PS5'in de Xbox Series X'in de kendisini doğrudan aldırabilecek bir oyunu yok. Genel olarak cebine uyanı, arayüzünü beğendiğini, gamepadi hoşuna gideni al. Game Pass ile yalnızca Xbox'ta oynamakla kalmıyorsun bu arada, bilgisayarda da o oyunları oynayabiliyorsun diye biliyorum, üyelik sadece Xbox'a özel değil yani. Ayrıca eklemeyi unutmadan, sana konsolu aldırabilecek en güçlü özellik arkadaşlarının çoğunda hangi konsolun olduğudur, ki beraber oyun oynayabilesiniz.

Buna ek olarak arkadaşın dediği gibi eski PS oyunları var, onlara ilgin varsa veya direkt olarak Xbox ve PC'ye çıkmayı aklına bile getirmeyen Demon's Souls ve Bloodborne gibi birkaç oyun var. Bu tip oyunlarla çok ilişkin yoksa eğer üstte yazdığım kriterleri gözden geçir.

Hocam çok güzel yazmışsınız elinize sağlık ancak benim arkadaşım yok :) o yüzden o konu hakkında verdiğiniz tavsiyeye pek uyamıyorum. Genelde tek başıma oynuyorum. Hikayeli veya rekabetçi oyunlar. PS oyunlarını çok seviyorum PS plusa baktığımda oynayacağım 150'den fazla oyun saydım ancak PS Store'dan oyun almaya kalktığımda bu fiyatlar bana dur dedi yani. Sonrasında Xbox Game Pass'e baktım Call of Duty MW3 ve diğer oyunlar gibi oyunları görünce ve mağazasına girince RDR 2 gibi oyunun Game Pass'le birlikte 150 TL gibi bir fiyata alındığını ve Hogwarts Legacy gibi bir oyunun şu an indirimle 250 TL gibi bir fiyata alınabilidiğini Cyberpunk'ın 400 TL'ye alınabilidiğini falan görünce fiyatlar beni bir çekti. O yüzden çok kararsızım :(

Oyuna binlerce lira verirsen PS5 vermezsen Xbox Series X.

Oyunlara binlerce liralar verdim PC de ancak PS Plus'taki oyunlar daha çekici ancak onun dışında Store'dan oyun almaya kalkınca Xbox'tan kat kat ucuz. Çok aralıkta kaldım hocam.

Hocam yanlış anlama ama konsol deneyimi istiyorsan Series S al. GTA 6 için alacaksan PS5 Pro'yu bekle. Zaten belirttiğin gibi, konsola özel oyunlar PC'ye geliyor 1 2 sene içerisinde. Ekstra masrafa girmeye gerek olduğunu düşünmüyorum. Bütçen için Series S olabilir, ama PS5 Pro çıkınca diğerlerinin fiyatı düşebilir.

Not: PS5 Pro'yu bekliyorum.

Hocam PS 5 Pro için en az 4 ay var. Bunu iPhone 15'ten sonra iPhone 15 Pro'nun çıkması gibi düşünelim. Sonuçta ikisi de çok iyi ürün ancak birisi daha güçlüsü. Uzun yıllar bu iki konsolada bolca oyun çıkacak ve belki de en az 3-5 sene götürecek ancak GTA 6 gibi bir oyunu 4K 60FPS'te PS5 Pro açarken PS5 Slim açmazsa bunu hiç dert etmem çünkü 4K bir ekranım bile yok 1080p 60 FPS'te bile oynarım hiç sorun değil 3-5 sene götürsün yeter <3

Hocam çok güzel yazmışsınız elinize sağlık ancak benim arkadaşım yok :) o yüzden o konu hakkında verdiğiniz tavsiyeye pek uyamıyorum. Genelde tek başıma oynuyorum. Hikayeli veya rekabetçi oyunlar. PS oyunlarını çok seviyorum PS plusa baktığımda oynayacağım 150'den fazla oyun saydım ancak PS Store'dan oyun almaya kalktığımda bu fiyatlar bana dur dedi yani. Sonrasında Xbox Game Pass'e baktım Call of Duty MW3 ve diğer oyunlar gibi oyunları görünce ve mağazasına girince RDR 2 gibi oyunun Game Pass'le birlikte 150 TL gibi bir fiyata alındığını ve Hogwarts Legacy gibi bir oyunun şu an indirimle 250 TL gibi bir fiyata alınabilidiğini Cyberpunk'ın 400 TL'ye alınabilidiğini falan görünce fiyatlar beni bir çekti. O yüzden çok kararsızım :(

Oyunlara binlerce liralar verdim PC de ancak PS Plus'taki oyunlar daha çekici ancak onun dışında Store'dan oyun almaya kalkınca Xbox'tan kat kat ucuz. Çok aralıkta kaldım hocam.

Hocam PS 5 Pro için en az 4 ay var. Bunu iPhone 15'ten sonra iPhone 15 Pro'nun çıkması gibi düşünelim. Sonuçta ikisi de çok iyi ürün ancak birisi daha güçlüsü. Uzun yıllar bu iki konsolada bolca oyun çıkacak ve belki de en az 3-5 sene götürecek ancak GTA 6 gibi bir oyunu 4K 60FPS'te PS5 Pro açarken PS5 Slim açmazsa bunu hiç dert etmem çünkü 4K bir ekranım bile yok 1080p 60 FPS'te bile oynarım hiç sorun değil 3-5 sene götürsün yeter <3

Hocam oyuna verecek paranız varsa PS5 tavsiye ederim. Sony konsol pazarının şüphesiz en kaliteli ve en sağlam ismi.

Büyük konuşmak istemiyorum ama PS5'in GTA6'yı 60fps açacağından şüpheliyim. Rockstar ne yapar eder açar ama.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı