Xbox Series X vs PS5

Sen PS5 diyosun, ben PS5 Pro'dan bile şüpheliyim :D

Fat ile Slim arasında doğrudan bir fark yok depolama dışında, hangisi ucuzsa onu alabilirsin. 3-5 sene için değil belki daha fazla bile destek verebilirler. Ancak yeni çıkacak olan konsolların yapay zeka ile ölçekleme konusunda güçlü geleceklerini düşünüyorum. Bu bağlamda biraz geri kalabilir ancak bilgisayar almıyorsun sonuçta konsol alıyorsun. Yeni konsol beklemek istemediğinden %100 eminsen şayet, ve cebindeki bütçe kısıtlıysa, hangisi ucuzsa bence onu al. Ben senin yerinde olsam Series S alırdım mesela. Madem 4K oynayabileceğin bir alanın yok, neden daha fazla para veresin ki? Zaten en az 30 FPS de cayır cayır akıyor oyun konsolda. Eskisi gibi 30'un altına düşmüyor yani oyunlar. Arta kalan paranı da cebine koy, istersen biriktir. Daha sonrasında baktın PS5 Pro çok "waow" özelliklerle geldi ve ilgini çekti, o zaman Series S'i satar onu alırsın. Veya ara nesil bir xbox çıkarsa ona da bakabilirsin.

Edit: Yazılan mesaj silindiği için kendi kendime konuşmuşum gibi oldu :D

Son düzenleme:
Büyük konuşmak istemiyorum ama PS5'in GTA6'yı 60FPS açacağından şüpheliyim. Rockstar ne yapar eder açar ama.

Vallahi hocam GTA 6'yı 60 FPS açmasada sonuçta bu ürünler 30 FPS'te bilgisayardaki gibi rahatsız edici bir performans sergilemiyor. Bende buna pek takılan birisi değilim. Ki herkes biliyor GTA 6 PS 5'e illaki çıkacak ve oynatacak hatta bu nesil bitene kadar PS 5 gidecek. Sizce PS 5 SLI'min en az 3-5 sene ömrü yok mudur ilerdeki oyunlar için? @Khonnsou

Hocam oyuna verecek paranız varsa PS5 tavsiye ederim. Sony konsol pazarının şüphesiz en kaliteli ve en sağlam ismi.

Hocam şöyle bir baktımda PS 5'i aldıktan sonra satın alınabilecek çok fazla oyun bulamadım çünkü geneli PS Plus'ta bulunuyor. En azından ben kendim için satın alacak 10-15 civarı oyun anca buldum daha fazlası yok benim için. Herhalde onları da indirimde almak için kovalayıp o şekilde yakalamaya çalışacağım. Ancak bu fiyatlara daha da zam gelirse direkt aldığım gibi ürünü satarım çünkü daha fazlası benden çıkmaz.

Sen PS5 diyosun, ben PS5 Pro'dan bile şüpheliyim :D

Fat ile Slim arasında doğrudan bir fark yok depolama dışında, hangisi ucuzsa onu alabilirsin. 3-5 sene için değil belki daha fazla bile destek verebilirler. Ancak yeni çıkacak olan konsolların yapay zeka ile ölçekleme konusunda güçlü geleceklerini düşünüyorum. Bu bağlamda biraz geri kalabilir ancak bilgisayar almıyorsun sonuçta konsol alıyorsun. Yeni konsol beklemek istemediğinden %100 eminsen şayet, ve cebindeki bütçe kısıtlıysa, hangisi ucuzsa bence onu al. Ben senin yerinde olsam Series S alırdım mesela. Madem 4K oynayabileceğin bir alanın yok, neden daha fazla para veresin ki? Zaten en az 30 FPS de cayır cayır akıyor oyun konsolda. Eskisi gibi 30'un altına düşmüyor yani oyunlar. Arta kalan paranı da cebine koy, istersen biriktir. Daha sonrasında baktın PS5 Pro çok "waow" özelliklerle geldi ve ilgini çekti, o zaman Series S'i satar onu alırsın. Veya ara nesil bir Xbox çıkarsa ona da bakabilirsin.

Edit: Yazılan mesaj silindiği için kendi kendime konuşmuşum gibi oldu :D

Hocam çok güzel yazmışsın dediğini birazcık değiştirip şöyle yapsak nasıl olur? PS5 alıp günümüzde PS5'lerin Xbox Series S'lerden daha hızlı ve daha çok rağbet gördüğü varsayarak. İleride bu PS 5 Pro waow özelliklerle geldiğinde elimizde PS 5'i satıp PS5 Pro almak çok daha iyi olmaz mıydı? Hem de bu süreçte PS PS exclusive oyunlarını oynayıp istediğim 10 oyunu falan indirimde satın alıp yoluma devam ederim?

Son düzenleme:
Eğer bu şekilde bir çözüm bulduysan ve bu kulağına mantıklı geliyorsa, evet PS5'i alman mantıklı. Bizim ne söylediğimiz değil, senin gönlüne en yakın gelen hangisiyse onu al.

Eğer bu şekilde bir çözüm bulduysan ve bu kulağına mantıklı geliyorsa, evet PS5'i alman mantıklı. Bizim ne söylediğimiz değil, senin gönlüne en yakın gelen hangisiyse onu al.

Bana bu çok mantıklı geldi hocam. Beni dinlediğiniz ve yardımcı olmaya çalıştığınız için çok teşekkür ederim. Bir tek galiba PS Plus'ın zamlanması ihtimaline karşılık yıllık PS Plus alacağım. Artık oyunları da satın alana kadar zamlanmasın diye de dua edeceğim başka yapacak bir şeyim yok. İyi geceler dilerim hocam <3

Mantıklı seçim, bana sorarsan alınıyorsa 2-3 yıllık falan al :D sonra zaten yavaş yavaş yeni konsolların sızıntıları falan gelir.

Mantıklı seçim, bana sorarsan alınıyorsa 2-3 yıllık falan al :D sonra zaten yavaş yavaş yeni konsolların sızıntıları falan gelir.

Vallahi şu anlık 1 yılı anca alabilirim herhalde ben 2 yıllık alana kadar zamlanmaz ya yani inşallah :) her neyse daha fazla sizi tutmayayım hocam iyi akşamlar dilerim teşekkürler.

RX 7800 XT ekran kartına sahip bir sistemim var ancak benimkisi konsolun zevkinden biraz o yüzden almak istiyorum. Normalde PS 5 almayı düşünüyordum ancak konuda da yazdığım gibi oradaki oyunlarda bilgisayara geliyor zaten artık o yüzden aslında Xbox'taki oyunların PC de oynanması gibi PS de ki oyunlarda PC de oynanabilir hal aldı. Bu yüzden hangisini alacağım konusunda kararsız kaldım. Birinde oyunlar çok iyi ancak fiyatları çok pahalı diğerinde fiyatlar çok ucuz oyun çeşitliliği az. @DMN
Gamepad alıp aynı zevki gene PC'den yaşayabilirsin ama PS5 al eğer PC sahibiysen. PS oyunlarının eski nesillerinin çoğu PS Plus'ta var konsol alıyorsun yanına oyuınlar bedava gibi bir şekilde geliyor zaten. 2. el olarak ucuza alabilirsin. Ayrıca PS Plus birçok veriyor hala PC'ye çıkmamış.

Gamepad alıp aynı zevki gene PC'den yaşayabilirsin ama PS5 al eğer PC sahibiysen. PS oyunlarının eski nesillerinin çoğu PS Plus'ta var konsol alıyorsun yanına oyuınlar bedava gibi bir şekilde geliyor zaten. 2. el olarak ucuza alabilirsin. Ayrıca PS Plus birçok veriyor hala PC'ye çıkmamış.

Kesinlikle katılıyorum hocam. Bir de her zaman sıfırdan yana oldum çok başım ağrıdı 2.ellerde bir türlü şans yüzüme gülmedi. O yüzden resmi distiribütörlü sıfır alıyorum her şeyi hem bu şekilde satarken garanti gibi mevzularda daha iyi rahat oluyor teşekkür ederim her şey için.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videonun PS5 ile alakalı olan yerlerini izle. Muhtemelen o bahsettiğim yapay zeka ile ölçeklendirme muhabbeti Pro ile beraber gelecek. PSSR olarak adını koyacaklarmış. PS5'in kendisine getirilip getirilmeyeceği belli değil, ancak gelirse de kırpılmış şekilde geleceğini söylüyorlar. 5 Eylül gibi de bir tarih konuşuluyor tanıtım için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı