Ben bios güncellemesi yapmadım zaten bir güncellemenin olduğunu da düşünmüyorum varsa kontrol edip yapabilirsin ama anakartının bios update yapmanı öneririm. Sisteminin tüm driverlarını doğru kurduğundan eminsen(temiz kurulum yaptıysan) sorun karttan kaynaklanıyor da olabilir ama bana daha çok yazılım sorunu gibi geliyor. Buradaki linkten detaylı undervolt ayarlarına ulaşabilirsin.
Bilindiği gibi RX serisi kartlar gereğinden fazla voltajla yüksek güç çekerek daha fazla ısınıyor. Aşağıda RX 580 için güç tüketimini ciddi şekilde azaltan birkaç ayara ve test sonuçlarına göz atacağız. Öncelikle elimde bulunan kartın modeli ve stok değerleriyle başlayalım. Elimdeki kart...
Aynı şekilde undervolt işlemi için afterburner de kullanabilirsin. Voltaj düşürme işleminin karta hiç bir zararı yok. Sadece 5v düşürdüğünde yazılım çöküyorsa gerçekten garip bir sorun var.
Bu arada Metro da ultra ayarlarda test yaptım ve kart maksimum 72 dereceyi gördü. Kesinlikle kapanma donma veya takılma gibi sorunlar yok.