XFX RX 590 ısınma sorunu

HoNDaC1

Centipat
Katılım
21 Nisan 2020
Mesajlar
36
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Geriatri
Herkese hayırlı günler dilerim. Öncelikle forumda yeniyim ve çok güzel bir tartışma ortamına sahip olduğunu gözlemledim. Geniş kapsamlı olup aslında fazla uzağa çıkamayacağımız bir konu hakkında sizlere danışmak istedim. Başlıktaki ekran kartını alalı 1 hafta civarı oluyor. Ürünün yorumlarını ve incelemelerini birçok yerde araştırdım. Isı probleminin olduğunu bilerek aldım fakat bu kadar olacağını beklememiştim. Bundan önce Sapphire RX 570 ve 580 kullandım ikisi de 4 GB versiyonuydu. MSI Afterburner programı ile fan ayarlarını kontrol edip, oyun içerisinde işlemci kullanımı, GPU sıcaklığı vs. kontrol ediyordum. Ekran kartlarını yormamak adına fanları hiç %45-50'nin üzerine çıkarmadım ki gerek olmadı. Gördüğüm en yüksek derece 75'Ti ve otomatik fanda olduğu için geç açtı. Zorladığım bir şey yok, render yapmıyorum, mining yapmıyorum. PUBG Lite ve CS-GO oynuyorum genellikle. Fakat bu kart PUBG Lite'de resmen dehşet saçıyor. Az önce dediğim gibi birçok kart ile bu oyunları oynadım ve hiçbir şekilde ısınma sorunum olmadı. Kartın derecesi çok hızlı yükselip alçalıyor bunu geçtim, PUBG'de oyunu açar açmaz birden 75 derecelere fırlamalar, otomatik fanda iken fanların 1900 2000 RPM dönmesi falan canımı sıktı. Canımı sıkan konu kartın böyle yüksek sesle çalışması değil. İlk oyunun ortasında kart otomatik fanda iken 2200 RPM civarı çalışıyor ve 85 derece civarlarında geziyor.
İlk sorum şu; kartın bu derecelerde çalışması normal midir? İkinci sorum ise; bu konuda nasıl önlem alabilirim, neler yapabilirim? Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürlerimi sunarım.
 

Dosya Ekleri

  • asd.png
    128,2 KB · Görüntüleme: 804
Son düzenleyen: Moderatör:
Söylemiş olduğunuz ayarları yapıyorum ama restart attığımda ayarlar gidiyor. Windows ayarlarından hızlı başlatma dediğiniz gibi yapmış olmama rağmen.
 
Söylemiş olduğunuz ayarları yapıyorum ama restart attığımda ayarlar gidiyor. Windows ayarlarından hızlı başlatma dediğiniz gibi yapmış olmama rağmen.
Yapmış olduğunuz ayarlar ile sistem çökerse ayarlar sıfırlanıyor. Ama onun haricinde bende ayarlar sıfırlanmadı hocam. Bu ayarları Msi Afterburner programından da yapabilirsiniz gerçi. Birde size tavsiyem 20.4.2 sürümünü kullanın.
 
Sürümüm dediğiniz gibi zaten. Oyun içinde durum gene aynı oyun harici hiçbir problem yok ama oyunda 75-80 ler ve sonrasında gelen fan sesi beni bu kartı aldığıma pişman etti.
 
Sürümüm dediğiniz gibi zaten. Oyun içinde durum gene aynı oyun harici hiçbir problem yok ama oyunda 75-80 ler ve sonrasında gelen fan sesi beni bu kartı aldığıma pişman etti.
Evet bende bu kartı aldığıma pişmanım ilk başlarda %90 fan hızı ile kullanıyordum resmen uçak hızında fan sesi vardı. Benim aracın radyatör fanından daha sesli çalışıyordu diyebilirim Size atmış olduğum ayarlar ile %70-%75 fan hızıyla kullanıyorum sesi azaldı biraz ayrıca 80 dereceyi de geçmiyor. Zaten kimse sorarsanız bu kart sorunlu dandik problemli derler. Ayarların sıfırlanmasını çözemediniz mi?
 
Ayarlar dediğiniz gibi kapadım ama restart atınca gidiyor. Ayarları ayrıca kaydettim oyuna gireceğim zaman ordan yükle diyerek yapıyorum şimdilik. Sizinki gibi yaptım aynı. Ekran kartını satışa koydum bu arada uğraşamam ben bunla
 
En iyisini yapmışsınız hocam uğraşmaya değmez satın gitsin. Bende müsait bir zamanda kartımı satıp Nvidia geçmeyi düşünüyorum. Aslında hızlı başlatmayı kapatınca ayarların sıfırlanmaması lazım ama ilginç anlayamadım.
 
Ucuza yakaladık diye alalım dedim ama ucuz malın kime faydası olmuş ki bize olsun. Gigabyte Gtx 1660 Super alacağım yerine
 
Güzel kardeşim şimdi sen bir kart ürettiğini düşün. Alan müşteri bu kartı orijinal şekilde kullanmak yerine illa ki undervolt vs. vs. İşlemler yapmak zorunda mı kalacak? Bence bu çok aşırı saçma bir şey. Yani gücünü firma ayarlayamamış ben mi ayarlayayım? Ya da gücünü azalttığım zaman ne anlamı kalır?

Allah kimsenin başına böyle bir bela vermesin. Parayla rezil olmanın ta kendisi. Sapphire'nin Nitro+ serisinin soğutmasını hiçbir kartta görmedim ben. Kıyaslamak size göre normal olabilir fakat bana göre hiç de normal değil .
 

75 derecelerde çalışması bu kart için normal ancak kendisini kapatıyorsa sizin kartınızda da bir sorun olabilir ya da kasanızda soğutma problemi olabilir. Biz undervolt yaptığımızda kart daha az enerji tüketiyor ve daha serin çalışıyor. Performans olarak da hiç kayıp yok. Örnek vereyim undervolt işleminden önce stok değerlerde kart 180w kadar enerji çekiyordu ancak undervolttan sonra 130w lara kadar geriledi. Kartı zaten orjinal kullanıyoruz her hangi bir yazılım veya bios değiştirmiyoruz. Tabi ki 1660 almak daha mantıklı ancak fiyatı 2000 tl civarında benim rx590 için ödediğim 1500 tl ve 1660 ile aynı kart olduğunu düşünüyorum. Yani özet olarak isteyen bu işlemleri yapar istemeyen yapmaz kullanıcıya kalan bir şey. Ayrıca aynı fiyat bandında xt5500 de tercih edilebilir ancak o performans olarak biraz daha düşük kalıyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…