XFX RX570 80 derece oluyor

behnankmscu

Hectopat
Daha fazla  
Power Boost VK-P3305B kasam bu. Hava akışım gayet iyi içinde de stok fan yerine ayrı fan kullanıyorum. Ama ekran kartım boştayken bile sürekli 60 dereceye çıkıyor. Otomatik fan sürekli devreye giriyor bu yüzden. Oyunlarda ise stok hızlarda 80 dereceye kadar çıkıyor. Kartı alalı 6 ay oldu yani yeni. Bu ısınmayı azaltabileceğim bir yol var mı?

Undervolt ve fan ayarı yapabilirsiniz. Undervolt ve fan ayarını Radeon programından ya da MSI Afterburner programından yapabilirsiniz. Eğer Radeon programından yapacaksanız yaptığınız ayarların sıfırlanmaması için görsele yüklediğim Windows ayarlarından hızlı başlatmayı kapatın. Undervolt ile ilgili birkaç konu paylaşıyorum en azından fikir sahibi olabilirsiniz.

Yalnız size tavsiyem kendiniz kendi kartınız için çalışan stabil bir undervolt ayarı bulmanızdır. Stabil bir undervolt ayarı ile ortalama olarak 10-15 derecelik düşüş elde edebilirsiniz.
Rehber için teşekkür ederim deneyeceğim ikisini de.
Ekran kartınız boşta yüksek hızlarda çalışıyorsa fanları kapalıyken 60 dereceye çıkması normal. Benim GTX 1050'de yüksek hızlardayken 60 dereceye çıkıyordu boşta. Oyunda ise 80 derece çok yüksek bir rakam değil. 85 ve üstü tehlikeli.
60 derece soğutma açısından iyi bir kasa için yüksek bana kalırsa. Bence 75 derece ve üzeri oyunlarda sıkıntı.
Bir süre bende düzgün gösterdi Afterburner ondan donanımsal değil dedim ama sonra onda da bozuldu ondan ne donanımsal ne de yazılımsal gibi ama bilmiyorum.
Temiz kurulum yapabilirsiniz.

Ekran kartı boşta 35-40 derece olmalıdır. Kasanız mesh olmasına rağmen boşta bu sıcaklıkları alamıyorsanız ya ekran kartını kullanan bir uygulama var ya termal macun değişmesi lazım ya da kronik ısıtma sorunlu bir karttır. RX 590 Pulse kullandım 1.5 yıl, boşta 35-40 derece arasında oluyordu. Fan ayarını kendim yapmıştım, Furmark stres testinde 69 derece oluyordu en fazla. Belki fan ayarı yaparsanız düzelebilir.

Ekran kartı boşta 35-40 derece olmalıdır. Kasanız mesh olmasına rağmen boşta bu sıcaklıkları alamıyorsanız ya ekran kartını kullanan bir uygulama var ya termal macun değişmesi lazım ya da kronik ısıtma sorunlu bir karttır. RX 590 Pulse kullandım 1.5 yıl, boşta 35-40 derece arasında oluyordu. Fan ayarını kendim yapmıştım, Furmark stres testinde 69 derece oluyordu en fazla. Belki fan ayarı yaparsanız düzelebilir.
Halihazırda kullandığım bir ayar var. Oyunlarda 75 i geçmiyor ancak ben boştayken sürekli fan çalışmasını istemiyorum.
UV yapıp, fan profili ayarlarsanız sıcaklık belirli bir miktar düşecektir. Ayrıca kasanızın PSU tünelinin üstüne, ekran kartına bakacak şekilde iki adet 12cm fan takılabiliyor. Bu fanlarda en az 5 derece azaltır sıcaklığı.
Bir arkadaş attı UV için rehber ve denedim ancak hepsinde de ekran kartı yanıt vermeyi durdurdu. Fan alacağım bu gidişle zaten.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı