XFX RX570 80 derece oluyor

behnankmscu

Hectopat
Daha fazla  
Power Boost VK-P3305B kasam bu. Hava akışım gayet iyi içinde de stok fan yerine ayrı fan kullanıyorum. Ama ekran kartım boştayken bile sürekli 60 dereceye çıkıyor. Otomatik fan sürekli devreye giriyor bu yüzden. Oyunlarda ise stok hızlarda 80 dereceye kadar çıkıyor. Kartı alalı 6 ay oldu yani yeni. Bu ısınmayı azaltabileceğim bir yol var mı?

Rehber için teşekkür ederim deneyeceğim ikisini de.
60 derece soğutma açısından iyi bir kasa için yüksek bana kalırsa. Bence 75 derece ve üzeri oyunlarda sıkıntı.
Bir süre bende düzgün gösterdi Afterburner ondan donanımsal değil dedim ama sonra onda da bozuldu ondan ne donanımsal ne de yazılımsal gibi ama bilmiyorum.
Temiz kurulum yapabilirsiniz.

Ekran kartı boşta 35-40 derece olmalıdır. Kasanız mesh olmasına rağmen boşta bu sıcaklıkları alamıyorsanız ya ekran kartını kullanan bir uygulama var ya termal macun değişmesi lazım ya da kronik ısıtma sorunlu bir karttır. RX 590 Pulse kullandım 1.5 yıl, boşta 35-40 derece arasında oluyordu. Fan ayarını kendim yapmıştım, Furmark stres testinde 69 derece oluyordu en fazla. Belki fan ayarı yaparsanız düzelebilir.

UV yapıp, fan profili ayarlarsanız sıcaklık belirli bir miktar düşecektir. Ayrıca kasanızın PSU tünelinin üstüne, ekran kartına bakacak şekilde iki adet 12cm fan takılabiliyor. Bu fanlar en az 5 derece azaltır sıcaklığı.

Halihazırda kullandığım bir ayar var. Oyunlarda 75 i geçmiyor ancak ben boştayken sürekli fan çalışmasını istemiyorum.
Bir arkadaş attı UV için rehber ve denedim ancak hepsinde de ekran kartı yanıt vermeyi durdurdu. Fan alacağım bu gidişle zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…