Undervolt ve fan ayarı yapabilirsiniz. Undervolt ve fan ayarını Radeon programından ya da MSI Afterburner programından yapabilirsiniz. Eğer Radeon programından yapacaksanız yaptığınız ayarların sıfırlanmaması için görsele yüklediğim Windows ayarlarından hızlı başlatmayı kapatın. Undervolt ile ilgili birkaç konu paylaşıyorum en azından fikir sahibi olabilirsiniz.
Öncelikle merhabalar. Sosyal'de 1 Haziran 2019 tarihli @Fear The Bones adlı arkadaşın hazırladığı MSI Afterburner tabanlı bir undervolt rehberi mevcut. Ben de 2020 sürücülerinin çıkması, arayüzün değişmesi ve MSI Afterburner ile yapılan ayarların sürücü içinden yapılarak sistemin açılışta...
RX 570 ekran kartına sahipseniz karta verilen voltajın biraz fazla olduğunu fark edeceksiniz; 1.150 gibi. Bu voltajı düşürerek kartın ömrünü biraz olsun arttırmış olursunuz ve güç tüketimleri düşebilir. Ben Afterburner üzerinden yaptım siz Wattman üzerinden de yapabilirsiniz ama Afterburner...
Yalnız size tavsiyem kendiniz kendi kartınız için çalışan stabil bir undervolt ayarı bulmanızdır. Stabil bir undervolt ayarı ile ortalama olarak 10-15 derecelik düşüş elde edebilirsiniz.