Ya uzaylılar da bir insansa?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

QuantØ

Hectopat
Katılım
18 Şubat 2018
Mesajlar
230
Açıkcası inanmıyorum uzaylıya. Fakat düşüncem şudur ki insan neredeyse en üstün yeryüzü varlığı gibi değil mi? Yani uzayda yaşayan varlık dahi varsa geçmiş zamanlardan ya dünyadan gitmiş yada insan türemiştir. Haksız mıyım? Belkide piramitlerin sırrı da uzaylılar değildir? Geçmişten günümüze milyarlarca tür yok olurken milyonlarca toplumda yok olmuş. Bence yok olma sebepleri savaşlar olmayabilir? Yani belkide çaktırmadan ışınlanmayı bulmuşlardır? Biz şuan uzayı geçin dünyanın yarısını zor bililmiyor muyuz? Bi düşünsenize aslında bizim merak ettiğimiz uzaylılar bizim soyumuz? Bu da böyle bir düşüncemdir. Saygılar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Fakat düşüncem şudur ki insan neredeyse en üstün yeryüzü varlığı gibi değil mi?
Dünyada öyle. Evrende öyle mi henüz bilmiyoruz.
Yani uzayda yaşayan varlık dahi varsa geçmiş zamanlardan ya dünyadan gitmiş yada insan türemiştir. Haksız mıyım?
Uzayda varlıkların gelişmesi için dünyadan gitmelerine gerek yok. Dünya, güneş sistemi içinde evrimleşti, uzayda trilyonlarca bulunan diğer gezegen ve yıldız da bunu yapabilir ki, yapıyor da.
Geçmişten günümüze milyarlarca tür yok olurken milyonlarca toplumda yok olmuş. Bence yok olma sebepleri savaşlar olmayabilir?
Çevreye uyum sağlayamayan canlı elenmeye mahkumdur. Bu evrimin temel mekanizmalarından biridir. Bunun savaşlarla pek alakası yok. Savaşlar sonuç olabilir ama neden olamaz diye düşünüyorum.
Biz şuan uzayı geçin dünyanın yarısını zor bililmiyor muyuz?
Doğrudur ama evreni öğrenebilmek için dünyayı %100 öğrenmek gerekmiyor.
 
Henüz daha Marsa gidip gelecek kadar teknolojimiz bile yok belki de araştırdığımız Mars'tan bizim soylarımız buraya geldi,aradan geçen yıllarda felaket yaşandı, ve Dünya hayatı yeniden başladı,gibi gibi çok şey üretilebilir. Sonsuzlukta yaşıyoruz her an her şey olabilir.
 
Son düzenleme:
543ec21a61361f1ddcc0c5cf.jpg
 
Biz Dünyalıyız onlar uzaylı.
 
Dünya için kendine özgü kaotik bir senaryo gerçekleşti ve canlı cansız hayatı günümüze getirdi. Benzer diğer gezegenlerde çok farklı noktalara gelmiş canlı hayat düşleyebiliyorum. Bizdekine benzerlikleri olmasını da beklerim. Işığa duyarlı organ, beş parmak, beyin gibi. Dünyamızın milyarlarca yıllık geçmişi, bir primata üstünlük vermiş durumda. Başka gezegenlerde bu olmak zorunda değil. İki ayağı üzerine kalkma gereği duymayan, belki 5 parmaklı olmayan, yunuslardan bile gelişmiş iletişim kurma yeteneği olan, uzayı büküp evrende cirit atan, hiç de insansı olmayan canlılar olabilir. Tabii ki bunlar an itibarıyla olan öngörüler. Dünyanın, önümüzdeki birkaç milyar senesinde insan türünün yok olup, hayatın diğer türlerle devam edebileceği ihtimali hiç de düşük değil.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı