Yağ yakıcı supplementler işe yarıyor mu?

Karnitin gibi ürünler yağ yakmaz, yağ yakılmasına öncelik verir. Bilimsel makaleye göre, l-Karnitin kullananlar tartıda 2-3 kilo daha fazla vermiş fakat göbek ve çevresinde yağ azalması olmamış.

Karnitinin görevi, yağları enerji için mitokondriye taşınmasına yardımcı olmak. Yani yağ yakıcı takviye diye bir şey yoktur. Yağ yakmaya destek olan takviye vardır.

Kaynak: L-Carnitine - A Review of Benefits, Side Effects and Dosage
 
Yeni konu açıcam oraya baktığım gözüme güzel gelen 2-3 tane link bırakıcam sende bakarsan sevinirim
Burner tarzı ürünler belki metabolizmanı hızlandırabilir de hani yeşil çay ekstresinin, kafeinin ya da işte kırmızı biber ekstrelerinin sana ne kadar verim vereceğini önceden söylemek imkansız. L karnitin için de Emircan arkadaşımız söylemiş zaten durum bu. Deneyip kendin görmelisin yani ama kalori hesabını iyi yapmadığın sürece istersen tüm kutuyu 2 günde yut hani bir anlamı yok.
 
Dostum farklı bir bakış açısıyla anlatayım, bu l carnitin farz etki işe yaramıyor ama yaşattığı kafa çok iyi. Ne demek istiyorum; seni terlettiği zaman çok iyi motivasyon ve gaz veriyor. Yani normalde yarım saat koşacak ya da yürüyeceksen 2 saat koşarsın bu gaz ile.
Bende l carnitin kullanıyorum şu anda yag yakmasında degilim kafasındayım tamamen. Tavsiye ederim daha çok yardırıyor insan. Ayrıca ben l carnitini antrenmanda bana enerji versin diye de kullanıyorum. Preworkout tarzı insanı aşırı çoşturan şeyler kullanmak istemedigimden dolayı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı