Yanlışa yanlışla cevap vermek doğru mudur?

Yeryüzünde bozgunculuk çıkaranlar, evrensel olan yasayı göz ardı edenlerin hakkı olarak cehennem verilir. Bu ilahi adaletin tecellisidir. İnsan, yanlışlarını değerlendirebilecek idraka sahiptir. Bu da yine yasanın mimarının insana verdiği bir lütuftur. Aynı şekilde yeryüzünde yaşayabilmesi ve kendine yetebilmesi icin bilgi ve rızk da verilmiştir. Tüm bu lütuflardan yüz çevirip tamah etmeyen ve azgınlıkta bulunan insanın da yaptıklarınin bir karşılığı olacaktır.
Biraz inanmamakla alakalı konuşmuşsunuz, inandırabilecek bir kanıt yok ki. Kanıt sunun inanalım, ama gelip de bana evren çok güzel o zaman Allah vardır deme. E hadi evren güzel olduğu için Tanrının olduğunu varsayalım. Ancak bu Tanrının Allah olduğunu kanıtlayabilir misin?

Biraz inanmamakla alakalı konuşmuşsunuz, inandırabilecek bir kanıt yok ki. Kanıt sunun inanalım, ama gelip de bana evren çok güzel o zaman Allah vardır deme. E hadi evren güzel olduğu için Tanrının olduğunu varsayalım. Ancak bu Tanrının Allah olduğunu kanıtlayabilir misin?
Cümlede inanmakla alakalı bir durum yok. Yasayı uygulamak ve sonuçları görmekle gerçeği öğrenebiliriz. Lakin yasa çoktan rafa kaldırılmış ve insan, nefsini yol bellemiştir.

Bu kalemin bile... Şaka şaka. İçinden geliyorsa inanırsın gelmiyorsa inanmazsın. Kimsenin başkasını inandırmakla vakit kaybetmesini önermem. Takım oyununda değiliz sonuçta...

Biraz inanmamakla alakalı konuşmuşsunuz, inandırabilecek bir kanıt yok ki. Kanıt sunun inanalım, ama gelip de bana evren çok güzel o zaman Allah vardır deme. E hadi evren güzel olduğu için tanrının olduğunu varsayalım. Ancak bu tanrının Allah olduğunu kanıtlayabilir misin?

Sana en basitinden bilindik bir örnek vereyim. Çay içiyorsun attın şekeri karıştırdın ve eridi ama tadında var o zaman şekerin var olduğuna da inanmaman gerek. Tanrı zaten Allah demektir. Allah peygamberler gibi canlı kanlı değildir. O yüzden tanrı varsa bunun Allah olduğunu kanıtlayabilir misin çok saçma bir sorudur. Şunu unutma Allah peygamberler gibi canlı kanlı birisi değildir. Allah yani Tanrı tek bir kişidir.

Bu kalemin bile... Şaka şaka. İçinden geliyorsa inanırsın gelmiyorsa inanmazsın. Kimsenin başkasını inandırmakla vakit kaybetmesini önermem. Takım oyununda değiliz sonuçta...
Müslümanların yapması gereken bir durum bence. Çünkü Hz. Muhammed'in yolundan gidip İslam'ı yaymanız gerekmiyor mu?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı