Yaşamanın Amacı Nedir?

Herkesin yaşam amacı farklı olduğu gibi benim yaşam amacım şu an için kendi kimliğimi bulmak. Ben kimim sorusu meşhur. Bunun için biraz geç kalmış gibi hissetsem de bunu sonradan farkettim ve hala arıyorum. Bulduktan sonrada @Jira'nın da dediği insan, kısa ömründe istediği gibi yaşamalı. Yapmadığımız şeylerin pişmanlıkları çok ağır. Bu yüzden yaşamın amacı kendin olmaktır bence.
 
Bir rivayet paylaşmak istiyorum. Şükür etmek varken yaşamı neden sorgular insan.

Resûlullah Peygamberliğinden itibaren vefatına kadar elenmiş un görmedi. Bunun üzerine:

–Peygamber zamanında elek var mıydı, diye soruldu. Sehl:

–Peygamber olduğu zamandan ölümüne kadar elek de görmedi, dedi.

–Elenmemiş arpayı nasıl yiyordunuz, denildiğinde:

–Biz onu öğütüp savuruyorduk, (kepeğin) uçanı uçuyor, kalanını da ıslatıp hamur yapıyorduk, dedi.
 
Merak etmek ve buna bağlı olarak bilim ve teknolojiye aşırı ilgi duymak. Aslında "Bu hayatta ölümden başkası yalan." diye düşünüyorum fakat tek bir yaşam hakkımın bulunduğunun da farkında olmamdan dolayı hayatı olabildiğince uzun yaşamak yerine dolu dolu yaşamanın peşindeyim. İnsanlık medeniyetinin ilerleyişinde benim de bir katkım bulunsun istiyorum ve yararlı olmaya çalışıyorum. Yeni bir bilgi edindiğimde mutlu olduğumu fark ettim. Size tavsiyem, mutsuz olduğunuz zamanlarda bile bilgiye sımsıkı sarılın ve onun peşinden koşun. Ne olursa olsun, büyük bir kayıp verseniz bile...
 
Bana göre hayat bir simülasyon, bu simülasyonda ise biz aslında isteklerimizi yapmıyoruz. Sistem bizi istediği yöne çekiyor, kimse doktor olmak istedi diye doktor olamıyor veya yeteneği var diye. Sistemin en büyük bel kemiği ise sözde okullar, aslında birer istenilen bilgiyi verip aslında bilinen veya bilinmesi gereken bilgileri vermeyen bir yer desek daha doğru olur. Sırf okullarda 1. olmak için veya çok para kazanıp şöhrete kavuşmak için ömürlerini boşuna harcayan ancak birçoğu buna deneyim diyen insanlar var. Onun yerine kendi bilgilerini harmanlayıp her şeyi yapabilirler, ancak sistem bunu istemiyor. Ben bunu sunuyorum onlardan başkasını seçersen denizdeki yılan misali boğulursun diyor. Peki bu sistemi nasıl mı yeneriz? Çok basit, doğa ana her zaman yanımızdadır ve biz ister isek o bize hep bakar yeter ki ona karşı nazik ve saygılı olalım. Sistem yüzünden yaşadığımız dünya çöp oluyor, insanlar sırf ten rengi farklı veya dili farklı diye birbirini öldürüyor.
Yaşamanın amacı ise kölelikten başka bir şey değildir bana göre, simülasyonun birer kölesiyiz ve bu kölelikten asla çıkamayacağız. Tabii her şey 100 yılda bir değişiyor, bakalım 2021 yılında ne gibi yenilikler yapılacak sistem değişiklik yapacak mı yoksa yine aynı mı ilerleyecek. Kağıdın kalkacağı aşikar, dijital dünya benim gibilere yarayacaktır. Aklımda birçok plan var, hepsini harekete elbet geçireceğim. Hayaller umut verir, ancak en azından bir şey gerçek olmaz. Zamanımızı kendimize ayırmaz isek sistem için daha da köleleşiriz ve asla geri dönüşümüz olmaz. İşin özü, kendinize vakit ayırın ve neyi seviyor iseniz onu yapın. Gerisini boş verin, para veya mal-mülk her şey illa ki alınır. Ancak zaman ve sizin istekleriniz asla geri gelmez.
@Jira Düğünde en büyük pasta benim ve bizzat şahit olmak istiyorum, eğer iznin olursa :) Tabii yaşayabilirsem :D
 
Yaşamanın asıl amacı huzurlu ve acısız bir ölümdür.Sonsuz uyku çektiğimiz tüm işkencelerin yarasına merhem olacak.Bu kahrolası ruhsuz dünyanın dini imanı para,maddiyat olmuş.Siz daima maneviyata önem verin.Ve kalp kırmayın.
 
Yaşamanın amacı hem dünya için hem de ölüm sonrası hayat için dengeli bir şekilde çalışmaktır. Kısa ve net. Hiç bir şey boşuna var olmamıştır. Yaşam da öyle.

Bismillahirrahmanirrahim.

“Göğü, yeri ve ikisi arasındakileri boş yere yaratmadık; bu inkâr edenlerin zannıdır”
“Biz gökleri, yeri ve bunlar arasındakileri oyuncular olarak -oyun ve eğlence olsun diye- yaratmadık. Bunları sadece gerçekle yarattık. Fakat onların çoğu bilmiyorlar.”
“Biz yeri, göğü ve arasındakileri oyun olsun diye yaratmadık. Eğer bir eğlence edinmek isteseydik onu kendi katımızdan edinirdik. Yapacak olsaydık böyle yapardık”
🤣 Bu günlük gülme tozumu aldım.
Bir rivayet paylaşmak istiyorum. Şükür etmek varken yaşamı neden sorgular insan.

Resûlullah Peygamberliğinden itibaren vefatına kadar elenmiş un görmedi. Bunun üzerine:

–Peygamber zamanında elek var mıydı, diye soruldu. Sehl:

–Peygamber olduğu zamandan ölümüne kadar elek de görmedi, dedi.

–Elenmemiş arpayı nasıl yiyordunuz, denildiğinde:

–Biz onu öğütüp savuruyorduk, (kepeğin) uçanı uçuyor, kalanını da ıslatıp hamur yapıyorduk, dedi.
 

Geri
Yukarı