Kuran'ın %40'a yakın bölümünü okumuş ve halen okuyan biri olarak ben yaşamın başlangıcı konusunda bir akıllı tasarımın varlığına inanıyorum.
@Dr. Sheldon C. yukarıda verdiği ilk örneğini ele alırsak kasların gelişimi oldukça ilginç bir şey, bir dönem spor yapmıştım ve hayretler içinde kalmıştım değişimimi görünce. Ama bunu evrim olarak değil de değişim-dönüşüm-gelişme diye nitelendirebiliriz.
Bir düşünün, dün bir damla sudan ibaretken bugün yüzlerce kilo ağırlığı kaldırabilen varlıklara dönüştük.
Bu gelişime ilişkin inananlar, Mü'minun suresi 12-13-14 ayetlerine bakabilirler.
Tamam bulunduğumuz gezegen, yapısı hakkında bilgi sahibi olduğumuz diğer gezegenlere göre yaşamın oluşması için çok daha elverişlidir. Bu yüzden kimyasal çorba kuramı da bir yönden yaşamın oluşumu konusunda doğru bir yaklaşım olarak kabul edilebilir. Bir de büyük patlama diye nitelendirilen ve çok hızlı gerçekleşen, uzayın ve zamanın başlangıcını meydana getiren bir olay var ve bu olayda önce çok sıcak ve yoğun bir madde genişlemeye başlıyor sonra atom altı parçacıklar ortaya çıkıyor ardından atomlar (hidrojen, helyum, lityum) ortaya çıkıyor ve bunların sonrasında o karmaşık yapı genişleme devam ediyor, yıldızlar oluşuyor, bu yıldızların patlamasıyla vücudumuzda var olan elementler oluşuyor. Sonra diğer yıldızlar, galaksi kümeleri, gezegenler vs...
Eğer bu aşamaların herhangi birisinde (ki bu aşamaların birisi saniyenin çok çok ufak bir dilimidir) en ufak bir zaman kısayıp-uzalması olsaydı evren veya biz şu anda var olamazdık. Yani o oksijen, potasyum, demir vs. oluşmasaydı şu anda biz diye konuşan bir varlık da olmayacaktı.
Buna değinmemin sebebi ise dünyadaki yaşamın oluşumunda nasıl ki kimyasal çorba kuramının yeri oluyorsa kendi zannımca bu yaşamın oluşumunu akıllı bir tasarımcının tasarladığı kuramının yeri de olmalıdır.
Ben şu ayeti ilk okuduğumda zaten o tasarımcının yaşamı oluşturan varlık olduğuna tamamen inanmaya başlamıştım:
De ki: “Yeryüzünde dolaşın da Allah’ın
başlangıçta yaratmayı nasıl yaptığına bakın. Sonra Allah (aynı şekilde) sonraki yaratmayı da yapacaktır. (Kıyametten sonra her şeyi tekrar yaratacaktır) Şüphesiz Allah’ın gücü her şeye hakkıyla yeter.”
Ankebut suresi 20. ayet.
Bu konu birkaç yüzyıl daha tartışılır diye düşünüyor ve bilime asla sırt çevrilmemesi gerektiğine inanıyorum.