Yaşlı insanlara saygı duymuyorum

Genelleme yapmaya gerek yok haklı olunan noktalar var olmayan var yer vermek bizim kültürümüzde olan bir şey açıkçası evet kimse yer vermek zorunda değil ama yaşlı bir insan ile genç bir bireyde aynı değil. Ekonomi içinde söyle sonuç olarak o insanlar bir zamanlar gençti kimisi bu ülke için çok çalışmıştır kimisi hiçbir şey yapmamıştır. Belli bir yaştan sonra insanları öldürecek halimiz yok sonuç olarak bir gun bizlerde yaslanacağız annemiz babamızda öyle olacak. Ve insanların huy ve düşüncelerini belli bir yaştan sonra değiştirmek zordur ve özellikle bizim. Ulkemizde kalıplaşmış olan şeyleri insanların yanlış bildiği doğrular yıllarca biriktigi için değiştirmek zor ve çok da önemli değil bence. T.C. laik bir devlettir ama gerçeklerle yüzleşin arkadaşlar onların gençliğinde işler böyle değildi din daha baskın ve ailedeki otorite çok daha baskındı ben evden gidiyorum aileye tripler şımarmalar yoktu erkeksen alırlar ise koyarlar kızsan evlendirirler.
 
Normalde yaşlılara ne olursa olsun hep saygı duyma, yardımcı olma ihtiyacı duyuyorum. Neden böyleyim bilmiyorum. Öyle çok yaşlılara da denk gelen birisi değilim. Fakat birkaç sene önce şöyle bir şey yaşadım. Postane'de yaz stajı yapıyordum. Öğle arasında mesainin başlamasına daha 40 dakika vardı. İnsanlar kapının önüne gelip beklemeye başladılar. Çoğu da yaşlı insanlar yani. Güneş tam tepede gölge yok. O sıcakta öyle duruyorlar. Bizde içerde klimayı açmışız buz gibi oturuyoruz. İçim acıdı, huzursuz oldum. Gittim müdürün odasına acaba kapıyı açsam içerde bekleseler olmaz mı bir seferlik tolerans gösterelim dedim. Adam yok dedi. Hani nasıl acıdıysam adamlara, müdürü yalvara yakara ikna ettim. Normalde yasak.
Neyse gittim kapıyı açtım, bağırarak mesainin başlamasına daha var, ben sıcakta beklemeyin diye kapıyı açıyorum gelip içerde bekleyin. İşlemleriniz mesai saati başlayınca alınacaktır. Topluca tamam dediler, teşekkür ettiler falan içeri girdiler. Abi bunlar gittiler direk sıra oldular vezneye. 5 dakika sonra başladılar bu memurlar nerede, işimiz gücümüz var bunların keyfini mi bekleyeceğiz. Ortalığı karıştırdılar. Amca diyorum, mesai başlamadı siz sıcakta hastalanmayın, rahatınız kaçmasın rahat rahat bekleyin diye aldım. Daha yarım saat var diyorum. Daha diyorlar ki maaşa gelince almayı biliyorlar, hizmete gelince sıfır, nerede bu çalışanlar koca postanede çalışan yok mu. Anca yan gelip yatın, gezin tozun falan. Hayır biri bir şey diyor öteki gaza geliyor oda lafa giriyor. Olaylar büyüdü her kafadan bir ses çıktı. Memurlar geldi. Bu seferde memurlarla tartışıyorlar neredesiniz siz diye. Adamlar mesai başlamadan 5 dakika erken gelip işlerinin başına geçtiler. O gün yaşlılara bir iyilik yapayım dedim. Hem stajı yakıyordum. Hem de durduk yere olay çıkmasına sebep oldum bir daha da saygı şu bu yok ağa.

Geçen günde çarşıda 2-3 tanesi cadde kenarındaki banka oturmuşlar. Yoldan geçen bir tane kadına bakıyorlardı. Ama öyle bir bakma yok yani. Ben kadını görmedim. Bunlar neye bakıyorlar böyle diye döndüm kadına bakıyorlarmış. Lan sizin utanmanız yok mu diye üstlerine gidecektim. Dayının biri nasıl rahatsız olmuşsa bağırarak bunların üstüne koşmaya başladı. Dedeleri bıraktık, dayıyı tutuyoruz. Başını yakmasın adam diye.

Yani yaşlıların içinde gerçekten sevgiyi, saygıyı hak eden hürmet gösterilecek büyüklerimiz var ama. Genele baktığımızda durum çok sıkıntı.
 
Maalesef popülist, genelleyici ve eksik bir argüman olarak buldum. Dediğin şekilde kişiler elbet var lakin bu sefer klasik boomerların "gençlerin kafası yok, hepsi sabah akşam TikTok'ta geziyor" demesi ile aynı kapıya çıkıyor. Tüm yaşlılar böyle demek yerine bir kısım diyerek ayırsaydın iyiydi.

Bir de rica ediyorum "kız bireyler" nedir? Ya "genç kızlar" deyin ya da tüm bir cinsiyeti kapsamak için kadın ifadesini kullanın.
 
Yazınızdaki tek beğenmediğim nokta şu: ''yaşlı bireyler ekonomi için her zaman sıkıntıdır ve yüktür ekonomiye.''

Biz de yaşlanınca ne yapalım öyleyse? Ekonomiye yük olmayalım diye yaşlılığı fazla uzatmayıp hemen ölelim mi? 🙂
Otobüse bedava binemesinler :)

Adam sırf 2 dakikalık yerden ekmek için otobüse biniyor.
 
8A5FC865-F8F1-4FB7-A473-E1433396B431.jpeg
Yaşlılara ya da büyük yaştaki insanlara bende saygı duymuyorum. Ben karşılıklı saygı duyarım. Yaş maş fark etmez.
 

Geri
Yukarı