Yaşlılara Saygı Duymuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sonuna kadar haklısınız. Yapılan terbiyesizlik ve saygı duyulmaması gereken bir şey. Fakat mesajınız biraz dini değerlere saldırı olarak algılanabilir.

İsteyen inansın isteyen inanmasın ama herkes birbirine saygılı olsun yeter.
Umarım videodaki amca ve benzerleri daha saygılı olmayı en yakın zamanda öğrenirler.
Dini değerlere saldırı mı? Ama dikkat edersen burada islam v.b. gibi dinlerin temel değerlerine bir müdahale yoktur. Ha diyorsan ki islamda bu var o zaman kusura bakma bunu da söylerler.
Arkadaşlar eşcinselliğe hastalık denilen bir ortamda neyi tartışıyorsunuz. Oysa ki modern psikiyatriye göre yaşam tarzı. Hani o arabistan tutkunu dinci çomarlar bunu da yok sapıklık yok tedavi edilmesi gerekir diyorlar ya ondan. Neyse herkese bol şans...
 
Fidel'n son comandante belgeselinde ''Dünya 30, 40 yıl sonra yaşamaya değer bir yer olmayacak'' sözünü hatırladım. Dünyayı bilmem ama Türkiye'de 10 yıl desem fazla iyimser olmuş olurum.

Bu tarz söylemleri bütün herkes yapıyor. Eminim insanlar bir şekilde yolunu bulur. Ha artık büyük bir değişim lazım dünyada. Her açıdan eski olan bizi ileriye gitmemize engelleyen her fikir ve kültürel değerler yok edilmeli.
 
Bence baslik yanlis olmus.
Yaslilara, yasli olduklari icin saygi duymuyorum seklinde olmali.
Saygi kazanilabilen ya da kaybedilebilen; otomatik bir refleks olmamasi gereken bir kavram.
Dunyada 65 sene hayatta kalmayi basardigi icin bir insan saygi haketmiyor.
---
Bana "sen" diyen doktora "siz" demem. Sen dedigi an o saygiyi kaybeder.
Ama o bana "sen" diyene kadar ben ona "siz" derim. 1 tane doktor bana "sen" dedigi icin, gittigim ikinci bir doktora "sen" demem. Cunku o henuz onu haketmedi.
Yasli oldugu icin yer veririm. Ama terbiyesizlik yapiyorsa ayakta gitsin.
Anne, baba, ogretmen, hakim , doktor vs gibi sifatlarla otomatik olarak saygi bekleyen onlarca insan var. Bu insan gruplarinin hepsinin icinde cok fazla saygiyi hakeden de var, zerre haketmeyen de var.
--
Bir de "inanclarima saygi duyun" kafasi var.
Hayir, senin bir inanca sahip olma hakkina ve bunu ozgurce yasamana saygi duyuyorum.
Inanclarinin icerigine ya da uygulanis bicimine saygi duymak zorunda degilim.
Ben rejim yaptigim zaman sana "etrafimda kebap yemeyin, ben diyet yapiyorum" demem ne kadar sacmaysa; senin de bana "ben oruc tutuyorum yolda su icmeyin" demen bir o kadar sacma.
 
Akıl yaşta değil baştadır sözünün bir kanıtı :)
 
Dini değerlere saldırı mı? Ama dikkat edersen burada islam v.b. gibi dinlerin temel değerlerine bir müdahale yoktur. Ha diyorsan ki islamda bu var o zaman kusura bakma bunu da söylerler.
Algılanabilir dedim zaten. Amcanın dinden bi'haber müslüman olma olasılığı epeyce yüksek. Amcanın istekleri yanlış ama sırf amcanın müslüman olduğunu düşünüp "yobaz istek" kelimesini duyanlar biraz duyar kasabilir.
Kasılmaması gerekir orası ayrı konu.
 
Saygı , sevgi gibi hak edilmelidir.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

özellikle; "A 55-year-old garbage man is a million times smarter than a 28-year-old with three ph.D.S, Especially smarter than him, ’cause this idiot Has been thinking about three things for, like, 15 years. He’s worthless. The garbage man is 55. He’s had some experience. Things have happened to him. He went to cape cod one summer. He saw a dead guy floating in the motel pool. He took a bus to Montreal. He got a hand job at a fair… From a miner. I mean a miner. Not a minor, a miner. You understand? A miner. A grown man who works in a mine With dirty hands jacked him off at a county fair. "

Gösterinin Türkçe altyazılı tamamı; Louis C.K. - Oh My God (TR Altyazı) - Trasgv

Genel olarak Recep Baltaş'a katılsam da, ve Louis C.K büyük oranda ironi yapıyor olsa da, sırf bazı şeyleri görmüş ve yaşamış oldukları için yaşlılara saygı duyabiliyorum. :)
 
Tamam da şimdi çok büyük yıllar sonra ben de yaşlanacağım? O zaman bana da mı saygı olmayacak? :(
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı